Varškės pyragas su citrinomis ir razinomis
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Paruoškite savo šeimai kvapnų ir švelnų varškės pyragą. Naminis kepinys visada pakelia nuotaiką ir apetitą. Lengvas citrinos atspalvis puikiai papildo pyrago skonį. Šiam receptui rinkitės ne itin drėgną varškę. Galite palikti grūdeliais, kad būtų jaučiamas pyrage, arba pertrinti per sietelį. Taip varškė bus smulkesnė ir vienodesnė. Bet kokiu atveju dėl varškės pyrago struktūra tampa drėgnesnė.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Razinos100 gramų
-
Varškė230 gramų
-
Sviestas150 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Kvietiniai miltai200 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Cukrus200 gramų
-
Vanilinaspagal skonį
-
Soda1/3 arbatinio šaukštelio
-
Citrinos žievelės1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Miltus iš anksto persijokite per sietelį, kad prisotintumėte deguonies. Sviestas turi būti minkštas, todėl iš anksto išimkite iš šaldytuvo.
-
2. Razinas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 15 minučių pastovėti. Tada nuplaukite ir nusausinkite ant rankšluosčio. Nuplaukite citriną ir užpilkite verdančiu vandeniu. Nuimkite nuo jos žievelę, stenkitės neliesti baltos dalies.
-
Reklama
-
3. Tešlai kiaušinius išmaišyti su cukrumi.
-
4. Tada į dubenį įdėkite minkšto sviesto ir varškės. Sumaišykite.
-
Reklama
-
5. Į tešlą įdėkite sodos, žiupsnelį druskos ir vanilės. Tada palaipsniui suberkite miltus ir įmaišykite juos į tešlą. Paruošta tešla bus gana tiršta. Jei varškė iš pradžių buvo labai šlapia, miltų gali prireikti šiek tiek daugiau nei nurodyta recepte.
-
6. Tada į tešlą įmaišykite razinas ir citrinos žievelę.
-
Reklama
-
7. Paruoštą tešlą sudėkite į silikoninę kepimo skardą. Priklausomai nuo formos kokybės, galite ją sutepti augaliniu aliejumi. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40-60 minučių.
-
8. Gatavas pyragas šiek tiek padidės ir taps auksinės spalvos. Išimkite jį iš formos ir leiskite atvėsti.
-
Reklama
-
9. Pyragą supjaustykite gabalėliais ir patiekite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama