Vištiena sūrio padaže
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Jei kada nors bandėte sūrio padažą kartu su mėsa, tikriausiai žinote, kad jis nepaprastai skanus. Siūlau jums paprastą vištienos sūrio padaže receptą. Siūlome jums išsamias rekomendacijas, kaip gaminti vištieną sūrio padaže. Yra du pagrindiniai jo paruošimo variantai – kepti [search=padaže arba patiekti su padažu. Su šiuo receptu galite gana daug eksperimentuoti, kaskart atrasdami vis naujus šio skanaus patiekalo variantus.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos krūtinėlė4 vnt
-
Sviestas60 gramų
-
Miltai3 šaukštai
-
Pienas250 mililitrų
-
Sūris400 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Baltieji pipirai1 žiupsnelis
-
Aguonos1 žiupsnelis (neprivaloma)
-
Augalinis aliejus1~2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia reikia nuplauti ir nusausinti vištienos filė. Jei norite, šiek tiek supjaustykite, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Taip pat pagal skonį galite pridėti kitų mėgstamų prieskonių.
-
2. Į keptuvę supilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir sudėkite vištieną. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol iškeps ir taps auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
3. Tuo tarpu galite pereiti prie padažo ruošimo. Atskiroje keptuvėje ištirpinkite sviestą.
-
4. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Palikite ant silpnos ugnies, kol pasidarys gelsva spalva, nuolat maišydami.
-
Reklama
-
5. Įkaitinkite pieną ir nedidele srovele supilkite į keptuvę. Receptas gali būti pakeistas pagal skonį bet kuriame etape, pavyzdžiui, pieną pakeičiant grietinėle. Padažą užvirinkite ir virkite apie 7-10 minučių, kol sutirštės.
-
6. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir suberkite į padažą. Virkite ant silpnos ugnies apie 2-3 minutes, kol padažas taps vienalytis.
-
Reklama
-
7. Padažą pasūdykite (labai atsargiai, jei sūris sūrus) ir pipiruokite pagal skonį. Iškeptą vištieną supjaustykite porcijomis ir dėkite į kepimo indą. Supilkite padažą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 7-10 minučių.
-
8. Jei norite, ant viršaus galite užberti žiupsnelį aguonų. Patiekite patiekalą karštą.
-
Reklama
-
9. Apkeptus filė gabaliukus galima gausiai apipilti sūrio padažu ir patiekti apibarsčius šviežiomis žolelėmis.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama