Tortas Praha su virintu kondensuotu pienu

Tortas Praha su virintu kondensuotu pienu

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
8 val.

Apie receptą

Jei mėgstate eksperimentuoti su klasikiniais receptais pridedant naujų ingredientų, atkreipkite dėmesį į šį paprastą variantą, kaip pasigaminti Prahos tortą su virintu kondensuotu pienu. Šis tortas labai panašus į tradicinį, daugelio pamėgtą Prahą. Grietinėlė su virintu kondensuotu pienu yra sotesnė ir tirštesnė, todėl rekomenduoju pyragėlius mirkyti sirupu. Tai gali būti, pavyzdžiui, įprasto cukraus, vaisių ar likerio pagrindu. Šokoladinis glajus – ypatingas torto akcentas. Visi smaližiai tikrai turėtų atkreipti dėmesį į šį receptą.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušinis
    5 vnt
  • Cukrus
    125 gramų (+ į sirupą impregnavimui)
  • Miltai
    125 gramų
  • Kakava
    100 gramų (+ 1 valgomasis šaukštas pyrage)
  • Virinto kondensuoto pieno
    200 gramų
  • Sviestas
    200 gramų
  • Šokoladas
    200 gramų
  • Riešutai
    pagal skonį (neprivaloma)
  • Uogų sirupas
    pagal skonį
  • Konjakas
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Visų pirma, kaip įprasta, reikia padaryti biskvitą. Prieš pradėdami procesą, įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Supilkite cukrų ir kia...
    1. Visų pirma, kaip įprasta, reikia padaryti biskvitą. Prieš pradėdami procesą, įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Supilkite cukrų ir kiaušinius į gilų dubenį. Išplakti iki vientisos masės.
  • Sudėkite išsijotą kakavą. Įpilkite šiek tiek vanilės ekstrakto dėl skonio.
    2. Sudėkite išsijotą kakavą. Įpilkite šiek tiek vanilės ekstrakto dėl skonio.
  • Reklama
  • Išsijokite miltus, viską kruopščiai išmaišykite.
    3. Išsijokite miltus, viską kruopščiai išmaišykite.
  • Tešlą dėkite į riebalais išteptą formą ir pašaukite į orkaitę maždaug pusvalandžiui (pasiruošimą patikrinkite dantų krapštuku, nes laikas...
    4. Tešlą dėkite į riebalais išteptą formą ir pašaukite į orkaitę maždaug pusvalandžiui (pasiruošimą patikrinkite dantų krapštuku, nes laikas priklauso nuo pyrago aukščio).
  • Reklama
  • Gatavą pyragą atvėsinkite formoje, tada padėkite ant grotelių ir atsargiai supjaustykite į 3 pyragus.
    5. Gatavą pyragą atvėsinkite formoje, tada padėkite ant grotelių ir atsargiai supjaustykite į 3 pyragus.
  • Su grietinėle viskas taip pat gana paprasta: sviestą išplakti su virintu kondensuotu pienu ir kakava. Pavyzdžiui, galite įpilti alkoholin...
    6. Su grietinėle viskas taip pat gana paprasta: sviestą išplakti su virintu kondensuotu pienu ir kakava. Pavyzdžiui, galite įpilti alkoholinių gėrimų.
  • Reklama
  • Pyragus pamirkykite uogų sultimis, saldžiu sirupu ar alkoholiu, jei desertas ne vaikams.
    7. Pyragus pamirkykite uogų sultimis, saldžiu sirupu ar alkoholiu, jei desertas ne vaikams.
  • Ištepę pyragus kremu ir surinkite tortą.
    8. Ištepę pyragus kremu ir surinkite tortą.
  • Reklama
  • Likusį kremą paskirstykite ant šonų ir viršaus. Tortą padėkite 2-3 valandoms į šaldytuvą. Ištirpinkite šokoladą ir įpilkite šaukštą bekva...
    9. Likusį kremą paskirstykite ant šonų ir viršaus. Tortą padėkite 2-3 valandoms į šaldytuvą. Ištirpinkite šokoladą ir įpilkite šaukštą bekvapio augalinio aliejaus. Užpildykite viršų glajumi ir palikite tortą dar 3-4 valandoms, kad jis sutvirtėtų ir gerai įsigertų. Galite papildomai papuošti riešutais arba kremo likučiais, užtepdami jį konditeriniu švirkštu.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai