Užkepėlė su makaronais, malta mėsa ir sūriu

Užkepėlė su makaronais, malta mėsa ir sūriu

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
35 min.

Apie receptą

Užkepėlė su makaronais, malta mėsa ir sūriu – klasikinis itališkas troškinys, gaminamas iš tradicinių ingredientų – makaronų, sūrio, pomidorų, maltos mėsos. Paprasti ir labai skanūs pietūs ar vakarienė. Iš esmės tai klasikinis itališkas makaronų užkepėlė, paruošta pagal teisingą, autentišką receptą - kaip geriausiuose Italijos restoranuose. Patiekalas žavi savo paruošimo paprastumu – savotiška vakarienė tiems, kurie tingi gaminti ką nors labai sudėtingo. Labai sotus ir skanus.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukštai
  • Česnakai
    3 skiltelės
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Malta mėsa (jautiena arba kiauliena)
    500 gramų
  • Pomidorai savo sultyse
    600 gramų
  • Pomidorų padažas
    300 mililitrų
  • Itališki prieskoniai
    2 šaukštai
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
  • Makaronai
    400 gramų
  • Ricotta sūris
    300 gramų
  • Mocarelos sūris
    200 gramų
  • Tarkuotas parmezanas
    100 gramų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Petražolės
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Smulkiai supjaustykite česnaką.
    1. Smulkiai supjaustykite česnaką.
  • Svogūną smulkiai supjaustykite.
    2. Svogūną smulkiai supjaustykite.
  • Reklama
  • Įkaitinkite alyvuogių aliejų ir lengvai pakepinkite svogūną bei česnaką.
    3. Įkaitinkite alyvuogių aliejų ir lengvai pakepinkite svogūną bei česnaką.
  • Į svogūną ir česnaką suberkite faršą, pakepinkite, kol faršas paruduos.
    4. Į svogūną ir česnaką suberkite faršą, pakepinkite, kol faršas paruduos.
  • Reklama
  • Tada į faršą supilkite pomidorus savo sultyse ir pomidorų pastą. Suberkite prieskonius, išmaišykite ir troškinkite dar 5-6 minutes ant vi...
    5. Tada į faršą supilkite pomidorus savo sultyse ir pomidorų pastą. Suberkite prieskonius, išmaišykite ir troškinkite dar 5-6 minutes ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės.
  • Makaronus išvirti al dente.
    6. Makaronus išvirti al dente.
  • Reklama
  • Sutarkuokite mocarelą, parmezaną ir rikotą. Dubenyje sumaišykite trijų rūšių sūrį ir įmuškite kiaušinį. Sumaišykite.
    7. Sutarkuokite mocarelą, parmezaną ir rikotą. Dubenyje sumaišykite trijų rūšių sūrį ir įmuškite kiaušinį. Sumaišykite.
  • Turėtų gautis graži sūrio masė.
    8. Turėtų gautis graži sūrio masė.
  • Reklama
  • Makaronus, sūrį ir padažą sumaišykite su malta mėsa. Palikite šiek tiek padažo ir užpilkite jį ant busimos užkepėlės viršaus.
    9. Makaronus, sūrį ir padažą sumaišykite su malta mėsa. Palikite šiek tiek padažo ir užpilkite jį ant busimos užkepėlės viršaus.
  • Sudėkite makaronų mišinį į kepimo indą. Ant viršaus užpilkite likusį padažą ir, jei norite, pabarstykite nedideliu kiekiu tarkuoto sūrio.
    10. Sudėkite makaronų mišinį į kepimo indą. Ant viršaus užpilkite likusį padažą ir, jei norite, pabarstykite nedideliu kiekiu tarkuoto sūrio.
  • Reklama
  • Kepame apie 15-20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
    11. Kepame apie 15-20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
  • Užkepėlė su makaronais, malta mėsa ir sūriu yra paruošta. Patiekite karštą. Gero apetito!
    12. Užkepėlė su makaronais, malta mėsa ir sūriu yra paruošta. Patiekite karštą. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai