Varškės apkepas su mėlynėmis
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Labai dažnai varškės apkepas būna sausas, bet verta į jį įdėti šviežių uogų, jos radikaliai pakeičia skonį. O pridėjus mėlynių, jis įgauna neįprastą spalvą. Pasinaudokite šia idėja! Uogų sezono metu būtinai paruoškite šį apkepą. Nebūtina visiškai sutrinti uogų, tiesiog sudėkite pusę jų sveikų. Galite naudoti bet kokio riebumo varškę, bet geriau naudoti neriebią ir negrūdėtą varškę. Cukraus kiekį reguliuokite pagal skonį, galite įdėti vanilės.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė350 gramų
-
Manų kruopos100 gramų
-
Cukrus3 šaukštai
-
Kiaušinis1 vnt
-
Mėlynės100 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Augalinis aliejus1 šaukštas
-
Džiūvėsėliai1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Perrinkite uogas, nuplaukite ir nusausinkite.
-
2. Sudėkite uogas į dubenį ir sutrinkite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
3. Į tyrę suberkite manų kruopas ir išmaišykite.
-
4. Mėlynes ir manų kruopas palikite kambario temperatūroje 15 minučių, kad išbrinktų.
-
Reklama
-
[img=5Į švarų dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir žiupsnelį druskos. Viską išplakite iki purios masės. [/img]
-
6. Į dubenį su mėlynių mišiniu supilkite išplaktą kiaušinį ir švelniai išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Į mišinį suberkite varškę ir išmaišykite. Jei varškė grūdėta, geriausia ją pertrinti per sietelį arba sutrinti.
-
8. Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais. Tai leis jums be jokių pastangų išimti gatavą apkepą.
-
Reklama
-
9. Sudėkite varškės masę į kepimo skardą ir išlyginkite.
-
10. Kepimo skardą dėkite į įkaitintą orkaitę 180 laipsnių temperatūroje 30–35 minutes, kol iškeps. Mėlynių apkepą visiškai atvėsinkite ir patiekite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama