Trapus vyšnių pyragas
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Vyšnių pyragas džiugina savo aromatu ir nuostabiu skoniu. Trupininį pyragą labai lengva paruošti, ingredientai paprasti. Vyšnių skonis yra pirmoje vietoje, o trapus tešlos sluoksnis papildo uogų įdarą. Šį pyragą galima gaminti su šviežiomis arba šaldytomis vyšniomis. Prieš gamindami pyragą, būtinai išimkite vyšnių kauliukus. Recepte naudojami viso grūdo miltai, bet galite naudoti ir baltuosius kvietinius miltus arba sumaišyti abiejų rūšių miltus lygiomis dalimis.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kvietiniai miltai200 gramų (pilno grūdo)
-
Cukrus6 šaukštai (3 valgomi šaukštai – tešlai, 3 valgomi šaukštai – įdarui)
-
Sviestas100 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Krakmolas2~3 šaukštai
-
Vyšnios2 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškime ingredientus.
-
2. Įdėkite sviestą į šaldiklį, tada sutarkuokite jį tiesiai ant silikoninės kepimo formos dugno. Jums reikės sutarkuoti apie 80 gramų sviesto.
-
Reklama
-
3. Įberkite 150 gramų miltų ir 3 šaukštus cukraus.
-
4. Viską sumaišykite šakute ir ant dugno paskleiskite trupininės tešlos sluoksnį, šiek tiek prispausdami.
-
Reklama
-
5. Išimkite vyšnių kauliukus. Į vyšnias įberkite 3 šaukštus cukraus ir tokį patį kiekį krakmolo. Atsargiai išmaišykite.
-
6. Ant tešlos sudėkite vyšnias.
-
Reklama
-
7. Dubenyje liko šiek tiek krakmolo ir cukraus. Čia sudėkite likusį sviesto gabalėlį ir miltus. Viską išmaišykite, kol gausite trupininę tešlą.
-
8. Supilkite tešlą ant vyšnių, tolygiai paskirstydami ją per visą paviršių. Pašaukite pyragą į orkaitę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes.
-
Reklama
-
9. Vyšnių pyragas paruoštas. Atvėsinkite jį keptuvėje, tada mentele padalinkite į porcijas ir sudėkite į lėkštes. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama