Višta įdaryta grybais ir sūriu

Višta įdaryta grybais ir sūriu

5 (1 įvertinimai)

10 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Labai įdomus receptas – namuose grybais ir sūriu įdaryta višta, kai skerdena kimšta ne viduje, o po oda. Kepimo metu mėsa puikiai prisotinama sulčių. Tokia višta, įdaryta grybais ir sūriu, yra labai sultinga, o medaus traški plutelė yra patiekalo akcentas. Įdarą tepame po odele, o ne į vidų, ir tai reikia daryti labai atsargiai.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištos skerdena
    1 vnt
  • Pievagrybiai
    200 gramų
  • Sūris
    150 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Druska ir pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Svarbiausias šio patiekalo žingsnis yra vištos pjaustymas ir paruošimas. Ją reikia perpjauti išilgai ir ištraukti stuburą.
    1. Svarbiausias šio patiekalo žingsnis yra vištos pjaustymas ir paruošimas. Ją reikia perpjauti išilgai ir ištraukti stuburą.
  • Dabar vištą aptepame medumi ir majonezu. Padažu tolygiai paskirstykite visą skerdeną ir palikite kurį laiką pasimarinuoti.
    2. Dabar vištą aptepame medumi ir majonezu. Padažu tolygiai paskirstykite visą skerdeną ir palikite kurį laiką pasimarinuoti.
  • Reklama
  • Svogūnus ir pievagrybius pakepinkite augaliniame aliejuje. Apkepkite iki šviesiai auksinės spalvos ir atidėkite atvėsti.
    3. Svogūnus ir pievagrybius pakepinkite augaliniame aliejuje. Apkepkite iki šviesiai auksinės spalvos ir atidėkite atvėsti.
  • Kol grybai ir svogūnai kepa, reikia sutarkuoti sūrį. Po to tarkuotą sūrį sumaišykite į vienalytę masę su kepintais svogūnais ir grybais, ...
    4. Kol grybai ir svogūnai kepa, reikia sutarkuoti sūrį. Po to tarkuotą sūrį sumaišykite į vienalytę masę su kepintais svogūnais ir grybais, pasūdykite ir pagardinkite pagal skonį.
  • Reklama
  • Vištą pradedame įdaryti, bet tai darome po oda, o ne viduje. Įdarą paskirstome rankomis per visą plokštumą, po to susiuvame ir dedame ant...
    5. Vištą pradedame įdaryti, bet tai darome po oda, o ne viduje. Įdarą paskirstome rankomis per visą plokštumą, po to susiuvame ir dedame ant kepimo skardos arba į kepimo indą.
  • Padėję vištą, aplink išdėliokite pjaustytas bulves ir daržoves - bus skaniau ir pašaukite į orkaitę 40-50 min.
    6. Padėję vištą, aplink išdėliokite pjaustytas bulves ir daržoves - bus skaniau ir pašaukite į orkaitę 40-50 min.
  • Reklama
  • Kai višta iškepa, gaunasi toks „padažas“. Į jį sudėkite susmulkintą česnaką ir užpilkite ant viso patiekalo.
    7. Kai višta iškepa, gaunasi toks „padažas“. Į jį sudėkite susmulkintą česnaką ir užpilkite ant viso patiekalo.
  • Vištą supjaustykite ir patiekite su garnyru, vieną arba su šviežiomis daržovėmis. Gero apetito!
    8. Vištą supjaustykite ir patiekite su garnyru, vieną arba su šviežiomis daržovėmis. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai