Virti kiaušiniai be lukšto
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
8 min.
Apie receptą
Daugelis mūsų mėgstame virtus kiaušinius be lukšto, bet visiškai nežinome, kaip juos pasigaminti. Tai labai paprasta pagaminti; tereikia šviežių kiaušinių ir plastikinės plėvelės. Tai užtruks tik 5 minutes! Virti kiaušiniai be lukšto yra mėgstamas vaikų patiekalas, kurie mėgsta skystą trynį. Virtą kiaušinį be lukšto galima dėti ant žalumynų ar šviežių daržovių salotų, suteikiant sodresnį ir įvairesnį skonį. Nereikia pilti kiaušinio į vandenį, stengiantis jo nepervirti – šis metodas yra lengvesnis ir paprastesnis!
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Druska2 žiupsneliai
-
Malti juodieji pipirai2 žiupsneliai
-
Augalinis aliejus0,5 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Naudokite patogų indą, pavyzdžiui, dubenį, arba plačiakaklį puodelį. Iškirpkite plastikinės plėvelės gabalėlį be skylučių ar įplyšimų ir įdėkite jį į indą, sukurdami nedidelę kišenę, kurios kraštai būtų virš krašto. Vidinę plėvelės pusę patepkite augaliniu aliejumi ir įmuškite į ją kiaušinį. Nedelsdami uždėkite puodą su vandeniu ant viryklės ir užvirinkite, tada sumažinkite kaitrą iki minimumo.
-
Reklama
-
3. Kiaušinį pabarstykite druska ir pipirais.
-
4. Nupjaukite dar vieną maistinės plėvelės gabalėlį, kad suformuotumėte virvę. Dubenėlio plėvelės galus suriškite į maišelį ir perriškite jį nupjautu gabalu. Kiaušinis atsidurs maistinės plėvelės maišelyje. Antrąjį maišelį padarykite tokiu pačiu būdu.
-
Reklama
-
5. Maišelius 2–3 minutėms įdėkite į puodą su švelniai verdančiu vandeniu. Po 2 minučių baltymai bus kieti, bet vis dar judrūs, o trynys – skystas. П
-
6. Po 3 minučių virimo baltymai bus kieti, o trynys išliks skystas. Virkite tik ant silpnos ugnies, kad vanduo vos burbuliuotų.
-
Reklama
-
7. Atsargiai išimkite virtus kiaušinius iš vandens, nupjaukite plėvelę ir išmeskite – dėl augalinio aliejaus kiaušiniai lengvai nusiims. Dėkite kiaušinius ant duonos riekelių arba salotų.
-
8. Padarykite įpjovą, kad trynys galėtų ištekėti, ir mėgaukitės puikiu paruošto patiekalo skoniu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama