Traški vištiena

Traški vištiena

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Kas gali būti geriau už keptą vištieną? Tik jei tai traškiai kepta vištiena, tokia pati, bet net geriau nei garsusis KFC restoranų tinklas, o tai reiškia „Kentukyje kepta vištiena“. Šis patiekalas paruošiamas labai greitai, jį paruošti gana paprasta. Vykdykite recepto instrukcijas žingsnis po žingsnio ir viskas jums pavyks. Kepimui skirtas augalinis aliejus turi būti gerai įkaitintas, o vištienos gabalėliai jame turi būti pakankamai birūs.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištiena
    1 vnt (reikia vištienos, sveriančios apie 1,1–1,2 kg.)
  • Džiūvėsėliai
    2 šaukštai
  • Miltai
    2 puodeliai
  • Čili pipirai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Paprika
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Citrinų sultys
    1 valgomasis šaukštas
  • Džiovinti česnakai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Pienas
    3 šaukštai
  • Augalinis aliejus
    400 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Vištieną nuplaukite, padalinkite į dalis, gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
    2. Vištieną nuplaukite, padalinkite į dalis, gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Reklama
  • Sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, čili pipirą, papriką, druską, sausą česnaką.
    3. Sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, čili pipirą, papriką, druską, sausą česnaką.
  • Išmaišykite sausą mišinį.
    4. Išmaišykite sausą mišinį.
  • Reklama
  • Sumaišykite kiaušinius, pieną, citrinos sultis, suplakite šakute.
    5. Sumaišykite kiaušinius, pieną, citrinos sultis, suplakite šakute.
  • Į gilią keptuvę supilkite augalinį aliejų, jo turi būti gana daug, keptuvė turi būti bent 1/3 pilnos. Vištienos gabalėlį apvoliokite saus...
    6. Į gilią keptuvę supilkite augalinį aliejų, jo turi būti gana daug, keptuvė turi būti bent 1/3 pilnos. Vištienos gabalėlį apvoliokite sausame mišinyje.
  • Reklama
  • Tada panardinkite į kiaušinių mišinį.
    7. Tada panardinkite į kiaušinių mišinį.
  • Tada dar kartą apvoliokite sausame mišinyje, nukratydami miltų perteklių. Kepkite, kai aliejus bus pakankamai karštas.
    8. Tada dar kartą apvoliokite sausame mišinyje, nukratydami miltų perteklių. Kepkite, kai aliejus bus pakankamai karštas.
  • Reklama
  • Kepkite iš abiejų pusių iki ryškiai auksinės rudos spalvos. Ugnis neturi būti per didelė, kad vištienos gabaliukai spėtų apkepti.
    9. Kepkite iš abiejų pusių iki ryškiai auksinės rudos spalvos. Ugnis neturi būti per didelė, kad vištienos gabaliukai spėtų apkepti.
  • Iškeptus vištienos gabalėlius padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
    10. Iškeptus vištienos gabalėlius padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
  • Reklama
  • Patiekite traškią vištieną su daržovėmis ir padažu. Labai skanu, neliks abejingų. Skanaus!
    11. Patiekite traškią vištieną su daržovėmis ir padažu. Labai skanu, neliks abejingų. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai