Traškūs agurkai

Traškūs agurkai

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
5 val.

Apie receptą

Kas mėgsta traškius agurkus, tuomet šis žiemos receptas patiks. Kad daržovės išliktų elastingos – duosiu kelis patarimus. Pirma, krienų lapelius visada įmeskite į stiklainius, o antra – sterilizuokite porą minučių, ne ilgiau. Taigi agurkai išliks skanūs ir traškūs.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Agurkai
    1 kilogramas
  • Vanduo
    1 litras
  • Cukrus
    3 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska
    5 arbatiniai šaukšteliai
  • Actas 9%
    65 gramai
  • Česnakai
    3 skiltelės
  • Pipirai
    5 vnt
  • Lauro lapas
    2 vnt
  • Krapai
    pagal skonį
  • Krienų lapai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Į sterilizuotų stiklainių dugną suberkite prieskonius – česnako skilteles, pipirų žirnelius, lauro lapą ir žoleles. Išdėliokite keletą dž...
    2. Į sterilizuotų stiklainių dugną suberkite prieskonius – česnako skilteles, pipirų žirnelius, lauro lapą ir žoleles. Išdėliokite keletą džiovintų krapų šakelių ir susmulkintą krieno lapą. Krienai suteiks agurkams traškų skonį, o daržovės išliks tvirtos.
  • Reklama
  • Nuplautus agurkus sandariai sudėkite į stiklainius.
    3. Nuplautus agurkus sandariai sudėkite į stiklainius.
  • Išvirkite marinatą. Užvirinkite vandenį, įpilkite druskos, cukraus. Virkite 20-30 sekundžių, tada sumažinkite ugnies galią, atsargiai sup...
    4. Išvirkite marinatą. Užvirinkite vandenį, įpilkite druskos, cukraus. Virkite 20-30 sekundžių, tada sumažinkite ugnies galią, atsargiai supilkite actą ir nedelsdami išjunkite ugnį.
  • Reklama
  • Agurkus užpilkite karštu marinatu.
    5. Agurkus užpilkite karštu marinatu.
  • Į didelio puodo dugną padėkite švaraus audinio gabalėlį, užpilkite 2 litrais vandens ir šiek tiek pakaitinkite. Į puodą sudėkite stiklain...
    6. Į didelio puodo dugną padėkite švaraus audinio gabalėlį, užpilkite 2 litrais vandens ir šiek tiek pakaitinkite. Į puodą sudėkite stiklainius su agurkais, sterilizuokite 2 minutes nuo to momento, kai puode užvirs vanduo. Trumpa sterilizacija yra garantija, kad agurkai išliks traškūs.
  • Reklama
  • Agurkų stiklainius užsukite geležiniais dangteliais, apverskite aukštyn kojomis ir užklokite.
    7. Agurkų stiklainius užsukite geležiniais dangteliais, apverskite aukštyn kojomis ir užklokite.
  • Laikykite tamsiame sandėliuke bute arba rūsyje. Išeiga yra du 1 litro stiklainiai. Sėkmės ruošiantis!
    8. Laikykite tamsiame sandėliuke bute arba rūsyje. Išeiga yra du 1 litro stiklainiai. Sėkmės ruošiantis!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai