Kalėdinis pyragas Stollen

Kalėdinis pyragas Stollen

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val. 10 min.

Apie receptą

Gaminame greitą kalėdinio pyrago versiją - stollen. Skirtingai nei mielinės tešlos kepiniai, iš varškės stolleno paruošimas nėra toks imlus laikui ir pastangoms, be to, jo nereikia kildinti. Varškės stollenas, kitaip nei mielinis, turi drėgnesnę ir minkštesnę tekstūrą, labiau primenančią keksą. Jam nereikia kildinimo laiko, todėl jis pagaminamas daug greičiau. Šis receptas puikiai tiks šeimininkėms, kurios turi mažiau laiko, bet nori sukurti šventinę nuotaiką ir paruošti svečiams tikrai vertą šventinio stalo kepinį.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Koniakas
    50 mililitrų
  • Apelsinų sultys
    50 mililitrų
  • Džiovinti vaisiai ir riešutai
    150 gramų
  • Varškė
    130 gramų
  • Sviestas
    120 gramų
  • Cukrus
    75 gramai
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Laimas
    1 vnt
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Kepimo milteliai
    5 gramai
  • Cukraus pudra
    50 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Šio kiekio pakanka vienam vidutinio dydžio stollenui. Į įdarą įdėkite riešutų ir mėgstamų džiovintų vaisių...
    1. Paruoškite visus ingredientus. Šio kiekio pakanka vienam vidutinio dydžio stollenui. Į įdarą įdėkite riešutų ir mėgstamų džiovintų vaisių. Savo recepte naudoju figas, razinas, abrikosus ir migdolus. Iš anksto paruoškite džiovintus vaisius, užpilant juos konjako ir apelsinų sulčių mišiniu. Alkoholį galima praleisti, jei kepinys skirtas vaikams.
  • Prieš gaminimą iš šaldytuvo išimkite sviestą, varškę ir kiaušinį, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Dubenyje sumaišykite cukrų su mi...
    2. Prieš gaminimą iš šaldytuvo išimkite sviestą, varškę ir kiaušinį, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Dubenyje sumaišykite cukrų su minkštu sviestu ir plakite, kol masė taps puri.
  • Reklama
  • Tęsdami plakimą, įmuškite kiaušinį ir įpilkite sultis su vieno laimo arba citrinos žievele.
    3. Tęsdami plakimą, įmuškite kiaušinį ir įpilkite sultis su vieno laimo arba citrinos žievele.
  • Į sviesto masę įdėkite varškę. Naudokite 9 % riebumo varškę arba su didesniu riebumu. Jei turite grūdėtą varškę, prieš tai ją pertrinkite...
    4. Į sviesto masę įdėkite varškę. Naudokite 9 % riebumo varškę arba su didesniu riebumu. Jei turite grūdėtą varškę, prieš tai ją pertrinkite per sietelį.
  • Reklama
  • Įmaišykite varškę į sviesto masę. Įberkite persijotus miltus, druską ir kepimo miltelius, ir suminkykite tešlą. Tai darykite mikseriu arb...
    5. Įmaišykite varškę į sviesto masę. Įberkite persijotus miltus, druską ir kepimo miltelius, ir suminkykite tešlą. Tai darykite mikseriu arba greitai rankomis, kad nuo šilumos sviestas nepradėtų tirpti.
  • Paruoštą tešlą suformuokite į rutulį ir dėkite ant kepimo popieriaus, šiek tiek suplokite rutulį į paplotėlį. Džiovintus vaisius nusausin...
    6. Paruoštą tešlą suformuokite į rutulį ir dėkite ant kepimo popieriaus, šiek tiek suplokite rutulį į paplotėlį. Džiovintus vaisius nusausinkite nuo perteklinės drėgmės popieriniu rankšluosčiu. Sudėkite džiovintus vaisius su riešutais į tešlą ir įmaišykite, lankstant tešlą „konverto“ principu.
  • Reklama
  • Ant to paties kepimo popieriaus suteikite tešlai ovalo formą. Vieną kraštą pakelkite ir uždenkite 2/3 ovalo, paliekant 1/3 laisvą. Kartu ...
    7. Ant to paties kepimo popieriaus suteikite tešlai ovalo formą. Vieną kraštą pakelkite ir uždenkite 2/3 ovalo, paliekant 1/3 laisvą. Kartu su kepimo popieriumi perkelkite stolleną ant skardos. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių, 1 valandą.
  • Iškepto kepinio paruošimą patikrinkite mediniu pagaliuku. Dar karštą stolleną patepkite ištirpintu sviestu ir užbarstykite storą sluoksnį...
    8. Iškepto kepinio paruošimą patikrinkite mediniu pagaliuku. Dar karštą stolleną patepkite ištirpintu sviestu ir užbarstykite storą sluoksnį cukraus pudros.
  • Reklama
  • Varškės stolleną galima patiekti, kai jis ataušta, arba palikti vienai dienai pastovėti (ne ilgiau).
    9. Varškės stolleną galima patiekti, kai jis ataušta, arba palikti vienai dienai pastovėti (ne ilgiau).
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai