Traški vištiena
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Kas gali būti geriau už keptą vištieną? Tik jei tai traškiai kepta vištiena, tokia pati, bet net geriau nei garsusis KFC restoranų tinklas, o tai reiškia „Kentukyje kepta vištiena“. Šis patiekalas paruošiamas labai greitai, jį paruošti gana paprasta. Vykdykite recepto instrukcijas žingsnis po žingsnio ir viskas jums pavyks. Kepimui skirtas augalinis aliejus turi būti gerai įkaitintas, o vištienos gabalėliai jame turi būti pakankamai birūs.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištiena1 vnt (reikia vištienos, sveriančios apie 1,1–1,2 kg.)
-
Džiūvėsėliai2 šaukštai
-
Miltai2 puodeliai
-
Čili pipirai1 arbatinis šaukštelis
-
Paprika1 arbatinis šaukštelis
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Citrinų sultys1 valgomasis šaukštas
-
Džiovinti česnakai1 arbatinis šaukštelis
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Pienas3 šaukštai
-
Augalinis aliejus400 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Vištieną nuplaukite, padalinkite į dalis, gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
-
Reklama
-
3. Sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, čili pipirą, papriką, druską, sausą česnaką.
-
4. Išmaišykite sausą mišinį.
-
Reklama
-
5. Sumaišykite kiaušinius, pieną, citrinos sultis, suplakite šakute.
-
6. Į gilią keptuvę supilkite augalinį aliejų, jo turi būti gana daug, keptuvė turi būti bent 1/3 pilnos. Vištienos gabalėlį apvoliokite sausame mišinyje.
-
Reklama
-
7. Tada panardinkite į kiaušinių mišinį.
-
8. Tada dar kartą apvoliokite sausame mišinyje, nukratydami miltų perteklių. Kepkite, kai aliejus bus pakankamai karštas.
-
Reklama
-
9. Kepkite iš abiejų pusių iki ryškiai auksinės rudos spalvos. Ugnis neturi būti per didelė, kad vištienos gabaliukai spėtų apkepti.
-
10. Iškeptus vištienos gabalėlius padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
-
Reklama
-
11. Patiekite traškią vištieną su daržovėmis ir padažu. Labai skanu, neliks abejingų. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama