Virtų bulvių blynai su grybų padažu
5 (3 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Skanūs aukso rudi virtų bulvių blynai su subtiliu grybų padažu – kas gali būti skaniau? Dalinuosi paprastu receptu, kurį gali pagaminti kiekvienas. Grybų padažas sustiprina ir puikiai papildo bulvinių blynų skonį. Ir nesigailiu laiko, sugaišto ruošimui.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės600 gramų
-
Sviestas50 gramų
-
Grietinė100 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Džiovinti grybai50 gramų
-
Kvietiniai miltai5 šaukštai (2 šaukštai
-
Druska1 šaukštas (1,2 šaukšto
-
Augalinis aliejus100 mililitrų
-
Svogūnai1 vnt
-
Malti juodieji pipirai1~2 žiupsneliai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Bulves nulupkite ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
-
2. Tuo pačiu metu grybus uždėkite virti. Užpildykite juos vandeniu ir virkite, kol suminkštės.
-
Reklama
-
3. Nuo bulvių nupilkite vandenį ir atvėsinkite. Tada sutrinti, įmuškite kiaušinius, suberti miltus ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišyti.
-
4. Paruoštus grybus smulkiai supjaustykite.
-
Reklama
-
5. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite svieste kartu su grybais.
-
6. Kitoje keptuvėje svieste pakepinkite 2 šaukštus miltų iki auksinės rudos spalvos, tada įpilkite grybų sultinio. Sultinio kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo norite padažo. Įpyliau apie 1 puodelį sultinio. Gautą padažą virkite apie 5 minutes pagal skonį druskos ir pipirų.
-
Reklama
-
7. Padažą supilkite į grybus, supilkite grietinę ir palikite troškintis apie 5 minutes Paragaukite, jei reikia, įberkite druskos.
-
8. Iš bulvių mišinio formuojame blynus ir kepame keptuvėje augaliniame aliejuje iki gražiai auksinės rudos spalvos. Patiekite iš karto su grybų padažu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama