Velykinis pyragas

Velykinis pyragas

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Velykiniai pyragaičiai yra labai švelnūs ir purūs, juos gana lengva paruošti ir jie puikiai paįvairins jūsų velykinį stalą. Atkreipkite dėmesį į receptą! Tešlą ruošiame naudojant dešimties procentų grietinėlę ir dedant presuotas mieles. Į tešlą pagal skonį įberkite razinų ir cukruotų vaisių. Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunami trys velykiniai pyragaičiai, iš kurių kiekvienas sveria 400 gramų.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    600 gramų
  • Sviestas
    130 gramų
  • Grietinėlė
    140 mililitrų (10% riebumo)
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus
    130 gramų
  • Tryniai
    4 vnt
  • Presuotos mielės
    25 gramų
  • Razinos ir cukruoti vaisiai
    150 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Puode šiek tiek pašildykite grietinėlę.
    1. Paruoškite ingredientus. Puode šiek tiek pašildykite grietinėlę.
  • Į didelį dubenį sudėkite mieles, įpilkite 1 šaukštelį cukraus.
    2. Į didelį dubenį sudėkite mieles, įpilkite 1 šaukštelį cukraus.
  • Reklama
  • Supilkite šiltą grietinėlę ir plakite šluotele, kol mielės visiškai ištirps.
    3. Supilkite šiltą grietinėlę ir plakite šluotele, kol mielės visiškai ištirps.
  • Į mielių mišinį išsijokite 100 gramų miltų.
    4. Į mielių mišinį išsijokite 100 gramų miltų.
  • Reklama
  • Maišykite šluotele, kol išnyks visi gumuliukai – tokia tešla. Dubenį su tešla uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite 30-40 minučių...
    5. Maišykite šluotele, kol išnyks visi gumuliukai – tokia tešla. Dubenį su tešla uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite 30-40 minučių, kad subręstų.
  • Per tą laiką turėsite laiko paruošti tešlos mišinį. Atsargiai atskirkite keturis trynius. Mums reikia tik trynių.
    6. Per tą laiką turėsite laiko paruošti tešlos mišinį. Atsargiai atskirkite keturis trynius. Mums reikia tik trynių.
  • Reklama
  • Į dubenį sudėkite trynius ir suberkite visą likusį cukrų. Viską išmaišykite šluotele.
    7. Į dubenį sudėkite trynius ir suberkite visą likusį cukrų. Viską išmaišykite šluotele.
  • Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, šiek tiek atvėsinkite ir plakdami supilkite į kiaušinių masę. Tešlos mišinys paruoštas.
    8. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, šiek tiek atvėsinkite ir plakdami supilkite į kiaušinių masę. Tešlos mišinys paruoštas.
  • Reklama
  • Iki to laiko tešla subrendo ir labai padidėjo tūris.
    9. Iki to laiko tešla subrendo ir labai padidėjo tūris.
  • Į tešlą įpilkite mielių mišinio. Viską sumaišykite šaukštu.
    10. Į tešlą įpilkite mielių mišinio. Viską sumaišykite šaukštu.
  • Reklama
  • Pradėkite sijoti miltus dalimis. Iš pradžių šaukštu įmaišykite miltus, o tada pradėkite minkyti tešlą rankomis.
    11. Pradėkite sijoti miltus dalimis. Iš pradžių šaukštu įmaišykite miltus, o tada pradėkite minkyti tešlą rankomis.
  • Dėl to turėtumėte gauti minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų.
    12. Dėl to turėtumėte gauti minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų.
  • Į tešlą suberkite iš anksto nuplautas razinas ir cukruotus vaisius.
    13. Į tešlą suberkite iš anksto nuplautas razinas ir cukruotus vaisius.
  • Reklama
  • Įmaišykite juos į tešlą. Dubenyje suformuokite apvalią tešlą ir palikite kilti 1,5-2 val. Per tą laiką atlik 1-2 minkymo pratimus.
    14. Įmaišykite juos į tešlą. Dubenyje suformuokite apvalią tešlą ir palikite kilti 1,5-2 val. Per tą laiką atlik 1-2 minkymo pratimus.
  • Tešla pakilo – jos tūris padvigubėjo.
    15. Tešla pakilo – jos tūris padvigubėjo.
  • Visą tešlą padalinkite į tris lygias dalis. Kiekvieną tešlos dalį suapvalinkite ir padėkite ant popierinės Velykų pyrago kepimo formos du...
    16. Visą tešlą padalinkite į tris lygias dalis. Kiekvieną tešlos dalį suapvalinkite ir padėkite ant popierinės Velykų pyrago kepimo formos dugno. Būsimų velykinių pyragų paviršių patepkite trynio ir 1 arbatinio šaukštelio vandens mišiniu, palikite formoje pastovėti dar 15 minučių.
  • Tada velykinius pyragus kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių.
    17. Tada velykinius pyragus kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių.
  • Naudojau parduotuvėje pirktą glazūrą, kurią skiedžiau pagal gamintojo rekomendacijas ant pakuotės. Jei norite, galite naudoti savo mėgsta...
    18. Naudojau parduotuvėje pirktą glazūrą, kurią skiedžiau pagal gamintojo rekomendacijas ant pakuotės. Jei norite, galite naudoti savo mėgstamą glaisto receptą ir pasigaminti patys.
  • Gatavus velykinius pyragus aptepkite glajumi.
    19. Gatavus velykinius pyragus aptepkite glajumi.
  • Linksmų Velykų!
    20. Linksmų Velykų!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai