Tradiciniai balandėliai
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Sultingas, sotus ir nepaprastai skanus patiekalas. Aš jums papasakosiu, kaip lengva pasigaminti balandėlius. Juos galima gaminti bet kuriuo metų laiku. Ir tai yra pliusas. Balandėliai dažnai ruošiami ne tik eilinei vakarienei, bet ir šventinei. Juos galima kepti orkaitėje, troškinti keptuvėje ar puode. Patiekite balandėlius karštus, su grietine arba pomidorų padaže, kuriame jie troškinosi.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kopūstai1.5 kilogramo
-
Malta kiauliena500 gramų
-
Ryžiai1 stiklinė
-
Svogūnai1 vnt
-
Krapai2 šaukštai
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Pomidorų padažas150~200 gramų
-
Paprika1 šaukštas
-
Česnakai1 skiltelė
-
Cukrus, druskapagal skonį
-
Vanduo1 stiklinė
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kopūstą nuplaukite, nupjaukite kotelį. Supilkite vandenį į didelį puodą ir padėkite ant ugnies, užvirinkite ir į verdantį vandenį įdėkite kopūsto galvą, virkite po užvirimo 5 minutes.
-
2. Kopūstų vandenį nupilkite į kiaurasamtį ir leiskite atvėsti 5-10 minučių.
-
Reklama
-
3. Pasigaminkite įdarą: faršą suberkite į dubenį, į jį suberkite virtus ryžius, smulkintus krapus, svogūną, česnaką, įmuškite vištienos kiaušinį, druską, pipirus, išmaišykite.
-
4. Kopūsto galvą išardykite į lapus, sveikus atidėkite į šalį, susmulkintus arba labai mažus susmulkinkite.
-
Reklama
-
5. Dideliems lapams aštriu peiliu nupjaukite storąją dalį.
-
6. Paimkite įdaro ir suformuokite nedidelį kotletą, padėkite ant lakšto krašto.
-
Reklama
-
7. Apvyniokite kraštus į vidų ir suformuokite nedidelį ritinėlį.
-
8. Į puodą supilkite pomidorų padažą, vandenį, cukrų, druską ir užvirinkite.
-
Reklama
-
9. Į puodą sudėkite susmulkintą kopūstą, ant viršaus uždėkite keletą balandėlių.
-
10. Užpildykite juos puse padažo, išdėliokite likusius balandėlius.
-
Reklama
-
11. Užpilkite juos likusiu padažu ir troškinkite po uždarytu dangčiu apie 50 minučių.
-
12. Balandėlius patiekite iš karto su pomidorų padažu, kuriame jie troškinosi.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama