Užkepėlė su bulvėmis ir grybais
4.2 (7 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Sako, būtent prancūzai sumanė vakarienės likučius sluoksniais sudėti į formą, apibarstyti tarkuotu sūriu ir pašauti į orkaitę. Praktiškesnį patiekalą sunku įsivaizduoti – į vakarykštės baltos mišrainės netilpusios šaltos bulvės, šaldymo kameros gilumoje pamirštos poros saujų šaldytų grybų, gabalėlis džiovinto sūrio – tai beveik viskas, ko reikia paruošti užkepėlei. Ir patiekalas išeis puikus - sotus, skanus, gražus!.. Tad patariu pasidomėti, kaip iškepti užkepėlę su bulvėmis ir grybais - neapsiriksite.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės6~10 vnt
-
Grybai švieži arba šaldyti400 gramų
-
Svogūnai2 vnt
-
Grietinė1 stiklinė
-
Aliejus3~4 šaukštai
-
Kietasis sūris150 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia išvirkite bulves – jei ruošiate jas specialiai užkepėliai, geriau nevirkite iki galo – tegul būna šiek tiek kietos.
-
2. Apkepkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną.
-
Reklama
-
3. Kai taps auksinės spalvos, suberkite į keptuvę iki pusės išvirtus grybus, išmaišykite, pakepinkite 2-3 minutes ant stiprios ugnies ir išjunkite. Nepamirškite pridėti druskos!
-
4. Bulves nulupkite ir supjaustykite maždaug 1 centimetro storio griežinėliais.
-
Reklama
-
5. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
-
6. Į kepimo formą sudėkite pusę virtų bulvių. Jei forma keraminė, jos tepti aliejumi nereikia.
-
Reklama
-
7. Pasūdykite, pabarstykite prieskoniais, patepkite grietine.
-
8. Sudėkite grybus ir svogūnus.
-
Reklama
-
9. Ir taip pat sutepkite grietine.
-
10. Kitas sluoksnis – likusios bulvės.
-
Reklama
-
11. Ir tarkuoto sūrio.
-
12. Kepame iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Baigta užkepėlė atrodo maždaug taip. Argi ne skanu? Pabarstykite smulkiai pjaustytais krapais ir greitai patiekite ant stalo!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.2/5 (7 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama