Višta kepta druskoje orkaitėje

Višta kepta druskoje orkaitėje

4.6 (3 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val. 40 min.

Apie receptą

Jei norite šventiniam stalui paruošti apetitą keliantį ir nepaprastai skanų patiekalą, siūlau vištą kepti druskoje. Gaminimo procesas yra labai paprastas ir greitas, bet kas gali tai padaryti. Dėl to, kad vištą kepsime druskoje, gausime traškią ir rausvą vištieną. Būtent druska ištraukia visą drėgmę iš odos, sultys yra sandariai uždarytos paukščio viduje, ir net krūtinėlė bus nepaprastai sultinga ir švelni. Į pačią vištieną kepimo metu nededame druskos, dėl skonio dedame čiobrelio šakelę, o į vištienos vidų įdedame apelsiną. Pagaminta vištiena yra vidutiniškai sūri, švelni ir kvapni. Vištieną galite patiekti su bet kokiomis daržovėmis arba naminiais marinuotais agurkais, žolelėmis ir padažais.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištiena
    1500 gramų
  • Druska
    300 gramų
  • Čiobreliai
    2 vnt (šakelės)
  • Apelsinas
    1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Nuplaukite ir nusausinkite vištą.
    1. Paruoškite visus ingredientus. Nuplaukite ir nusausinkite vištą.
  • Kad višta iškeptų tolygiai ir išeitų traški bei sultinga, rinkitės orkaitės indą aukštais kraštais, šiek tiek didesnį nei pati višta. Dru...
    2. Kad višta iškeptų tolygiai ir išeitų traški bei sultinga, rinkitės orkaitės indą aukštais kraštais, šiek tiek didesnį nei pati višta. Druska turi visiškai uždengti formą, storis turi būti 8-10 mm. Ant druskos uždėkite porą čiobrelių šakelių.
  • Reklama
  • Padėkite vištą ant druskos. Apelsiną supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite į vištienos vidų. Į vištos odą netriname prieskonių, nes ...
    3. Padėkite vištą ant druskos. Apelsiną supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite į vištienos vidų. Į vištos odą netriname prieskonių, nes gaminimo metu jie tiesiog sudegs.
  • Vištienos kojas suriškite siūlu. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, pasirinkite režimą „Viršus-apačia“. Nejunkite grotelių ar konvekci...
    4. Vištienos kojas suriškite siūlu. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, pasirinkite režimą „Viršus-apačia“. Nejunkite grotelių ar konvekcijos, vištiena apdegs šiais režimais.
  • Reklama
  • Indą su vištą perkelkite į gerai įkaitintą orkaitę.
    5. Indą su vištą perkelkite į gerai įkaitintą orkaitę.
  • Vištą kepkite 1,5 valandos. Po kurio laiko vištieną išimkite ir leiskite pastovėti 15-20 min., kad tolygiai pasiskirstytų sultys ir višti...
    6. Vištą kepkite 1,5 valandos. Po kurio laiko vištieną išimkite ir leiskite pastovėti 15-20 min., kad tolygiai pasiskirstytų sultys ir vištiena būtų sultinga. Jei vištieną supjaustysite iš karto, ji išskirs sultis ir bus sausa. Kepimo metu vištienos nedurkite, kitaip ji taip pat bus sausa. Paruoštą vištieną patiekite prie stalo.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    7. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.6/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai