Tortas svečiai ant slenksčio

Tortas svečiai ant slenksčio

4 (2 įvertinimai)

8 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Siūlau daug laiko ir ypatingų įgūdžių nereikalaujantį torto receptą. Net jauna šeimininkė gali su tuo susitvarkyti ir nustebinti ne tik savo šeimą, bet ir svečius. Tortas puikiai atrodo ant stalo ir puikaus skonio. Jei mėgstate drėgnus biskvitus, prieš tepdami kremą pamirkykite biskvitus su sirupu ar konjaku, grietinėlės likeriu ar atskiestu kondensuotu pienu. Uogienę geriausia naudoti rūgščia, vienalytę arba su mažomis uogomis. Tortui šaldytuve patartina pastovėti 1-2 valandas, bet patiekti galima iš karto.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pienas
    1/2 stiklinės
  • Uogienė
    1/2 stiklinės (bet kokia)
  • Kiaušinis
    1 vnt (mažas)
  • Cukrus
    1/4 stiklinės
  • Soda
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas
    150 gramų
  • Kondensuotas pienas
    80 gramų
  • Šokoladas
    80 gramų (juodas)
  • Miltai
    1 stiklinė
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Iš anksto išimkite sviestą ir kondensuotą pieną, kad jie būtų kambario temperatūros.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Iš anksto išimkite sviestą ir kondensuotą pieną, kad jie būtų kambario temperatūros.
  • Kiaušinį ir cukrų išplakti į purią, šviesią masę.
    2. Kiaušinį ir cukrų išplakti į purią, šviesią masę.
  • Reklama
  • Į išplaktą kiaušinį supilkite pieną ir supilkite uogienę.
    3. Į išplaktą kiaušinį supilkite pieną ir supilkite uogienę.
  • Švelniai išmaišykite mišinį iki vientisos masės.
    4. Švelniai išmaišykite mišinį iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Miltus sumaišykite su soda ir įsijokite į mišinį. Švelniai maišykite, kol tešla taps vientisa ir be gabalėlių.
    5. Miltus sumaišykite su soda ir įsijokite į mišinį. Švelniai maišykite, kol tešla taps vientisa ir be gabalėlių.
  • Supilkite masę į 18 centimetrų skersmens kepimo formą. Tešla turi būti ne aukštesnė nei pusė formos.
    6. Supilkite masę į 18 centimetrų skersmens kepimo formą. Tešla turi būti ne aukštesnė nei pusė formos.
  • Reklama
  • Formą dėkite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-45 minutes, kol iškeps. Kai pyragą pradursite degtuku, jis turi iš...
    7. Formą dėkite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-45 minutes, kol iškeps. Kai pyragą pradursite degtuku, jis turi išeiti sausas. Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite pastovėti 10 minučių, tada išimkite iš formos.
  • Atvėsusį pyragą supjaustykite į keturias dalis.
    8. Atvėsusį pyragą supjaustykite į keturias dalis.
  • Reklama
  • Sumaišykite minkštą sviestą ir kondensuotą pieną. Plakite iki purumo.
    9. Sumaišykite minkštą sviestą ir kondensuotą pieną. Plakite iki purumo.
  • Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą, atvėsinkite ir supilkite į grietinėlę. Suplakti į vienalytę, purią masę.
    10. Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą, atvėsinkite ir supilkite į grietinėlę. Suplakti į vienalytę, purią masę.
  • Reklama
  • Pirmąją dalį sutepkite kremu. Uždėkite antrą ir taip pat patepkite kremu, uždėkite trečią dalį.
    11. Pirmąją dalį sutepkite kremu. Uždėkite antrą ir taip pat patepkite kremu, uždėkite trečią dalį.
  • Šonus ir viršų aptepkite likusiu kremu ir išlyginkite.
    12. Šonus ir viršų aptepkite likusiu kremu ir išlyginkite.
  • Paskutinę dalį sutrinkite blenderiu į trupinius ir apibarstykite torto šonus ir kraštą. Viršų papuoškite kaip norite, aš naudojau uogas, ...
    13. Paskutinę dalį sutrinkite blenderiu į trupinius ir apibarstykite torto šonus ir kraštą. Viršų papuoškite kaip norite, aš naudojau uogas, mėtas ir grietinėlės likučius. Tortas „Svečiai ant slenksčio“ paruoštas! Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai