Velykiniai pyragaičiai su kefyru
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Su kefyru pagamintas pyragas labai purus, su švelniais trupiniais ir daugybe razinų. Tai puikus kepimo pasirinkimas Velykoms. Atkreipkite dėmesį! Velykiniai pyragaičiai su kefyru – paprastas ir patikrintas receptas tiems, kurie nori be jokio papildomo vargo pasigaminti gardžių velykinių kepinių. Dėl kefyro ir mielių tešla puri ir minkšta, o razinos suteikia malonaus saldumo. Receptas skirtas trims velykiniams pyragams, kurių kiekvienas sveria apie 350 gramų. Puikus pasirinkimas šventiniam stalui! Be tradicinių razinų ar cukruotų vaisių, skoniui paįvairinti galite įdėti riešutų ar šokolado gabalėlių. Įsitikinkite, kad tešla pakils šiltoje, be skersvėjo vietoje. Norėdami gauti geresnių rezultatų, dubenį galite uždengti rankšluosčiu arba plėvele. Dėl ryškumo ir originalumo velykinius pyragus papuoškite glajumi ir įvairiaspalviais pabarstukais. Galima įdėti grūstų riešutų arba kokoso drožlių.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Razinos100 gramų
-
Kefyras300 mililitrų
-
Miltai500 gramų
-
Druska1 šaukštelis
-
Cukrus80 gramų
-
Cukraus pudra100 gramų
-
Saulėgrąžų aliejus4 šaukštai
-
Šviežios mielės20 gramų
-
Baltymai1 vnt
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Kefyrą šiek tiek pakaitinkite puode ant silpnos ugnies. Razinas nuplaukite šaltame vandenyje.
-
2. Į dubenį suberkite mieles, cukrų ir supilkite šiltą kefyrą.
-
Reklama
-
3. Visus ingredientus stipriai sumaišykite šluotele, kol mielės visiškai ištirps.
-
4. Į mielių mišinį išsijokite 100 gramų miltų.
-
Reklama
-
5. Viską maišykite, kol gausis vienalytė masė – tokia tešla. Palikite tešlą šiltoje vietoje 30 minučių.
-
6. Į pakilusią tešlą supilkite augalinį aliejų ir įberkite druskos. Sumaišykite viską kartu.
-
Reklama
-
7. Miltus išsijokite dalimis ir iš pradžių įmaišykite šaukštu, o tada pereikite prie minkymo rankomis. Minkykite tešlą rankomis mažiausiai 5 minutes.
-
8. Rezultatas turi būti minkšta tešla, kuri nelimpa prie rankų. Jums gali prireikti šiek tiek daugiau miltų, todėl tikslų kiekį nustatykite patys. Dubenyje iš tešlos suformuokite apvalią formą. Palikite tešlą kilti dvi valandas.
-
Reklama
-
9. Per tą laiką padarykite du minkymus.
-
10. Po paskutinio tešlos pakilimo suberkite visas razinas ir įmaišykite į tešlą, kol tolygiai pasiskirstys.
-
Reklama
-
11. Tada tešlą padalinkite į 3 lygias dalis, kiekvieną apvalinkite ir sudėkite į popierines Velykinio pyrago kepimo formas. Kiekvieno būsimojo Velykinio pyrago paviršių sutepkite plakto trynio ir vandens mišiniu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje 15-20 minučių.
-
12. Velykinius pyragus kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
-
13. Norėdami paruošti glajų, kiaušinių baltymus sudėkite į švarų, sausą dubenį ir plakite mikseriu iki putų.
-
Reklama
-
14. Dalimis, neišjungdami maišytuvo, suberkite cukraus pudrą ir plakite toliau. Rezultatas turėtų būti tiršta balta glazūra.
-
15. Šiuo glaistu apliekite pyragus ir papuoškite pagal pageidavimą.
-
16. Linksmų Velykų jums!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama