Klasikinė aviečių uogienė
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Naminiai ruošiniai – tai ne tik būdas išsaugoti daržoves ir vaisius žiemai, bet ir galimybė pratęsti vasarą, mėgaujantis gardžiais ir sveikais delikatesais. Būtinai išbandykite šį receptą! Norėčiau pasiūlyti jums gana paprastą aviečių uogienės gaminimo būdą. Norint paruošti tokią puikią uogienę, reikės įdėti minimalių pastangų. Uogienė puikiai derės su arbata, įvairiais desertais, taip pat kaip natūrali priemonė peršalus.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Avietė500 gramų
-
Cukrus500 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite uogas.
-
2. Stiklainius reikia sterilizuoti mažiausiai 10 minučių.
-
Reklama
-
3. Nuplautas ir nusausintas uogas sudėkite į gilų puodą. Įberkite cukraus.
-
4. Viską sutrinkite (tam patogu naudoti bulvių grūstuvą), kol pasirodys sultys.
-
Reklama
-
5. Uždėkite puodą ant ugnies. Užvirinkite. Jei turite termometrą, įsitikinkite, kad temperatūra yra apie 38 laipsnius Celsijaus. Jei mažiau, įberkite šiek tiek daugiau cukraus.
-
6. Supilkite uogienę į iš anksto sterilizuotus stiklainius. Uždenkite dangteliais.
-
Reklama
-
7. Ir sterilizuokite verdančiame vandenyje dar 7–10 minučių. Tada atvėsinkite ir padėkite į tamsią, vėsią vietą.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama