Vištiena grietinėlės sūrio padaže
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Skanus patiekalas, pagamintas iš paprastų ingredientų, puikiai tinka pietums ar vakarienei. Vištiena minkšta, kreminė ir labai lengvai paruošiama. Šį variantą galima patiekti ir ant šventinio stalo! Vištiena padaže – puikus pasirinkimas greitai ir skaniai pamaitinti visą šeimą. Jei norite, kartu su vištiena galite pakepinti svogūnus, įberti česnako ar mėgstamų prieskonių. Vištieną galima patiekti su bet kokiu garnyru arba tiesiog su daržovių salotomis.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištiena400 gramų (vištienos filė, krūtinėlė)
-
Aliejus1 šaukštas (bekvapis ir beskonis)
-
Grietinėlė150 mililitrų (20~22% riebumo)
-
Sūris100 gramų (mocarela)
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientu.
-
2. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite gabalėliais, įtrinkite druska ir pipirais iš abiejų pusių. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant stiprios ugnies. Sudėkite paruoštą filė ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Supilkite 50 mililitrų vandens, sumažinkite ugnį iki minimumo, uždarykite dangtį ir troškinkite 15 minučių. Jei reikia, įpilkite dar šiek tiek vandens.
-
Reklama
-
3. Sūrį sutarkuoti, aš naudojau mocarelą, sumaišiau su grietinėle. Viską pasūdyti ir užpilti ant apkeptos filė.
-
4. Sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite keptuvę ir virkite 5–8 minutes, kol bus paruošta.
-
Reklama
-
5. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama