Sūrio ir porų pyragas

Sūrio ir porų pyragas

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Sūris ir porai - tai idealus derinys. Siūlau labai paprastą prancūziško pyrago kišo receptą iš trapios tešlos su sūriu ir porais. Tai labai paprasta ir nerealiai skanu! Šis pyragas su sūriu ir porais negali nepatikti, nes jame harmoningai dera prancūziška trapi tešla, sūris ir porai. Laikykitės recepto ir džiuginkite save bei savo artimuosius labai skaniais naminiais kepiniais!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sviestas
    125 gramai (tešla)
  • Miltai
    250 gramų (tešla)
  • Kiaušinis
    1 vnt (tešla)
  • Druska
    1 žiupsnelis (tešla)
  • Ledinis vanduo
    2 šaukštai (tešla)
  • Kiaušiniai
    2 vnt (įdaras)
  • Grietinė
    150 gramų (įdaras)
  • Sūris
    100 gramų (įdaras)
  • Porai
    100 gramų (įdaras)
  • Druska
    pagal skonį (įdaras)
  • Juodieji malti pipirai
    pagal skonį (įdaras)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Į dubenį tešlai suberkite miltus. Sutrinkite miltus su šaltu sviestu. Tai patogu daryti naudojant tarką, periodiškai sviestą panardinant ...
    2. Į dubenį tešlai suberkite miltus. Sutrinkite miltus su šaltu sviestu. Tai patogu daryti naudojant tarką, periodiškai sviestą panardinant į miltus, bet galima tiesiog sutrinti rankomis.
  • Reklama
  • Į tešlą įdėkite įmuškite kiaušinį, druską ir vandenį.
    3. Į tešlą įdėkite įmuškite kiaušinį, druską ir vandenį.
  • Geriausia vandenį, kiaušinį ir druską išplakti iki vientisos masės ir supilti į miltų mišinį.
    4. Geriausia vandenį, kiaušinį ir druską išplakti iki vientisos masės ir supilti į miltų mišinį.
  • Reklama
  • Rankomis užminkykite tešlą, ilgai minkyti nereikia, tiesiog sujunkite tešlą į gumulą. Tešlą suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą...
    5. Rankomis užminkykite tešlą, ilgai minkyti nereikia, tiesiog sujunkite tešlą į gumulą. Tešlą suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  • Kol tešla ilsisi, pasiruoškite įdarą. Tam sutarkuokite sūrį.
    6. Kol tešla ilsisi, pasiruoškite įdarą. Tam sutarkuokite sūrį.
  • Reklama
  • Paimkite 100-150 gramų porų, smulkiai supjaustykite, sudėkite prie sūrio ir išmaišykite.
    7. Paimkite 100-150 gramų porų, smulkiai supjaustykite, sudėkite prie sūrio ir išmaišykite.
  • Užpilui sumaišykite 2 kiaušinius, grietinę, pagal skonį įberkite druskos ir juodųjų maltų pipirų.
    8. Užpilui sumaišykite 2 kiaušinius, grietinę, pagal skonį įberkite druskos ir juodųjų maltų pipirų.
  • Reklama
  • Paruoškite kepimo formą: dugną išklokite kepimo popieriumi, šonus patepkite sviestu ir lengvai pabarstykite miltais, miltų perteklių nukr...
    9. Paruoškite kepimo formą: dugną išklokite kepimo popieriumi, šonus patepkite sviestu ir lengvai pabarstykite miltais, miltų perteklių nukratykite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių režimu „viršus-apačia“.
  • Darbinį stalo paviršių lengvai pabarstykite miltais, iškočiokite tešlą į lakštą. Kočėlo pagalba perkelkite tešlą į formą.
    10. Darbinį stalo paviršių lengvai pabarstykite miltais, iškočiokite tešlą į lakštą. Kočėlo pagalba perkelkite tešlą į formą.
  • Reklama
  • Išklokite tešlą formoje, suformuokite bortelius, dugną subadykite šakute.
    11. Išklokite tešlą formoje, suformuokite bortelius, dugną subadykite šakute.
  • Į formą sudėkite sūrio ir porų įdarą, pagal skonį pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
    12. Į formą sudėkite sūrio ir porų įdarą, pagal skonį pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
  • Supilkite užpilą, išlyginkite. Dėkite pyragą į orkaitę 30-40 minučių, kepkite, kol iškeps ir tešla lengvai apskrus iki auksinės spalvos.
    13. Supilkite užpilą, išlyginkite. Dėkite pyragą į orkaitę 30-40 minučių, kepkite, kol iškeps ir tešla lengvai apskrus iki auksinės spalvos.
  • Reklama
  • Išimkite pyragą iš formos ir patiekite ant stalo.
    14. Išimkite pyragą iš formos ir patiekite ant stalo.
  • Pyragas neįtikėtinai skanus tiek karštas, tiek šaltas. Skanaus!
    15. Pyragas neįtikėtinai skanus tiek karštas, tiek šaltas. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai