Užkepėlė su bulvėmis ir grybais
4.2 (7 įvertinimai)
								5  Porcijos
						
								1 val.
						Apie receptą
Sako, būtent prancūzai sumanė vakarienės likučius sluoksniais sudėti į formą, apibarstyti tarkuotu sūriu ir pašauti į orkaitę. Praktiškesnį patiekalą sunku įsivaizduoti – į vakarykštės baltos mišrainės netilpusios šaltos bulvės, šaldymo kameros gilumoje pamirštos poros saujų šaldytų grybų, gabalėlis džiovinto sūrio – tai beveik viskas, ko reikia paruošti užkepėlei. Ir patiekalas išeis puikus - sotus, skanus, gražus!.. Tad patariu pasidomėti, kaip iškepti užkepėlę su bulvėmis ir grybais - neapsiriksite.
Paskirtis: Pietų receptai
				Receptai pagal ingredientus: 
					# DaržovėsReklama
- 
                                                    Reikalingi ingredientai:
- 
													Bulvės6~10 vnt
- 
													Grybai švieži arba šaldyti400 gramų
- 
													Svogūnai2 vnt
- 
													Grietinė1 stiklinė
- 
													Aliejus3~4 šaukštai
- 
													Kietasis sūris150 gramų
- 
													Druskapagal skonį
- 
													Prieskoniaipagal skonį
Reklama
									Gaminimo eiga
- 
                                                     1. Pirmiausia išvirkite bulves – jei ruošiate jas specialiai užkepėliai, geriau nevirkite iki galo – tegul būna šiek tiek kietos. 1. Pirmiausia išvirkite bulves – jei ruošiate jas specialiai užkepėliai, geriau nevirkite iki galo – tegul būna šiek tiek kietos.
- 
                                                     2. Apkepkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną. 2. Apkepkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną.
- 
Reklama
- 
                                                     3. Kai taps auksinės spalvos, suberkite į keptuvę iki pusės išvirtus grybus, išmaišykite, pakepinkite 2-3 minutes ant stiprios ugnies ir išjunkite. Nepamirškite pridėti druskos! 3. Kai taps auksinės spalvos, suberkite į keptuvę iki pusės išvirtus grybus, išmaišykite, pakepinkite 2-3 minutes ant stiprios ugnies ir išjunkite. Nepamirškite pridėti druskos!
- 
                                                     4. Bulves nulupkite ir supjaustykite maždaug 1 centimetro storio griežinėliais. 4. Bulves nulupkite ir supjaustykite maždaug 1 centimetro storio griežinėliais.
- 
Reklama
- 
                                                     5. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. 5. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
- 
                                                     6. Į kepimo formą sudėkite pusę virtų bulvių. Jei forma keraminė, jos tepti aliejumi nereikia. 6. Į kepimo formą sudėkite pusę virtų bulvių. Jei forma keraminė, jos tepti aliejumi nereikia.
- 
Reklama
- 
                                                     7. Pasūdykite, pabarstykite prieskoniais, patepkite grietine. 7. Pasūdykite, pabarstykite prieskoniais, patepkite grietine.
- 
                                                     8. Sudėkite grybus ir svogūnus. 8. Sudėkite grybus ir svogūnus.
- 
Reklama
- 
                                                     9. Ir taip pat sutepkite grietine. 9. Ir taip pat sutepkite grietine.
- 
                                                     10. Kitas sluoksnis – likusios bulvės. 10. Kitas sluoksnis – likusios bulvės.
- 
Reklama
- 
                                                     11. Ir tarkuoto sūrio. 11. Ir tarkuoto sūrio.
- 
                                                     12. Kepame iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Baigta užkepėlė atrodo maždaug taip. Argi ne skanu? Pabarstykite smulkiai pjaustytais krapais ir greitai patiekite ant stalo!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.2/5 (7 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! 12. Kepame iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Baigta užkepėlė atrodo maždaug taip. Argi ne skanu? Pabarstykite smulkiai pjaustytais krapais ir greitai patiekite ant stalo!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.2/5 (7 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
- 
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
- 
Reklama
 
				


















