Tinginių balandėliai pomidorų ir grietinės padaže orkaitėje

Tinginių balandėliai pomidorų ir grietinės padaže orkaitėje

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Mėgstate balandėlius, bet nenorite vargti? Šis receptas kaip tik tau! Nereikia sukti galvos su lapais ir vyniojant faršą, ir gausis taip pat skaniai. O pomidorų-grietinės padažas jiems suteiks kremiškumo. Kad tinginių balandėliai būtų skanūs ir švelnūs, iš kopūsto reikia pašalinti visas storas gyslas. Vietoj baltųjų kopūstų galite naudoti raudonuosius kopūstus, pekininius kopūstus ar net aisbergo salotas. Geriausia naudoti sumaišytą faršą, tirštą ir riebią grietinę.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Malta mėsa
    600 gramų (kiauliena, jautiena arba maišyta)
  • Ryžiai
    60 gramų
  • Baltasis kopūstas
    300 gramų
  • Morkos
    1 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Aliejus
    1 šaukštas (kepimui)
  • Miltai
    1 šaukštas
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Grietinė
    200 gramų
  • Pomidorų padažas
    2 šaukštai
  • Lauro lapas
    1 vnt
  • Vanduo
    100 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nulupkite ir nuplaukite morkas ir svogūnus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nulupkite ir nuplaukite morkas ir svogūnus.
  • Ryžius gerai nuplaukite ir virkite pasūdytame vandenyje ant vidutinės ugnies, kol pusiau išvirs. Sudėkite ryžius į sietelį, nuplaukite ir...
    2. Ryžius gerai nuplaukite ir virkite pasūdytame vandenyje ant vidutinės ugnies, kol pusiau išvirs. Sudėkite ryžius į sietelį, nuplaukite ir leiskite vandeniui nutekėti.
  • Reklama
  • Faršą sudėkite į dubenį, suberkite ryžius ir sutarkuotus svogūnus. Druska, pipirai ir viską gerai išmaišome.
    3. Faršą sudėkite į dubenį, suberkite ryžius ir sutarkuotus svogūnus. Druska, pipirai ir viską gerai išmaišome.
  • Smulkiai supjaustykite kopūstą ir sudėkite į dubenį su malta mėsa. Viską gerai išmaišyti ir plakti iki tirštumo.
    4. Smulkiai supjaustykite kopūstą ir sudėkite į dubenį su malta mėsa. Viską gerai išmaišyti ir plakti iki tirštumo.
  • Reklama
  • Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi. Drėgnomis rankomis suformuokite tinginių balandėlius ir sudėkite į formą. Pašaukite juos į karš...
    5. Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi. Drėgnomis rankomis suformuokite tinginių balandėlius ir sudėkite į formą. Pašaukite juos į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10 minučių. Balandėliai turi sutvirtėti.
  • Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, suberkite pjaustytus svogūnus ir tarkuotas morkas, pakepinkite 5 minutes maišydami. Nuimkite keptuvę...
    6. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, suberkite pjaustytus svogūnus ir tarkuotas morkas, pakepinkite 5 minutes maišydami. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir suberkite miltus, išmaišykite.
  • Reklama
  • Į dubenį sudėkite pomidorų padažą, grietinę ir vandenį. Druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome.
    7. Į dubenį sudėkite pomidorų padažą, grietinę ir vandenį. Druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome.
  • Ant kopūstų suktinukų išdėliokite apkeptas daržoves su miltais ir užpilkite pomidorų-grietinės padažu.
    8. Ant kopūstų suktinukų išdėliokite apkeptas daržoves su miltais ir užpilkite pomidorų-grietinės padažu.
  • Reklama
  • Formą su balandėliai uždenkite kepimo folija. Vieną valandą kepkite karštoje orkaitėje. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 10-15 minučių...
    9. Formą su balandėliai uždenkite kepimo folija. Vieną valandą kepkite karštoje orkaitėje. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 10-15 minučių. Po kurio laiko išimkite tinginių balandėlius iš orkaitės ir iš karto patiekite su grietine arba padažu.
  • Gero apetito!
    10. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai