Tarkuotas pyragas su varške ir uogiene
5 (1 įvertinimai)
3-4 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Pyragas priklauso bulgarų virtuvei. Kad pyragas būtų geras savo skoniu, atkreipkite dėmesį į šiuos niuansus. Kadangi tešla yra trapi, ilgai minkyti negalima. Kai tik susikaups į vienalytį gumulėlį, netrupės ir nelips prie rankų, minkymą nustokite. Jis paruoštas pjaustymui. Įdarui rinkitės vidutinio drėgnumo varškę, arčiau džiūvimo. Uogienė turi būti tiršta ir saldžiarūgštė.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas80 gramų
-
Kiaušinis3 vnt. (2 vnt.
-
Cukrus150 gramų (100 gramų
-
Kvietiniai miltai280~300 gramų
-
Kepimo milteliai tešlai1,5 arbatinio šaukštelio
-
Druska2 žiupsneliai (1 žiupsnelis
-
Varškė200 gramų
-
Uogienė260 gramų (saldžiarūgštė, tiršta)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Ištirpinkite sviestą ir suberkite į jį cukrų. Išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Įmuškite 2 kiaušinius ir gerai išmaišykite šakute.
-
4. Suberkite miltus, suberkite kepimo miltelius ir druską.
-
Reklama
-
5. Pradėkite minkyti tešlą šakute. Kai tik tešla pradės formuotis į rutuliukus, minkykite rankomis iki vientisos masės.
-
6. Paruošta tešla turi būti minkšta, nelipti prie rankų, bet lanksti.
-
Reklama
-
7. Padalinkite tešlą į tris lygias dalis ir padėkite į šaldiklį 30 minučių.
-
8. Pasigaminkite varškės įdarą. Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinį, vanilę ir cukrų.
-
Reklama
-
9. Pasibaigus laikui, paimkite kepimo indą. Sutepkite plonu sviesto sluoksniu. Išimkite tešlą iš šaldiklio. Vieną tešlos dalį sutarkuokite per tarką į formą.
-
10. Ant tešlos uždėkite varškės įdarą, šiek tiek atsitraukdami nuo krašto. Jei yra daug skysčio, jį reikia nusausinti.
-
Reklama
-
11. Antrąją tešlos dalį sutarkuokite ant įdaro sluoksnio. Tolygiai paskleiskite, kad padengtų visą varškę.
-
12. Tešlą užtepkite uogiene, taip pat palikdami nedidelį atstumą nuo formos šono.
-
13. Likusią tešlos dalį sutarkuokite ant uogienės. Išlyginti. Būsimą pyragą dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 minučių. Apsvarstykite savo orkaitės ypatybes.
-
Reklama
-
14. Pasibaigus nurodytam laikui, išimkite pyragą iš orkaitės. Atvėsinkite formoje, tada patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama