Višta ant butelio orkaitėje
5 (3 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val. 10 min.
Apie receptą
Originalus, bet tuo pačiu paprastas ir nebrangus receptas. Toks derinys yra retas, todėl šis patiekalas vertingas, kai norisi nustebinti svečius. Vyrai tikrai bus sužavėti! Jums bus įdomu sužinoti, kaip orkaitėje kepti ant butelio pastatytą vištą. Technologija tokia, kad paukštis dedamas ant talpyklos ir gerai prisotinamas skysčiu, įgauna skonį ir aromatą. Įprasta naudoti šviesų alų, bet jei turite vaikų, rinkitės vandenį su prieskoniais.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Višta2 vnt
-
Šviesus alus stikliniame butelyje2 vnt
-
Paprika2 arbatiniai šaukšteliai
-
Druska2 arbatiniai šaukšteliai
-
Malti juodieji pipirai2 arbatiniai šaukšteliai
-
Prieskoniai vištienai2 arbatiniai šaukšteliai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Iš kiekvieno alaus butelio išpilkite 1 stiklinę putoto gėrimo, o likusią dalį palikite receptui. Butelius sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
-
2. Dubenyje sumaišykite visus prieskonius iš kompozicijos.
-
Reklama
-
3. Nuplaukite ir nusausinkite vištieną. Įtrinkite skerdenas prieskonių mišiniu viduje ir išorėje.
-
4. Užmaukite vištą ant butelio. Dėkite paukštį į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių 40-60 minučių.
-
Reklama
-
5. Kai vištiena šiek tiek atvės, nuimkite ją nuo butelio ir patiekite. Pridėkite mėgstamą garnyrą. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama