Vištiena su grybais orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
55 min.
Apie receptą
Šis vištienos receptas labai panašus į prancūziško receptą su kokosu, tik aš vietoj bešamelio padažo naudoju grietinėlę. Vištiena, kepta su grybais po subtilia kremine pluta, yra neprilygstama. Štai receptas labai paprastas. Grybus ir svogūnus reikia supjaustyti, kartu su vištiena sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę. Nei vištienos, nei grybų jokiu būdu iš anksto virti nereikia, o tai dar labiau supaprastina gaminimo procesą.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos šlaunelės2 vnt
-
Pievagrybiai300 gramų
-
Svogūnai3 gramų
-
Grietinėlė150 mililitrų
-
Druska, pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Iš anksto nulupkite svogūnus ir grybus. Mano grietinėlė buvo šiek tiek sustingusi, bet aš jo neatšildžiau, gavosi dar geriau.
-
2. Mažus grybus perpjaukite per pusę, o didelius supjaustykite plonomis plokštelėmis.
-
Reklama
-
3. Svogūną supjaustykite.
-
4. Į karščiui atsparios keraminės formos dugną įdėkite 1-2 valgomus šaukštus riebalų (galite pakeisti sviestu arba augaliniu aliejumi) ir pabarstykite druska ir pipirais vištienos šlauneles.
-
Reklama
-
5. Ant viršaus dėkite smulkintus grybus, ant jų – svogūnus.
-
6. Viską vėl uždenkite grietinėlės sluoksniu, druska ir pipirais.
-
Reklama
-
7. Jei yra dangtis, uždenkite juo indą, kitu atveju uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę 40 minučių.
-
8. Sudėkite patiekalą į gražią lėkštę ir papuoškite žolelėmis. Patiekite su daržovių tyre arba makaronais. Bus labai skanu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama