Traškūs marinuoti agurkai
4.2 (21 įvertinimai)
2-3 Porcijos
4 val. 30 min.
Apie receptą
Marinuotų agurkų receptas žiemai. Šį receptą naudoju jau seniai, pagal jį agurkai visada būna skanūs ir traškūs. Ingredientų kiekis skaičiuojamas 1 litro stiklainiui. Šiam receptui geriausiai tinka maži tankūs be žalos agurkai. Vietoj džiovintų krapų stiebelių galima įdėti krapų skėčio. Jie puikiai tinka kaip užkandis, prie salotų ar tiesiog kaip skanus priedas prie pagrindinio patiekalo.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Agurkai500 gramų
-
Actas 9%50 mililitrų
-
Cukrus2 arbatiniai šaukšteliai
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Krapai1 krūva (skėtis)
-
Česnakai1~2 skiltelės
-
Juodieji pipirai5 vnt
-
Kvapieji pipirai2~3 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Nuplaukite agurkus ir užpilkite vėsiu vandeniu. Palikite 4 valandas.
-
Reklama
-
3. Į švaraus, sterilizuoto stiklainio dugną sudėkite džiovintus krapų stiebus, kvapiųjų ir juodųjų pipirų žirnelius bei nuluptą česnako skiltelę.
-
4. Nupjaukite agurkų galus iš abiejų pusių. Tada sudėkite juos į stiklainį.
-
Reklama
-
5. Į stiklainį supilkite actą, įberkite cukraus ir druskos.
-
6. Įpilkite vandens.
-
Reklama
-
7. Uždenkite stiklainį sterilizuotu dangteliu. Puodo dugną išklokite virtuviniu rankšluosčiu. Užpildykite stiklainį 2/3. Užvirinkite vandenį ir sterilizuokite 10 minučių.
-
8. Tvirtai užsukite dangtelį. Apverskite stiklainį aukštyn kojomis, apvyniokite rankšluosčiu ir palikite visiškai atvėsti.
-
Reklama
-
9. Traškūs marinuoti agurkai paruošti, mėgaukitės maistu!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.2/5 (21 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama