Tortas su varškės kremu
5 (2 įvertinimai)
5 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Tortas su varškės kremu – paprastas, bet nuostabiai skanus desertas, kuriam neatsispiria nei suaugusieji, nei vaikai. Paprasta ir gražu: žiūrėkite, kaip pasigaminti tortą su varškės kremu jau dabar! Biskvitui svarbiausia išplakti trynius ir baltymus atskirai ir po vieną sudėti į tešlą. Be to, kuo daugiau kiaušinių, tuo geriau iškeps biskvitas. 5 vienetai yra geriausias pasirinkimas. Taip pat, mums reikia riebios varškės (arba bent 9%) ir riebios grietinėlės (ne mažiau kaip 33%). Impregnavimui paimkite bet kokį likerį: pavyzdžiui, apelsinų, vyšnių, aviečių. Sėkmės!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# Miltai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai100 gramų
-
Kakava3 šaukštai
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Kiaušiniai5 vnt
-
Sviestas100 gramų
-
Juodasis šokoladas100 gramų
-
Cukrus100 gramų
-
Cukraus pudra75 gramai
-
Druska1 žiupsnelis
-
Grietinėlė200 mililitrų
-
Varškė100 gramų
-
Cukraus pudra100 gramų
-
Apelsino žievelė1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pradėkime nuo tešlos: miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais.
-
2. Minkštą sviestą išsukame su cukraus pudra.
-
Reklama
-
3. Trynius sutrinkite su puse cukraus. Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą. Pirmiausia į sviestą supilkite šokoladą, po to trynius, viską išmaišykite.
-
4. Į gautą sviesto-šokolado mišinį sudėkite visus sausus ingredientus. Gerai išmaišyti.
-
Reklama
-
5. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi iki baltų putų, atsargiai įmaišykite į tešlą.
-
6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Biskvitinę tešlą dėkite į kepimo indą, patepę nedideliu gabalėliu sviesto. Kepkite 35-40 minučių (kol paruduos).
-
Reklama
-
7. Kol biskvitas kepa, paruoškite kremą. Varškę, apelsino žievelę ir cukraus pudrą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
-
8. Grietinėlę išplakti iki tirštos baltos putos.
-
Reklama
-
9. Sumaišykite kremą su varškės dalimi – ir varškės kremas paruoštas!
-
10. Iškepus biskvitui leiskite atvėsti, jei įmanoma, perpjaukite į dvi ar tris dalis. Pyragėlius šiek tiek pašlakstykite likeriu arba mėgstamu sirupu. Ant viršaus tolygiai paskirstykite kremą.
-
Reklama
-
11. Surinkite tortą ir papuoškite kaip norite. Mano nuomone, idealiai tinka šokoladinis glajus ir šokolado drožlės. Kadangi impregnavimui turėjau apelsinų likerio, biskvitą papuošiau varškės kremu su apelsino griežinėliais.
-
12. Leiskite tortui išmirkti, tam valandai ar dviem įdėkite į šaldytuvą. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama