Višta įdaryta grybais ir sūriu
5 (1 įvertinimai)
10 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Labai įdomus receptas – namuose grybais ir sūriu įdaryta višta, kai skerdena kimšta ne viduje, o po oda. Kepimo metu mėsa puikiai prisotinama sulčių. Tokia višta, įdaryta grybais ir sūriu, yra labai sultinga, o medaus traški plutelė yra patiekalo akcentas. Įdarą tepame po odele, o ne į vidų, ir tai reikia daryti labai atsargiai.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištos skerdena1 vnt
-
Pievagrybiai200 gramų
-
Sūris150 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Česnakai2 skiltelės
-
Druska ir pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Svarbiausias šio patiekalo žingsnis yra vištos pjaustymas ir paruošimas. Ją reikia perpjauti išilgai ir ištraukti stuburą.
-
2. Dabar vištą aptepame medumi ir majonezu. Padažu tolygiai paskirstykite visą skerdeną ir palikite kurį laiką pasimarinuoti.
-
Reklama
-
3. Svogūnus ir pievagrybius pakepinkite augaliniame aliejuje. Apkepkite iki šviesiai auksinės spalvos ir atidėkite atvėsti.
-
4. Kol grybai ir svogūnai kepa, reikia sutarkuoti sūrį. Po to tarkuotą sūrį sumaišykite į vienalytę masę su kepintais svogūnais ir grybais, pasūdykite ir pagardinkite pagal skonį.
-
Reklama
-
5. Vištą pradedame įdaryti, bet tai darome po oda, o ne viduje. Įdarą paskirstome rankomis per visą plokštumą, po to susiuvame ir dedame ant kepimo skardos arba į kepimo indą.
-
6. Padėję vištą, aplink išdėliokite pjaustytas bulves ir daržoves - bus skaniau ir pašaukite į orkaitę 40-50 min.
-
Reklama
-
7. Kai višta iškepa, gaunasi toks „padažas“. Į jį sudėkite susmulkintą česnaką ir užpilkite ant viso patiekalo.
-
8. Vištą supjaustykite ir patiekite su garnyru, vieną arba su šviežiomis daržovėmis. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama