Velykinis pyragas
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Velykiniai pyragaičiai yra labai švelnūs ir purūs, juos gana lengva paruošti ir jie puikiai paįvairins jūsų velykinį stalą. Atkreipkite dėmesį į receptą! Tešlą ruošiame naudojant dešimties procentų grietinėlę ir dedant presuotas mieles. Į tešlą pagal skonį įberkite razinų ir cukruotų vaisių. Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunami trys velykiniai pyragaičiai, iš kurių kiekvienas sveria 400 gramų.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai600 gramų
-
Sviestas130 gramų
-
Grietinėlė140 mililitrų (10% riebumo)
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio
-
Cukrus130 gramų
-
Tryniai4 vnt
-
Presuotos mielės25 gramų
-
Razinos ir cukruoti vaisiai150 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Puode šiek tiek pašildykite grietinėlę.
-
2. Į didelį dubenį sudėkite mieles, įpilkite 1 šaukštelį cukraus.
-
Reklama
-
3. Supilkite šiltą grietinėlę ir plakite šluotele, kol mielės visiškai ištirps.
-
4. Į mielių mišinį išsijokite 100 gramų miltų.
-
Reklama
-
5. Maišykite šluotele, kol išnyks visi gumuliukai – tokia tešla. Dubenį su tešla uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite 30-40 minučių, kad subręstų.
-
6. Per tą laiką turėsite laiko paruošti tešlos mišinį. Atsargiai atskirkite keturis trynius. Mums reikia tik trynių.
-
Reklama
-
7. Į dubenį sudėkite trynius ir suberkite visą likusį cukrų. Viską išmaišykite šluotele.
-
8. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, šiek tiek atvėsinkite ir plakdami supilkite į kiaušinių masę. Tešlos mišinys paruoštas.
-
Reklama
-
9. Iki to laiko tešla subrendo ir labai padidėjo tūris.
-
10. Į tešlą įpilkite mielių mišinio. Viską sumaišykite šaukštu.
-
Reklama
-
11. Pradėkite sijoti miltus dalimis. Iš pradžių šaukštu įmaišykite miltus, o tada pradėkite minkyti tešlą rankomis.
-
12. Dėl to turėtumėte gauti minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų.
-
13. Į tešlą suberkite iš anksto nuplautas razinas ir cukruotus vaisius.
-
Reklama
-
14. Įmaišykite juos į tešlą. Dubenyje suformuokite apvalią tešlą ir palikite kilti 1,5-2 val. Per tą laiką atlik 1-2 minkymo pratimus.
-
15. Tešla pakilo – jos tūris padvigubėjo.
-
16. Visą tešlą padalinkite į tris lygias dalis. Kiekvieną tešlos dalį suapvalinkite ir padėkite ant popierinės Velykų pyrago kepimo formos dugno. Būsimų velykinių pyragų paviršių patepkite trynio ir 1 arbatinio šaukštelio vandens mišiniu, palikite formoje pastovėti dar 15 minučių.
-
17. Tada velykinius pyragus kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių.
-
18. Naudojau parduotuvėje pirktą glazūrą, kurią skiedžiau pagal gamintojo rekomendacijas ant pakuotės. Jei norite, galite naudoti savo mėgstamą glaisto receptą ir pasigaminti patys.
-
19. Gatavus velykinius pyragus aptepkite glajumi.
-
20. Linksmų Velykų!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama