Vištiena kreminiame padaže su grybais

Vištiena kreminiame padaže su grybais

5 (2 įvertinimai)

4 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Tai vienas iš tų patiekalų, kurį gana paprasta paruošti, bet yra nepaprastai skanus. Švelni ir sultinga vištienos mėsa kartu su grybais ir kreminiu padažu puikiai tiks prie bet kokio garnyro. Neturite daug laiko, bet norite pagaminti skanius pietus ar vakarienę? Jums padės šis receptas, kuriame išsamiai papasakosiu, kaip greitai ir skaniai pasigaminti vištieną kreminiame padaže su grybais. Pradėkime!

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištos krūtinėlė
    400~500 gramų
  • Pievagrybiai
    250~300 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Grietinėlė 33%
    1 stiklinė
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Sumaltas muskato riešutas
    1/3 arbatinio šaukštelio
  • Aliejus
    4 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Vištienos filė nuplaukite, išvalykite, nuplaukite grybus ir svogūnus.
    1. Paruoškite ingredientus. Vištienos filė nuplaukite, išvalykite, nuplaukite grybus ir svogūnus.
  • Grybus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į įkaitintą keptuvę su dviem šaukštais augalinio aliejaus.
    2. Grybus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į įkaitintą keptuvę su dviem šaukštais augalinio aliejaus.
  • Reklama
  • Smulkiai supjaustykite svogūną.
    3. Smulkiai supjaustykite svogūną.
  • Vištienos mėsą supjaustykite mažais, maždaug 2 x 2 cm gabalėliais.
    4. Vištienos mėsą supjaustykite mažais, maždaug 2 x 2 cm gabalėliais.
  • Reklama
  • Kepkite grybus ant vidutinės ugnies, kol švelniai paruduos. Grybus išimkite iš keptuvės į lėkštę.
    5. Kepkite grybus ant vidutinės ugnies, kol švelniai paruduos. Grybus išimkite iš keptuvės į lėkštę.
  • Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir greitai apkepkite vištienos gabalėlius. Išimkite juos iš keptuvės.
    6. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir greitai apkepkite vištienos gabalėlius. Išimkite juos iš keptuvės.
  • Reklama
  • Po vištienos kepimo likusiame aliejuje pakepinkite svogūną iki šviesiai auksinės rudos spalvos.
    7. Po vištienos kepimo likusiame aliejuje pakepinkite svogūną iki šviesiai auksinės rudos spalvos.
  • Į svogūnus suberkite pakepintus grybus ir vištieną, viską užpilkite grietinėle ir suberkite prieskonius.
    8. Į svogūnus suberkite pakepintus grybus ir vištieną, viską užpilkite grietinėle ir suberkite prieskonius.
  • Reklama
  • Išmaišykite ir troškinkite dar 8-10 minučių, kol grietinėlė sutirštės.
    9. Išmaišykite ir troškinkite dar 8-10 minučių, kol grietinėlė sutirštės.
  • Tai viskas, patiekite su bet kokiu garnyru. Gero apetito!
    10. Tai viskas, patiekite su bet kokiu garnyru. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai