Mėsos suktinukai su sūriu
4.6 (3 įvertinimai)
8 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Ant šventinio stalo norisi pamatyti daug įvairių užkandžių, tačiau ne visada užtenka fantazijos pagaminti ką nors originalaus. Siūlau paprastą mėsos suktinukų su sūriu receptą. Tokie mėsos suktinukai su sūriu gali būti patiekiami ne tik ant šventinio stalo, bet ir kaip pagrindinis patiekalas pietums ar vakarienei. Jie puikiai tinka garnyrui ar prie daržovių salotų, taip pat prie mėgstamo padažo.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaulienos nugarinė8 vnt (išmušta)
-
Kiaušinis2 vnt
-
Džiūvėsėliai100 gramų
-
Miltai100 gramų
-
Sviestas100 gramų
-
Aliejus2 šaukštai
-
Sūris100 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Pipirai1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Mėsą nuplaukite, šiek tiek nusausinkite ir supjaustykite lygiais gabalėliais.
-
2. Padėkite mėsą po maistine plėvele arba plastikiniu maišeliu. Kiaulieną švelniai pamuškite plaktuku, kad ji taptų minkštesnė, bet neatsirastų skylučių.
-
Reklama
-
3. Atskiruose induose paruoškite miltus ir džiūvėsėlius. Jei norite, galite, pavyzdžiui, į džiūvėsėlius pridėti mėgstamų prieskonių ar džiovintų žolelių. Sūrį sutarkuokite, sviestą supjaustykite mažais kubeliais.
-
4. Kiekvieną gabalėlį pasūdykite, pabarstykite pipirais. Į vidurį įdėkite gabalėlį sviesto ir pabarstykite trupučiu tarkuoto sūrio.
-
Reklama
-
5. Mėsą atsargiai susukite į suktinukus ir sutvirtinkite dantų krapštukais arba mediniais iešmeliais.
-
6. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Iš pradžių suktinukus apvoliokite kiaušinyje, tada miltuose. Tada vėl kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Sudėkite suktinukus į keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos. Kai mėsos suktinukai su sūriu yra paruošti, juos reikia išdėlioti ant popierinės servetėlės, kad būtų pašalintas riebalų perteklius, ir galima patiekti.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama