Tinginys su džiovintomis uogomis ir riešutais

Tinginys su džiovintomis uogomis ir riešutais

5 (4 įvertinimai)

7 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Skanus ir greitas naminis desertas. Net pradedantysis virėjas jį gali pagaminti. Kepti nieko nereikia, sausainius reikia atvėsinti šaldytuve. Sausainius sutrupinti į trupinius, susmulkinti riešutus. Ištirpinkite sviestą, kakavą ir cukrų. Į sviestą suberkite sausainių trupinius, smulkintus riešutus, džiovintus vaisius. Gautą masę sudėkite ant maistinės plėvelės, suformuokite dešrą ir padėkite į šaldytuvą, kol desertas sukietės.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Vaisiai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kakava
    2 šaukštai
  • Cukrus
    5 šaukštai
  • Cukraus pudra
    2 šaukštai
  • Riešutai bet kokie arba sumaišyti
    3 šaukštai
  • Razinos
    3 šaukštai
  • Džiovintos vyšnios arba spanguolės
    3 šaukštai
  • Sausainiai (gaidelis)
    1 vnt
  • Sviestas
    100 gramų
  • Pienas
    2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Sudėkite sausainius į maišelį, suriškite. Ant viršaus pamuškite kočėlu arba mėsos plaktuku.
    1. Sudėkite sausainius į maišelį, suriškite. Ant viršaus pamuškite kočėlu arba mėsos plaktuku.
  • Aš naudoju graikinius riešutus ir anakardžius. Juos reikia lengvai apkepti sausoje keptuvėje. Nuplaukite razinas ir vyšnias. Riešutus pas...
    2. Aš naudoju graikinius riešutus ir anakardžius. Juos reikia lengvai apkepti sausoje keptuvėje. Nuplaukite razinas ir vyšnias. Riešutus pasiimkite pagal savo skonį. Džiovinti vaisiai, jei nemėgstate, galite nedėti visai.
  • Reklama
  • Cukrų, kakavą, sviestą ir pieną sudėkite į puodą. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol susidarys glajus.
    3. Cukrų, kakavą, sviestą ir pieną sudėkite į puodą. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol susidarys glajus.
  • Gautą glajų šiek tiek atvėsinkite.
    4. Gautą glajų šiek tiek atvėsinkite.
  • Reklama
  • Į glajų suberkite sausainių trupinius.
    5. Į glajų suberkite sausainių trupinius.
  • Suberkite riešutus ir džiovintus vaisius.
    6. Suberkite riešutus ir džiovintus vaisius.
  • Reklama
  • Gautą masę dėkite ant maistinės plėvelės. Susukite, sutvirtinkite kraštus.
    7. Gautą masę dėkite ant maistinės plėvelės. Susukite, sutvirtinkite kraštus.
  • Įdėkite dešrą į šaldiklį 45 minutėms. Nepalikite ilgiau. Desertas sukietės ir bus sunkiai pjaustomas. Jei planuojate valgyti vėliau, tuom...
    8. Įdėkite dešrą į šaldiklį 45 minutėms. Nepalikite ilgiau. Desertas sukietės ir bus sunkiai pjaustomas. Jei planuojate valgyti vėliau, tuomet tinginį geriau palikite ne šaldiklyje, o tiesiog šaldytuve. Šis tinginys šaldytuve išsilaikys iki 7 dienų. Prieš patiekdami dešrą apvoliokite cukraus pudra, supjaustykite ir patiekite.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai