Sultingi kotletai
4.4 (11 įvertinimai)
Apie receptą
Kotletų gaminimo receptą sužinojau iš draugo prieš tūkstantį metų ir nuo tada periodiškai jo griebiausi. Manau, tai įvertins ir traškios plutos bei sultingos maltos mėsos mėgėjai. Mama visada ruošdavo kotletus be džiūvėsėlių - tiesiog kepdavo keptuvėje ir atrodė, kad visada skanu... Tai kam reikalingas šis pagarsėjęs kepimas su džiūvėsėliais? Pirma, jie „uždaro“ maltą mėsą, neleisdami jai prarasti drėgmės - kotletai gaunasi sultingesni. Antra, būtent dėl to, kad viduje lieka riebalai ir drėgmė, jie mažiau dega. Trečia, ant jų paviršiaus susidaro labai patraukli traški plutelė. Taigi, vis tiek verta išmokti kepti kotletus. Kai pagaminsite juos pagal šį receptą, tikrai nenusivilsite!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena200 gramų
-
Jautiena300 gramų
-
Svogūnai1~2 vnt
-
Česnakai2 skiltelės
-
Kvietinė duona2 riekelės
-
Pienas3/4 stiklinės
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Šviežios žolelėspagal skonį (neprivaloma)
-
Džiūvėsėliai3/4 stiklinės
Gaminimo eiga
-
1. Mėsą nuplaukite, pašalinkite venas ir plėveles, supjaustykite gabalėliais.
-
2. Sutrinkite trintuvu arba 2 kartus perkiškite per mėsmalę.
-
Reklama
-
3. Sudėkite susmulkintą svogūną ir česnaką.
-
4. Ir taip pat duona, gerai išmirkyta piene.
-
Reklama
-
5. Įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
-
6. Suformuokite kotletus ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
-
Reklama
-
7. Ir kepkite mėgstamu būdu – pavyzdžiui, kepdami aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Patiekite kotletus karštus, bet kitą dieną šalti irgi labai skanūs. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.4/5 (11 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama