Traškūs agurkai
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
5 val.
Apie receptą
Kas mėgsta traškius agurkus, tuomet šis žiemos receptas patiks. Kad daržovės išliktų elastingos – duosiu kelis patarimus. Pirma, krienų lapelius visada įmeskite į stiklainius, o antra – sterilizuokite porą minučių, ne ilgiau. Taigi agurkai išliks skanūs ir traškūs.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Agurkai1 kilogramas
-
Vanduo1 litras
-
Cukrus3 arbatiniai šaukšteliai
-
Druska5 arbatiniai šaukšteliai
-
Actas 9%65 gramai
-
Česnakai3 skiltelės
-
Pipirai5 vnt
-
Lauro lapas2 vnt
-
Krapaipagal skonį
-
Krienų lapaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Į sterilizuotų stiklainių dugną suberkite prieskonius – česnako skilteles, pipirų žirnelius, lauro lapą ir žoleles. Išdėliokite keletą džiovintų krapų šakelių ir susmulkintą krieno lapą. Krienai suteiks agurkams traškų skonį, o daržovės išliks tvirtos.
-
Reklama
-
3. Nuplautus agurkus sandariai sudėkite į stiklainius.
-
4. Išvirkite marinatą. Užvirinkite vandenį, įpilkite druskos, cukraus. Virkite 20-30 sekundžių, tada sumažinkite ugnies galią, atsargiai supilkite actą ir nedelsdami išjunkite ugnį.
-
Reklama
-
5. Agurkus užpilkite karštu marinatu.
-
6. Į didelio puodo dugną padėkite švaraus audinio gabalėlį, užpilkite 2 litrais vandens ir šiek tiek pakaitinkite. Į puodą sudėkite stiklainius su agurkais, sterilizuokite 2 minutes nuo to momento, kai puode užvirs vanduo. Trumpa sterilizacija yra garantija, kad agurkai išliks traškūs.
-
Reklama
-
7. Agurkų stiklainius užsukite geležiniais dangteliais, apverskite aukštyn kojomis ir užklokite.
-
8. Laikykite tamsiame sandėliuke bute arba rūsyje. Išeiga yra du 1 litro stiklainiai. Sėkmės ruošiantis!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama