Vengriška pupelių sriuba
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Siūlomo recepto pagrindu paėmiau garsųjį vengrą Bob Leves. Šis patiekalas atsirado po Antrojo pasaulinio karo. Būtent tai padėjo atkurti stiprybę Vengrijos gyventojams. Dalinuosi receptu! Sriubai ruošti galite naudoti bet kokią mėgstamą rūkytą mėsą ant kaulo. Patiekalo tirštumą taip pat galima reguliuoti pagal savo skonį.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Rūkyti kiaulienos šonkauliukai250~300 gramų (arba mažas rūkytas kulšelis)
-
Pupelės100~120 gramų (raudonos)
-
Svogūnai1 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Česnakai2 skiltelės
-
Paprika1/4 vnt
-
Paprika1.5 arbatinio šaukštelio
-
Aliejus50 mililitrų
-
Kvietiniai miltai1.5 šaukšto
-
Obuolių actas1 arbatinis šaukštelis
-
Grietinė2 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Petražolėspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Pupeles nuplaukite, užpilkite vandeniu ir palikite per naktį.
-
Reklama
-
3. Ryte pupeles nuplaukite ir sudėkite į puodą. Sudėkite šonkaulius, česnaką, morkas. Užpildykite 1,5 litro vandens. Padėkite ant vidutinės ugnies. Virkite, kol pupelės bus paruoštos.
-
4. Kai pupelės bus paruoštos, išimkite šonkaulius ir morkas. Išimkite česnaką.
-
Reklama
-
5. Nuimkite mėsą nuo kaulų. Morkas supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į puodą su pupelėmis.
-
6. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite, kol suminkštės. Tada suberkite miltus ir papriką. Išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Kepkite ant silpnos ugnies 3 minutes.
-
Reklama
-
7. Papriką supjaustykite plonomis juostelėmis arba mažais kubeliais. Sudėkite į keptuvę, kepkite maišydami 3-4 minutes.
-
8. Į keptuvę supilkite stiklinę sultinio arba vandens. Virkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes.
-
Reklama
-
9. Supilkite keptuvės turinį į puodą. Jei verdant pupeles vandens kiekis gerokai sumažėjo, įpilkite šilto skysčio, kol puodas prisipildys. Man reikėjo įpilti 1,5 stiklinės vandens. Padėkite ant ugnies ir virkite 15 minučių, kai užvirs ant šiek tiek žemesnės nei vidutinės ugnies.
-
10. Tada įdėkite grietinės ir druskos. Išmaišykite.
-
Reklama
-
11. Įdėkite kapotų petražolių ir acto. Įberkite šiek tiek druskos. Pašildykite 3-4 minutes. Uždarykite dangtį ir palikite 20 minučių.
-
12. Sriubą patiekite karštą. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama