Tortas svečiai ant slenksčio
3.3 (3 įvertinimai)
8 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Siūlau daug laiko ir ypatingų įgūdžių nereikalaujantį torto receptą. Net jauna šeimininkė gali su tuo susitvarkyti ir nustebinti ne tik savo šeimą, bet ir svečius. Tortas puikiai atrodo ant stalo ir puikaus skonio. Jei mėgstate drėgnus biskvitus, prieš tepdami kremą pamirkykite biskvitus su sirupu ar konjaku, grietinėlės likeriu ar atskiestu kondensuotu pienu. Uogienę geriausia naudoti rūgščia, vienalytę arba su mažomis uogomis. Tortui šaldytuve patartina pastovėti 1-2 valandas, bet patiekti galima iš karto.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas1/2 stiklinės
-
Uogienė1/2 stiklinės (bet kokia)
-
Kiaušinis1 vnt (mažas)
-
Cukrus1/4 stiklinės
-
Soda1/2 arbatinio šaukštelio
-
Sviestas150 gramų
-
Kondensuotas pienas80 gramų
-
Šokoladas80 gramų (juodas)
-
Miltai1 stiklinė
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Iš anksto išimkite sviestą ir kondensuotą pieną, kad jie būtų kambario temperatūros.
-
2. Kiaušinį ir cukrų išplakti į purią, šviesią masę.
-
Reklama
-
3. Į išplaktą kiaušinį supilkite pieną ir supilkite uogienę.
-
4. Švelniai išmaišykite mišinį iki vientisos masės.
-
Reklama
-
5. Miltus sumaišykite su soda ir įsijokite į mišinį. Švelniai maišykite, kol tešla taps vientisa ir be gabalėlių.
-
6. Supilkite masę į 18 centimetrų skersmens kepimo formą. Tešla turi būti ne aukštesnė nei pusė formos.
-
Reklama
-
7. Formą dėkite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-45 minutes, kol iškeps. Kai pyragą pradursite degtuku, jis turi išeiti sausas. Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite pastovėti 10 minučių, tada išimkite iš formos.
-
8. Atvėsusį pyragą supjaustykite į keturias dalis.
-
Reklama
-
9. Sumaišykite minkštą sviestą ir kondensuotą pieną. Plakite iki purumo.
-
10. Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą, atvėsinkite ir supilkite į grietinėlę. Suplakti į vienalytę, purią masę.
-
Reklama
-
11. Pirmąją dalį sutepkite kremu. Uždėkite antrą ir taip pat patepkite kremu, uždėkite trečią dalį.
-
12. Šonus ir viršų aptepkite likusiu kremu ir išlyginkite.
-
13. Paskutinę dalį sutrinkite blenderiu į trupinius ir apibarstykite torto šonus ir kraštą. Viršų papuoškite kaip norite, aš naudojau uogas, mėtas ir grietinėlės likučius. Tortas „Svečiai ant slenksčio“ paruoštas! Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.3/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama