Vengriška pupelių sriuba

Vengriška pupelių sriuba

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Siūlomo recepto pagrindu paėmiau garsųjį vengrą Bob Leves. Šis patiekalas atsirado po Antrojo pasaulinio karo. Būtent tai padėjo atkurti stiprybę Vengrijos gyventojams. Dalinuosi receptu! Sriubai ruošti galite naudoti bet kokią mėgstamą rūkytą mėsą ant kaulo. Patiekalo tirštumą taip pat galima reguliuoti pagal savo skonį.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Rūkyti kiaulienos šonkauliukai
    250~300 gramų (arba mažas rūkytas kulšelis)
  • Pupelės
    100~120 gramų (raudonos)
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Paprika
    1/4 vnt
  • Paprika
    1.5 arbatinio šaukštelio
  • Aliejus
    50 mililitrų
  • Kvietiniai miltai
    1.5 šaukšto
  • Obuolių actas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Grietinė
    2 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
  • Petražolės
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Pupeles nuplaukite, užpilkite vandeniu ir palikite per naktį.
    2. Pupeles nuplaukite, užpilkite vandeniu ir palikite per naktį.
  • Reklama
  • Ryte pupeles nuplaukite ir sudėkite į puodą. Sudėkite šonkaulius, česnaką, morkas. Užpildykite 1,5 litro vandens. Padėkite ant vidutinės ...
    3. Ryte pupeles nuplaukite ir sudėkite į puodą. Sudėkite šonkaulius, česnaką, morkas. Užpildykite 1,5 litro vandens. Padėkite ant vidutinės ugnies. Virkite, kol pupelės bus paruoštos.
  • Kai pupelės bus paruoštos, išimkite šonkaulius ir morkas. Išimkite česnaką.
    4. Kai pupelės bus paruoštos, išimkite šonkaulius ir morkas. Išimkite česnaką.
  • Reklama
  • Nuimkite mėsą nuo kaulų. Morkas supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į puodą su pupelėmis.
    5. Nuimkite mėsą nuo kaulų. Morkas supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į puodą su pupelėmis.
  • Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite, kol suminkštės. Tada suberkite miltus ir pa...
    6. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite, kol suminkštės. Tada suberkite miltus ir papriką. Išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Kepkite ant silpnos ugnies 3 minutes.
  • Reklama
  • Papriką supjaustykite plonomis juostelėmis arba mažais kubeliais. Sudėkite į keptuvę, kepkite maišydami 3-4 minutes.
    7. Papriką supjaustykite plonomis juostelėmis arba mažais kubeliais. Sudėkite į keptuvę, kepkite maišydami 3-4 minutes.
  • Į keptuvę supilkite stiklinę sultinio arba vandens. Virkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes.
    8. Į keptuvę supilkite stiklinę sultinio arba vandens. Virkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes.
  • Reklama
  • Supilkite keptuvės turinį į puodą. Jei verdant pupeles vandens kiekis gerokai sumažėjo, įpilkite šilto skysčio, kol puodas prisipildys. M...
    9. Supilkite keptuvės turinį į puodą. Jei verdant pupeles vandens kiekis gerokai sumažėjo, įpilkite šilto skysčio, kol puodas prisipildys. Man reikėjo įpilti 1,5 stiklinės vandens. Padėkite ant ugnies ir virkite 15 minučių, kai užvirs ant šiek tiek žemesnės nei vidutinės ugnies.
  • Tada įdėkite grietinės ir druskos. Išmaišykite.
    10. Tada įdėkite grietinės ir druskos. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Įdėkite kapotų petražolių ir acto. Įberkite šiek tiek druskos. Pašildykite 3-4 minutes. Uždarykite dangtį ir palikite 20 minučių.
    11. Įdėkite kapotų petražolių ir acto. Įberkite šiek tiek druskos. Pašildykite 3-4 minutes. Uždarykite dangtį ir palikite 20 minučių.
  • Sriubą patiekite karštą. Gero apetito!
    12. Sriubą patiekite karštą. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai