Tarkuotas pyragas su varške ir uogiene

Tarkuotas pyragas su varške ir uogiene

5 (1 įvertinimai)

3-4 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Pyragas priklauso bulgarų virtuvei. Kad pyragas būtų geras savo skoniu, atkreipkite dėmesį į šiuos niuansus. Kadangi tešla yra trapi, ilgai minkyti negalima. Kai tik susikaups į vienalytį gumulėlį, netrupės ir nelips prie rankų, minkymą nustokite. Jis paruoštas pjaustymui. Įdarui rinkitės vidutinio drėgnumo varškę, arčiau džiūvimo. Uogienė turi būti tiršta ir saldžiarūgštė.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sviestas
    80 gramų
  • Kiaušinis
    3 vnt. (2 vnt.
  • Cukrus
    150 gramų (100 gramų
  • Kvietiniai miltai
    280~300 gramų
  • Kepimo milteliai tešlai
    1,5 arbatinio šaukštelio
  • Druska
    2 žiupsneliai (1 žiupsnelis
  • Varškė
    200 gramų
  • Uogienė
    260 gramų (saldžiarūgštė, tiršta)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Ištirpinkite sviestą ir suberkite į jį cukrų. Išmaišykite.
    2. Ištirpinkite sviestą ir suberkite į jį cukrų. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Įmuškite 2 kiaušinius ir gerai išmaišykite šakute.
    3. Įmuškite 2 kiaušinius ir gerai išmaišykite šakute.
  • Suberkite miltus, suberkite kepimo miltelius ir druską.
    4. Suberkite miltus, suberkite kepimo miltelius ir druską.
  • Reklama
  • Pradėkite minkyti tešlą šakute. Kai tik tešla pradės formuotis į rutuliukus, minkykite rankomis iki vientisos masės.
    5. Pradėkite minkyti tešlą šakute. Kai tik tešla pradės formuotis į rutuliukus, minkykite rankomis iki vientisos masės.
  • Paruošta tešla turi būti minkšta, nelipti prie rankų, bet lanksti.
    6. Paruošta tešla turi būti minkšta, nelipti prie rankų, bet lanksti.
  • Reklama
  • Padalinkite tešlą į tris lygias dalis ir padėkite į šaldiklį 30 minučių.
    7. Padalinkite tešlą į tris lygias dalis ir padėkite į šaldiklį 30 minučių.
  • Pasigaminkite varškės įdarą. Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinį, vanilę ir cukrų.
    8. Pasigaminkite varškės įdarą. Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinį, vanilę ir cukrų.
  • Reklama
  • Pasibaigus laikui, paimkite kepimo indą. Sutepkite plonu sviesto sluoksniu. Išimkite tešlą iš šaldiklio. Vieną tešlos dalį sutarkuokite p...
    9. Pasibaigus laikui, paimkite kepimo indą. Sutepkite plonu sviesto sluoksniu. Išimkite tešlą iš šaldiklio. Vieną tešlos dalį sutarkuokite per tarką į formą.
  • Ant tešlos uždėkite varškės įdarą, šiek tiek atsitraukdami nuo krašto. Jei yra daug skysčio, jį reikia nusausinti.
    10. Ant tešlos uždėkite varškės įdarą, šiek tiek atsitraukdami nuo krašto. Jei yra daug skysčio, jį reikia nusausinti.
  • Reklama
  • Antrąją tešlos dalį sutarkuokite ant įdaro sluoksnio. Tolygiai paskleiskite, kad padengtų visą varškę.
    11. Antrąją tešlos dalį sutarkuokite ant įdaro sluoksnio. Tolygiai paskleiskite, kad padengtų visą varškę.
  • Tešlą užtepkite uogiene, taip pat palikdami nedidelį atstumą nuo formos šono.
    12. Tešlą užtepkite uogiene, taip pat palikdami nedidelį atstumą nuo formos šono.
  • Likusią tešlos dalį sutarkuokite ant uogienės. Išlyginti. Būsimą pyragą dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 minučių. ...
    13. Likusią tešlos dalį sutarkuokite ant uogienės. Išlyginti. Būsimą pyragą dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 minučių. Apsvarstykite savo orkaitės ypatybes.
  • Reklama
  • Pasibaigus nurodytam laikui, išimkite pyragą iš orkaitės. Atvėsinkite formoje, tada patiekite.
    14. Pasibaigus nurodytam laikui, išimkite pyragą iš orkaitės. Atvėsinkite formoje, tada patiekite.
  • Skanaus!
    15. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai