Uogienė iš vyšnių ir trešnių be kauliukų
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
13 val.
Apie receptą
Vyšnios ir trešnės yra giminingos, tačiau visiškai skirtingos skoniu ir aromatu. Jei jas derinsite ir išvirsite uogienę, gausite visišką skonio harmoniją. Su tokia uogiene galima gerti arbatą ir gaminti kepinius. Rinkitės saldžias ir mėsingas uogas, bet galite naudoti ir rūgščias. Puikiai laikosi sausoje, tamsioje ir vėsioje vietoje. Uždaryti galima ir geležiniais dangteliais, ir po nailoniniu dangteliu uogienė laikosi gerai.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vyšnia250 gramų
-
Trešnės250 gramų
-
Cukrus400 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Uogas rūšiuokite, nuplaukite ir nusausinkite ant rankšluosčio.
-
2. Iš vyšnių ir trešnių išimkite šakeles ir kauliukus, sudėkite į puodą.
-
Reklama
-
3. Į uogas suberkite cukrų ir palikite 6 valandoms, kad uogos išsiskirtų sultis.
-
4. Uogas dėkite ant lėtos ugnies ir užvirinkite. Uogienę virkite 10 minučių, pašalindami putas, tada nukelkite nuo ugnies ir palikite 12 valandų. Užvirkite uogienę ant lėtos ugnies ir virkite dar 30 minučių. Paruoštą uogienę išdėliokite į sausus, sterilizuotus stiklainius ir atvėsinkite. Po to uogienės stiklainius sandariai uždarykite ir padėkite saugojimui.
-
Reklama
-
5. Gerų pasiruošimų!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama