Tinginių balandėliai pomidorų ir grietinės padaže orkaitėje
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Mėgstate balandėlius, bet nenorite vargti? Šis receptas kaip tik tau! Nereikia sukti galvos su lapais ir vyniojant faršą, ir gausis taip pat skaniai. O pomidorų-grietinės padažas jiems suteiks kremiškumo. Kad tinginių balandėliai būtų skanūs ir švelnūs, iš kopūsto reikia pašalinti visas storas gyslas. Vietoj baltųjų kopūstų galite naudoti raudonuosius kopūstus, pekininius kopūstus ar net aisbergo salotas. Geriausia naudoti sumaišytą faršą, tirštą ir riebią grietinę.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa600 gramų (kiauliena, jautiena arba maišyta)
-
Ryžiai60 gramų
-
Baltasis kopūstas300 gramų
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Aliejus1 šaukštas (kepimui)
-
Miltai1 šaukštas
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Grietinė200 gramų
-
Pomidorų padažas2 šaukštai
-
Lauro lapas1 vnt
-
Vanduo100 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nulupkite ir nuplaukite morkas ir svogūnus.
-
2. Ryžius gerai nuplaukite ir virkite pasūdytame vandenyje ant vidutinės ugnies, kol pusiau išvirs. Sudėkite ryžius į sietelį, nuplaukite ir leiskite vandeniui nutekėti.
-
Reklama
-
3. Faršą sudėkite į dubenį, suberkite ryžius ir sutarkuotus svogūnus. Druska, pipirai ir viską gerai išmaišome.
-
4. Smulkiai supjaustykite kopūstą ir sudėkite į dubenį su malta mėsa. Viską gerai išmaišyti ir plakti iki tirštumo.
-
Reklama
-
5. Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi. Drėgnomis rankomis suformuokite tinginių balandėlius ir sudėkite į formą. Pašaukite juos į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10 minučių. Balandėliai turi sutvirtėti.
-
6. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, suberkite pjaustytus svogūnus ir tarkuotas morkas, pakepinkite 5 minutes maišydami. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir suberkite miltus, išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Į dubenį sudėkite pomidorų padažą, grietinę ir vandenį. Druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome.
-
8. Ant kopūstų suktinukų išdėliokite apkeptas daržoves su miltais ir užpilkite pomidorų-grietinės padažu.
-
Reklama
-
9. Formą su balandėliai uždenkite kepimo folija. Vieną valandą kepkite karštoje orkaitėje. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 10-15 minučių. Po kurio laiko išimkite tinginių balandėlius iš orkaitės ir iš karto patiekite su grietine arba padažu.
-
10. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama