Vištiena įdaryta sūriu
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Nesugalvojate, ką gaminti pietums ar vakarienei? Pabandykite pasigaminti šį nepaprastai skanų ir sotų patiekalą – vištieną, įdarytą sūriu, keptą po sūrio plutele. Šis patiekalas ypač patiks sūrio mėgėjams – jo tikrai labai daug. Subtilus įdaras ir apetitą kelianti plutelė puikiai papildo minkštos filė skonį. Šį sūriu įdarytos vištienos receptą tikrai verta išbandyti.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sūrio kremas200 gramų
-
Majonezas50 gramų
-
Kietasis sūris200 gramų
-
Česnakai1~2 skiltelės
-
Šviežias bazilikaspagal skonį
-
Špinatai200 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Pipirai1 žiupsnelis
-
Vištos krūtinėlė6 vnt
-
Mocarela sūris100 gramų
-
Vyšniniai pomidorai6~8 vnt (neprivaloma)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Vištienos filė nuplaukite, šiek tiek nusausinkite ir aštriu peiliu padarykite įpjovą, suformuodami kišenę įdarui.
-
2. Nedideliame dubenyje sumaišykite kreminį sūrį su majonezu ir išmaišykite. Nulupkite česnaką ir perkiškite per spaudą. Į įdarą suberkite šviežią smulkintą baziliką ir špinatus. Druska ir pipirai viską pagal skonį. Kietąjį sūrį padalinkite per pusę ir vieną dalį peiliu supjaustykite plonais gabalėliais. Sudėkite į likusius ingredientus ir gerai išmaišykite. Jei pageidaujate, šį paprastą vištienos, įdarytos sūriu, receptą taip pat galima papildyti marinuotais agurkais, kad būtų pikantiškumas.
-
Reklama
-
3. Į kišenę atsargiai įdėkite įdarą, stipriai spausdami šaukštu.
-
4. Karščiui atsparią formą patepkite trupučiu augalinio aliejaus ir dėkite filė. Vištieną pasūdykite ir pipiruokite pagal skonį.
-
Reklama
-
5. Į likusį įdarą suberkite perpus perpjautus vyšninius pomidorus ir gerai išmaišykite.
-
6. Ant vištienos užtepkite sūrio mišinį ir 30 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę.
-
Reklama
-
7. Tuo tarpu pagal skonį sutarkuokite mocarelą ir kitą pusę kietojo sūrio.
-
8. Išimkite skardą iš orkaitės, pabarstykite tarkuotu sūriu ir grąžinkite į orkaitę. Kepkite patiekalą iki auksinės rudos spalvos viršaus.
-
Reklama
-
9. Kai sūriu įdaryta vištiena bus paruošta, patiekalą galima apibarstyti šviežiomis žolelėmis arba papildyti šviežiomis daržovėmis ir patiekti.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama