Varškės apkepas su žolelėmis ir sūriu
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Varškės apkepas nebūtinai turi būti saldus. Pavyzdžiui, varškė puikiai dera su šviežiomis žolelėmis. Įsitikinkite patys! Šis varškės apkepas be cukraus – puikus pasirinkimas sveikiems ir visaverčiams pusryčiams. Pridėjus šviežių žolelių, jis tampa dar gardesnis.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Druska1 žiupsnelis
-
Kepimo milteliai1 žiupsnelis
-
Kvietiniai miltai1 šaukštas (aukščiausias rūšis)
-
Kukurūzų krakmolas1 šaukštas
-
Žalumynai1 krūva
-
Varškė200 gramų
-
Kietasis sūris1/2 stiklinės (tarkuotas)
-
Kiaušiniai2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Varškę šakute gerai išmaišykite su tarkuotu sūriu, kiaušiniu ir druska. Suberkite miltus ir krakmolą, sumaišytus su žiupsneliu kepimo miltelių. Švelniai išmaišykite.
-
2. Įberkite smulkintų žolelių. Aš naudojau laiškinius svogūnus ir krapus, bet puikiai tiks ir švieži špinatai, mėtos, petražolės.
-
Reklama
-
3. Dar kartą išmaišykite ir sudėkite į riebalais pateptą kepimo skardą.
-
4. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes, kol gražiai apskrus. Aptepkite apkepo viršų sviesto gabalėliu ir nedelsdami patiekite.
-
Reklama
-
5. Atvėsęs apkepas taip pat labai skanus.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama