Užkepėlė su bulvėmis ir grybais

Užkepėlė su bulvėmis ir grybais

4.2 (7 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Sako, būtent prancūzai sumanė vakarienės likučius sluoksniais sudėti į formą, apibarstyti tarkuotu sūriu ir pašauti į orkaitę. Praktiškesnį patiekalą sunku įsivaizduoti – į vakarykštės baltos mišrainės netilpusios šaltos bulvės, šaldymo kameros gilumoje pamirštos poros saujų šaldytų grybų, gabalėlis džiovinto sūrio – tai beveik viskas, ko reikia paruošti užkepėlei. Ir patiekalas išeis puikus - sotus, skanus, gražus!.. Tad patariu pasidomėti, kaip iškepti užkepėlę su bulvėmis ir grybais - neapsiriksite.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    6~10 vnt
  • Grybai švieži arba šaldyti
    400 gramų
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Grietinė
    1 stiklinė
  • Aliejus
    3~4 šaukštai
  • Kietasis sūris
    150 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Prieskoniai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia išvirkite bulves – jei ruošiate jas specialiai užkepėliai, geriau nevirkite iki galo – tegul būna šiek tiek kietos.
    1. Pirmiausia išvirkite bulves – jei ruošiate jas specialiai užkepėliai, geriau nevirkite iki galo – tegul būna šiek tiek kietos.
  • Apkepkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną.
    2. Apkepkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną.
  • Reklama
  • Kai taps auksinės spalvos, suberkite į keptuvę iki pusės išvirtus grybus, išmaišykite, pakepinkite 2-3 minutes ant stiprios ugnies ir išj...
    3. Kai taps auksinės spalvos, suberkite į keptuvę iki pusės išvirtus grybus, išmaišykite, pakepinkite 2-3 minutes ant stiprios ugnies ir išjunkite. Nepamirškite pridėti druskos!
  • Bulves nulupkite ir supjaustykite maždaug 1 centimetro storio griežinėliais.
    4. Bulves nulupkite ir supjaustykite maždaug 1 centimetro storio griežinėliais.
  • Reklama
  • Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
    5. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
  • Į kepimo formą sudėkite pusę virtų bulvių. Jei forma keraminė, jos tepti aliejumi nereikia.
    6. Į kepimo formą sudėkite pusę virtų bulvių. Jei forma keraminė, jos tepti aliejumi nereikia.
  • Reklama
  • Pasūdykite, pabarstykite prieskoniais, patepkite grietine.
    7. Pasūdykite, pabarstykite prieskoniais, patepkite grietine.
  • Sudėkite grybus ir svogūnus.
    8. Sudėkite grybus ir svogūnus.
  • Reklama
  • Ir taip pat sutepkite grietine.
    9. Ir taip pat sutepkite grietine.
  • Kitas sluoksnis – likusios bulvės.
    10. Kitas sluoksnis – likusios bulvės.
  • Reklama
  • Ir tarkuoto sūrio.
    11. Ir tarkuoto sūrio.
  • Kepame iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Baigta užkepėlė atrodo maždaug taip. Argi ne skanu? Pabarstykite smulkiai pjaustyt...
    12. Kepame iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Baigta užkepėlė atrodo maždaug taip. Argi ne skanu? Pabarstykite smulkiai pjaustytais krapais ir greitai patiekite ant stalo!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.2/5 (7 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai