Traškūs marinuoti agurkai

Traškūs marinuoti agurkai

4.2 (21 įvertinimai)

2-3 Porcijos
4 val. 30 min.

Apie receptą

Marinuotų agurkų receptas žiemai. Šį receptą naudoju jau seniai, pagal jį agurkai visada būna skanūs ir traškūs. Ingredientų kiekis skaičiuojamas 1 litro stiklainiui. Šiam receptui geriausiai tinka maži tankūs be žalos agurkai. Vietoj džiovintų krapų stiebelių galima įdėti krapų skėčio. Jie puikiai tinka kaip užkandis, prie salotų ar tiesiog kaip skanus priedas prie pagrindinio patiekalo.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Agurkai
    500 gramų
  • Actas 9%
    50 mililitrų
  • Cukrus
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Krapai
    1 krūva (skėtis)
  • Česnakai
    1~2 skiltelės
  • Juodieji pipirai
    5 vnt
  • Kvapieji pipirai
    2~3 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Nuplaukite agurkus ir užpilkite vėsiu vandeniu. Palikite 4 valandas.
    2. Nuplaukite agurkus ir užpilkite vėsiu vandeniu. Palikite 4 valandas.
  • Reklama
  • Į švaraus, sterilizuoto stiklainio dugną sudėkite džiovintus krapų stiebus, kvapiųjų ir juodųjų pipirų žirnelius bei nuluptą česnako skil...
    3. Į švaraus, sterilizuoto stiklainio dugną sudėkite džiovintus krapų stiebus, kvapiųjų ir juodųjų pipirų žirnelius bei nuluptą česnako skiltelę.
  • Nupjaukite agurkų galus iš abiejų pusių. Tada sudėkite juos į stiklainį.
    4. Nupjaukite agurkų galus iš abiejų pusių. Tada sudėkite juos į stiklainį.
  • Reklama
  • Į stiklainį supilkite actą, įberkite cukraus ir druskos.
    5. Į stiklainį supilkite actą, įberkite cukraus ir druskos.
  • Įpilkite vandens.
    6. Įpilkite vandens.
  • Reklama
  • Uždenkite stiklainį sterilizuotu dangteliu. Puodo dugną išklokite virtuviniu rankšluosčiu. Užpildykite stiklainį 2/3. Užvirinkite vandenį...
    7. Uždenkite stiklainį sterilizuotu dangteliu. Puodo dugną išklokite virtuviniu rankšluosčiu. Užpildykite stiklainį 2/3. Užvirinkite vandenį ir sterilizuokite 10 minučių.
  • Tvirtai užsukite dangtelį. Apverskite stiklainį aukštyn kojomis, apvyniokite rankšluosčiu ir palikite visiškai atvėsti.
    8. Tvirtai užsukite dangtelį. Apverskite stiklainį aukštyn kojomis, apvyniokite rankšluosčiu ir palikite visiškai atvėsti.
  • Reklama
  • Traškūs marinuoti agurkai paruošti, mėgaukitės maistu!
    9. Traškūs marinuoti agurkai paruošti, mėgaukitės maistu!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.2/5 (21 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai