Tortas Praha su virintu kondensuotu pienu
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
8 val.
Apie receptą
Jei mėgstate eksperimentuoti su klasikiniais receptais pridedant naujų ingredientų, atkreipkite dėmesį į šį paprastą variantą, kaip pasigaminti Prahos tortą su virintu kondensuotu pienu. Šis tortas labai panašus į tradicinį, daugelio pamėgtą Prahą. Grietinėlė su virintu kondensuotu pienu yra sotesnė ir tirštesnė, todėl rekomenduoju pyragėlius mirkyti sirupu. Tai gali būti, pavyzdžiui, įprasto cukraus, vaisių ar likerio pagrindu. Šokoladinis glajus – ypatingas torto akcentas. Visi smaližiai tikrai turėtų atkreipti dėmesį į šį receptą.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušinis5 vnt
-
Cukrus125 gramų (+ į sirupą impregnavimui)
-
Miltai125 gramų
-
Kakava100 gramų (+ 1 valgomasis šaukštas pyrage)
-
Virinto kondensuoto pieno200 gramų
-
Sviestas200 gramų
-
Šokoladas200 gramų
-
Riešutaipagal skonį (neprivaloma)
-
Uogų sirupaspagal skonį
-
Konjakaspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Visų pirma, kaip įprasta, reikia padaryti biskvitą. Prieš pradėdami procesą, įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Supilkite cukrų ir kiaušinius į gilų dubenį. Išplakti iki vientisos masės.
-
2. Sudėkite išsijotą kakavą. Įpilkite šiek tiek vanilės ekstrakto dėl skonio.
-
Reklama
-
3. Išsijokite miltus, viską kruopščiai išmaišykite.
-
4. Tešlą dėkite į riebalais išteptą formą ir pašaukite į orkaitę maždaug pusvalandžiui (pasiruošimą patikrinkite dantų krapštuku, nes laikas priklauso nuo pyrago aukščio).
-
Reklama
-
5. Gatavą pyragą atvėsinkite formoje, tada padėkite ant grotelių ir atsargiai supjaustykite į 3 pyragus.
-
6. Su grietinėle viskas taip pat gana paprasta: sviestą išplakti su virintu kondensuotu pienu ir kakava. Pavyzdžiui, galite įpilti alkoholinių gėrimų.
-
Reklama
-
7. Pyragus pamirkykite uogų sultimis, saldžiu sirupu ar alkoholiu, jei desertas ne vaikams.
-
8. Ištepę pyragus kremu ir surinkite tortą.
-
Reklama
-
9. Likusį kremą paskirstykite ant šonų ir viršaus. Tortą padėkite 2-3 valandoms į šaldytuvą. Ištirpinkite šokoladą ir įpilkite šaukštą bekvapio augalinio aliejaus. Užpildykite viršų glajumi ir palikite tortą dar 3-4 valandoms, kad jis sutvirtėtų ir gerai įsigertų. Galite papildomai papuošti riešutais arba kremo likučiais, užtepdami jį konditeriniu švirkštu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama