Vištiena su sezamu
5 (1 įvertinimai)
								4  Porcijos
						
								45 min.
						Apie receptą
Vištiena su sezamu yra lengvai pagaminamas vištienos patiekalas su ryškiu rytietišku posūkiu. Švelni vištienos mėsa, klampus sezamo padažas, minkštos daržovės – nuostabus patiekalas pietums ar vakarienei! Vištiena su sezamu – tikrai labai paprastas patiekalas, kurį galima paruošti net ir skubant. Paruošimas užtrunka minimaliai, o paprastas vištienos su sezamo sėklomis receptas nesukelia jokių sunkumų – viskas labai paprasta ir aišku. Vienas iš mano mėgstamiausių patiekalų darbo dienos pietums ar vakarienei.
Paskirtis: Vakarienės receptai
				Receptai pagal ingredientus: 
					# Paukštiena / 
					# DaržovėsReklama
- 
                                                    
Reikalingi ingredientai:
 - 
													Vištienos filė800 gramų
 - 
													Medus1/2 puodelio
 - 
													Sojų padažas5 šaukštai
 - 
													Sezamo aliejus1/2 šaukštelio
 - 
													Sezamo sėklos4 šaukštai
 - 
													Česnakai2 skiltelės
 - 
													Kiaušinio baltymas2 vnt
 - 
													Kukurūzų krakmolas4 šaukštai
 - 
													Druska, pipiraipagal skonį
 - 
													Saldžiosios raudonos paprikos1/2 vnt
 - 
													Saldžiosios žalios paprikos1/2 vnt
 - 
													Svogūnai1 vnt
 - 
													Svogūnų laiškai4 vnt
 
Reklama
									Gaminimo eiga
- 
                                                    
1. Nedideliame dubenyje sumaišykite medų, sojų padažą, sezamų aliejų, sezamo sėklas ir maltą česnaką. Išmaišykite šluotele iki vientisos masės. - 
                                                    
2. Nuluptas daržoves – papriką ir svogūną supjaustykite kubeliais. - 
Reklama
 - 
                                                    
3. Vištienos mėsą supjaustykite mažais kubeliais. - 
                                                    
4. Kiaušinių baltymus išplakti dubenyje su kukurūzų krakmolu. Į gautą mišinį suberkite vištienos mėsą, išmaišykite, pasūdykite ir pipiriuokite. - 
Reklama
 - 
                                                    
5. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite į keptuvę daržoves. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. - 
                                                    
6. Iškepusias daržoves perkeliame iš keptuvės į lėkštę, o vištieną dedame į keptuvę. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol vištiena taps auksinės spalvos. - 
Reklama
 - 
                                                    
7. Kai vištiena pasidengia nedidele plutele (tiksliau ne pati vištiena, o ją gaubianti krakmolo tešla), suberkite apkepintas daržoves, taip pat šviežius smulkintus svogūnų laiškus. - 
                                                    
8. Praėjus 30 sekundžių po bendro vištienos ir daržovių kepimo, į keptuvę pilame sezamo padažą. - 
Reklama
 - 
                                                    
9. Vištieną su daržovėmis padaže kepkite apie 1-2 minutes, kol padažas sutirštės, tada nukelkite nuo ugnies ir iš karto patiekite. Geriausia patiekti su ryžiais. - 
Reklama
 
Šiandien populiariausi receptai
- 
Reklama
 
				



















