Šviežių kopūstų ir morkų salotos
5 (1 įvertinimai)
3
Porcijos
10 min.
Gaminamo laikas
Apie receptą
Šias paprastas, traškias, sultingas, vitaminingas salotas galima paruošti bet kuriuo metų laiku, tačiau dažniausiai jos ant mūsų stalų patenka rudenį ir žiemą. Salotos puikiai dera prie daugelio patiekalų, lengvai ir greitai paruošiamos. Vienos paprasčiausių, bet ir vienos mylimiausių naminių salotų. Galima ruošti pietums ar vakarienei, nes šios salotos puikiai tiks prie mėsos patiekalų ir tiesiog virtų ar keptų bulvių. Kiekviena patyrusi šeimininkė žino, kaip pasigaminti šviežių kopūstų ir morkų salotas, ir kiekviena turi savo patikrintą receptą. Aš jums parodysiu, kaip paruošti šias salotas.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Baltasis kopūstas400 gramų
-
Morka1 vnt
-
Česnakai1 skiltelė
-
Krapai, petražolės20~30 gramų
-
Druska2 žiupsniai (arba pagal skonį)
-
Cukrus1 žiupsnelis
-
Actas2/3 arbatiniai šaukšteliai
-
Aliejus2 šaukštai
-
Malti juodieji pipirai1 žiupsnelis
Gaminimo eiga
-
1. Kopūstą susmulkiname plonomis juostelėmis, įberiame druskos ir cukraus.
-
2. Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia arba vidutine tarka.
-
Reklama
-
3. Smulkiai supjaustykite žalumynus.
-
4. Įdėkite susmulkinto česnako, pipirų, acto ir augalinio aliejaus. Sumaišome.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama