Virtų bulvių blynai su grybų padažu

Virtų bulvių blynai su grybų padažu

5 (3 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Skanūs aukso rudi virtų bulvių blynai su subtiliu grybų padažu – kas gali būti skaniau? Dalinuosi paprastu receptu, kurį gali pagaminti kiekvienas. Grybų padažas sustiprina ir puikiai papildo bulvinių blynų skonį. Ir nesigailiu laiko, sugaišto ruošimui.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    600 gramų
  • Sviestas
    50 gramų
  • Grietinė
    100 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Džiovinti grybai
    50 gramų
  • Kvietiniai miltai
    5 šaukštai (2 šaukštai
  • Druska
    1 šaukštas (1,2 šaukšto
  • Augalinis aliejus
    100 mililitrų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Malti juodieji pipirai
    1~2 žiupsneliai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Bulves nulupkite ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
    1. Bulves nulupkite ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
  • Tuo pačiu metu grybus uždėkite virti. Užpildykite juos vandeniu ir virkite, kol suminkštės.
    2. Tuo pačiu metu grybus uždėkite virti. Užpildykite juos vandeniu ir virkite, kol suminkštės.
  • Reklama
  • Nuo bulvių nupilkite vandenį ir atvėsinkite. Tada sutrinti, įmuškite kiaušinius, suberti  miltus ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaiš...
    3. Nuo bulvių nupilkite vandenį ir atvėsinkite. Tada sutrinti, įmuškite kiaušinius, suberti miltus ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišyti.
  • Paruoštus grybus smulkiai supjaustykite.
    4. Paruoštus grybus smulkiai supjaustykite.
  • Reklama
  • Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite svieste kartu su grybais.
    5. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite svieste kartu su grybais.
  • Kitoje keptuvėje svieste pakepinkite 2 šaukštus miltų iki auksinės rudos spalvos, tada įpilkite grybų sultinio. Sultinio kiekis priklauso...
    6. Kitoje keptuvėje svieste pakepinkite 2 šaukštus miltų iki auksinės rudos spalvos, tada įpilkite grybų sultinio. Sultinio kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo norite padažo. Įpyliau apie 1 puodelį sultinio. Gautą padažą virkite apie 5 minutes pagal skonį druskos ir pipirų.
  • Reklama
  • Padažą supilkite į grybus, supilkite grietinę ir palikite troškintis apie 5 minutes Paragaukite, jei reikia, įberkite druskos.
    7. Padažą supilkite į grybus, supilkite grietinę ir palikite troškintis apie 5 minutes Paragaukite, jei reikia, įberkite druskos.
  • Iš bulvių mišinio formuojame blynus ir kepame keptuvėje augaliniame aliejuje iki gražiai auksinės rudos spalvos. Patiekite iš karto su gr...
    8. Iš bulvių mišinio formuojame blynus ir kepame keptuvėje augaliniame aliejuje iki gražiai auksinės rudos spalvos. Patiekite iš karto su grybų padažu.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai