Varškės užkepėlė su kuskusu
5 (2 įvertinimai)
3-4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Varškės apkepų mėgėjams siūlau išbandyti receptą su kuskuso priedu. Apkepas sotus, vidutiniškai saldus. Šis patiekalas tinka pusryčiams ar popietės užkandžiams. Kad užkepėlė džiugintų savo skoniu, atkreipkite dėmesį į garuojantį kuskusą. Prieš perkeliant į varškę, jis turi būti trupintis, be skysčio pertekliaus. Dėl drėgmės pertekliaus apkepas taps vandeningas ir pablogins jo skonį. Jei po ranka neturite džiovintų spanguolių, pakeiskite jas razinomis, džiovintais abrikosais arba nieko nedėkite. Rinkitės pagal savo skonį!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškės 9%600 gramų
-
Kuskusas60 gramų
-
Vanduo100 mililitrų (karštas)
-
Saulėje džiovintos spanguolės30 gramų
-
Cukrus3 šaukštai
-
Druska1/2 šaukštelio
-
Vanilinaspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Kuskusą supilkite į dubenį, užpilkite karštu vandeniu. Palikti 10 minučių, kad išbrinktų.
-
Reklama
-
3. Perkelkite varškę į atskirą dubenį. Į ją įmuškite kiaušinių, įberkite cukraus, vanilės, druskos.
-
4. Sutrinkite blenderiu iki vientisos masės.
-
Reklama
-
5. Pridėti spanguolių. Maišykite šaukštu.
-
6. Pridėti kuskuso. Jis turėtų būti be drėgmės pertekliaus požymių.
-
Reklama
-
7. Sumaišykite masę šaukštu.
-
8. Kepimo formą ištepkite sviestu. Varškės masę ištepkite kuskusu. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti 30-35 minutes. Apsvarstykite savo orkaitės ypatybes.
-
Reklama
-
9. Pasibaigus nurodytam laikui, apkepą išimkite iš orkaitės. Jis turėtų būti tolygus ir rausvas. Šiek tiek atvėsinkite formoje ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama