Tradiciniai balandėliai

Tradiciniai balandėliai

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Sultingas, sotus ir nepaprastai skanus patiekalas. Aš jums papasakosiu, kaip lengva pasigaminti balandėlius. Juos galima gaminti bet kuriuo metų laiku. Ir tai yra pliusas. Balandėliai dažnai ruošiami ne tik eilinei vakarienei, bet ir šventinei. Juos galima kepti orkaitėje, troškinti keptuvėje ar puode. Patiekite balandėlius karštus, su grietine arba pomidorų padaže, kuriame jie troškinosi.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kopūstai
    1.5 kilogramo
  • Malta kiauliena
    500 gramų
  • Ryžiai
    1 stiklinė
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Krapai
    2 šaukštai
  • Kiaušiniai
    1 vnt
  • Pomidorų padažas
    150~200 gramų
  • Paprika
    1 šaukštas
  • Česnakai
    1 skiltelė
  • Cukrus, druska
    pagal skonį
  • Vanduo
    1 stiklinė
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kopūstą nuplaukite, nupjaukite kotelį. Supilkite vandenį į didelį puodą ir padėkite ant ugnies, užvirinkite ir į verdantį vandenį įdėkite...
    1. Kopūstą nuplaukite, nupjaukite kotelį. Supilkite vandenį į didelį puodą ir padėkite ant ugnies, užvirinkite ir į verdantį vandenį įdėkite kopūsto galvą, virkite po užvirimo 5 minutes.
  • Kopūstų vandenį nupilkite į kiaurasamtį ir leiskite atvėsti 5-10 minučių.
    2. Kopūstų vandenį nupilkite į kiaurasamtį ir leiskite atvėsti 5-10 minučių.
  • Reklama
  • Pasigaminkite įdarą: faršą suberkite į dubenį, į jį suberkite virtus ryžius, smulkintus krapus, svogūną, česnaką, įmuškite vištienos kiau...
    3. Pasigaminkite įdarą: faršą suberkite į dubenį, į jį suberkite virtus ryžius, smulkintus krapus, svogūną, česnaką, įmuškite vištienos kiaušinį, druską, pipirus, išmaišykite.
  • Kopūsto galvą išardykite į lapus, sveikus atidėkite į šalį, susmulkintus arba labai mažus susmulkinkite.
    4. Kopūsto galvą išardykite į lapus, sveikus atidėkite į šalį, susmulkintus arba labai mažus susmulkinkite.
  • Reklama
  • Dideliems lapams aštriu peiliu nupjaukite storąją dalį.
    5. Dideliems lapams aštriu peiliu nupjaukite storąją dalį.
  • Paimkite įdaro ir suformuokite nedidelį kotletą, padėkite ant lakšto krašto.
    6. Paimkite įdaro ir suformuokite nedidelį kotletą, padėkite ant lakšto krašto.
  • Reklama
  • Apvyniokite kraštus į vidų ir suformuokite nedidelį ritinėlį.
    7. Apvyniokite kraštus į vidų ir suformuokite nedidelį ritinėlį.
  • Į puodą supilkite pomidorų padažą, vandenį, cukrų, druską ir užvirinkite.
    8. Į puodą supilkite pomidorų padažą, vandenį, cukrų, druską ir užvirinkite.
  • Reklama
  • Į puodą sudėkite susmulkintą kopūstą, ant viršaus uždėkite keletą balandėlių.
    9. Į puodą sudėkite susmulkintą kopūstą, ant viršaus uždėkite keletą balandėlių.
  • Užpildykite juos puse padažo, išdėliokite likusius balandėlius.
    10. Užpildykite juos puse padažo, išdėliokite likusius balandėlius.
  • Reklama
  • Užpilkite juos likusiu padažu ir troškinkite po uždarytu dangčiu apie 50 minučių.
    11. Užpilkite juos likusiu padažu ir troškinkite po uždarytu dangčiu apie 50 minučių.
  • Balandėlius patiekite iš karto su pomidorų padažu, kuriame jie troškinosi.
    12. Balandėlius patiekite iš karto su pomidorų padažu, kuriame jie troškinosi.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai