Vištiena su sezamu

Vištiena su sezamu

5 (1 įvertinimai)

4

Porcijos

45 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Vištiena su sezamu yra lengvai pagaminamas vištienos patiekalas su ryškiu rytietišku posūkiu. Švelni vištienos mėsa, klampus sezamo padažas, minkštos daržovės – nuostabus patiekalas pietums ar vakarienei! Vištiena su sezamu – tikrai labai paprastas patiekalas, kurį galima paruošti net ir skubant. Paruošimas užtrunka minimaliai, o paprastas vištienos su sezamo sėklomis receptas nesukelia jokių sunkumų – viskas labai paprasta ir aišku. Vienas iš mano mėgstamiausių patiekalų darbo dienos pietums ar vakarienei.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos filė
    800 gramų
  • Medus
    1/2 puodelio
  • Sojų padažas
    5 šaukštai
  • Sezamo aliejus
    1/2 šaukštelio
  • Sezamo sėklos
    4 šaukštai
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Kiaušinio baltymas
    2 vnt
  • Kukurūzų krakmolas
    4 šaukštai
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
  • Saldžiosios raudonos paprikos
    1/2 vnt
  • Saldžiosios žalios paprikos
    1/2 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Svogūnų laiškai
    4 vnt
  • Kaip pagaminti
  • Nedideliame dubenyje sumaišykite medų, sojų padažą, sezamų aliejų, sezamo sėklas ir maltą česnaką. Išmaišykite šluotele iki vientisos masės.
    1. Nedideliame dubenyje sumaišykite medų, sojų padažą, sezamų aliejų, sezamo sėklas ir maltą česnaką. Išmaišykite šluotele iki vientisos masės.
  • Nuluptas daržoves – papriką ir svogūną supjaustykite kubeliais.
    2. Nuluptas daržoves – papriką ir svogūną supjaustykite kubeliais.
  • Vištienos mėsą supjaustykite mažais kubeliais.
    3. Vištienos mėsą supjaustykite mažais kubeliais.
  • Kiaušinių baltymus išplakti dubenyje su kukurūzų krakmolu. Į gautą mišinį suberkite vištienos mėsą, išmaišykite, pasūdykite ir pipiriuokite.
    4. Kiaušinių baltymus išplakti dubenyje su kukurūzų krakmolu. Į gautą mišinį suberkite vištienos mėsą, išmaišykite, pasūdykite ir pipiriuokite.
  • Didelėje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite į keptuvę daržoves. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
    5. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite į keptuvę daržoves. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
  • Iškepusias daržoves perkeliame iš keptuvės į lėkštę, o vištieną dedame į keptuvę. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol vištiena taps auksinė...
    6. Iškepusias daržoves perkeliame iš keptuvės į lėkštę, o vištieną dedame į keptuvę. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol vištiena taps auksinės spalvos.
  • Kai vištiena pasidengia nedidele plutele (tiksliau ne pati vištiena, o ją gaubianti krakmolo tešla), suberkite apkepintas daržoves, taip ...
    7. Kai vištiena pasidengia nedidele plutele (tiksliau ne pati vištiena, o ją gaubianti krakmolo tešla), suberkite apkepintas daržoves, taip pat šviežius smulkintus svogūnų laiškus.
  • Praėjus 30 sekundžių po bendro vištienos ir daržovių kepimo, į keptuvę pilame sezamo padažą.
    8. Praėjus 30 sekundžių po bendro vištienos ir daržovių kepimo, į keptuvę pilame sezamo padažą.
  • Vištieną su daržovėmis padaže kepkite apie 1-2 minutes, kol padažas sutirštės, tada nukelkite nuo ugnies ir iš karto patiekite. Geriausia...
    9. Vištieną su daržovėmis padaže kepkite apie 1-2 minutes, kol padažas sutirštės, tada nukelkite nuo ugnies ir iš karto patiekite. Geriausia patiekti su ryžiais.
  • Skanaus!
    10. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai