Sūrio ir porų pyragas
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Sūris ir porai - tai idealus derinys. Siūlau labai paprastą prancūziško pyrago kišo receptą iš trapios tešlos su sūriu ir porais. Tai labai paprasta ir nerealiai skanu! Šis pyragas su sūriu ir porais negali nepatikti, nes jame harmoningai dera prancūziška trapi tešla, sūris ir porai. Laikykitės recepto ir džiuginkite save bei savo artimuosius labai skaniais naminiais kepiniais!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas125 gramai (tešla)
-
Miltai250 gramų (tešla)
-
Kiaušinis1 vnt (tešla)
-
Druska1 žiupsnelis (tešla)
-
Ledinis vanduo2 šaukštai (tešla)
-
Kiaušiniai2 vnt (įdaras)
-
Grietinė150 gramų (įdaras)
-
Sūris100 gramų (įdaras)
-
Porai100 gramų (įdaras)
-
Druskapagal skonį (įdaras)
-
Juodieji malti pipiraipagal skonį (įdaras)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. -
2. Į dubenį tešlai suberkite miltus. Sutrinkite miltus su šaltu sviestu. Tai patogu daryti naudojant tarką, periodiškai sviestą panardinant į miltus, bet galima tiesiog sutrinti rankomis. -
Reklama
-
3. Į tešlą įdėkite įmuškite kiaušinį, druską ir vandenį. -
4. Geriausia vandenį, kiaušinį ir druską išplakti iki vientisos masės ir supilti į miltų mišinį. -
Reklama
-
5. Rankomis užminkykite tešlą, ilgai minkyti nereikia, tiesiog sujunkite tešlą į gumulą. Tešlą suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. -
6. Kol tešla ilsisi, pasiruoškite įdarą. Tam sutarkuokite sūrį. -
Reklama
-
7. Paimkite 100-150 gramų porų, smulkiai supjaustykite, sudėkite prie sūrio ir išmaišykite. -
8. Užpilui sumaišykite 2 kiaušinius, grietinę, pagal skonį įberkite druskos ir juodųjų maltų pipirų. -
Reklama
-
9. Paruoškite kepimo formą: dugną išklokite kepimo popieriumi, šonus patepkite sviestu ir lengvai pabarstykite miltais, miltų perteklių nukratykite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių režimu „viršus-apačia“. -
10. Darbinį stalo paviršių lengvai pabarstykite miltais, iškočiokite tešlą į lakštą. Kočėlo pagalba perkelkite tešlą į formą. -
Reklama
-
11. Išklokite tešlą formoje, suformuokite bortelius, dugną subadykite šakute. -
12. Į formą sudėkite sūrio ir porų įdarą, pagal skonį pasūdykite ir pabarstykite pipirais. -
13. Supilkite užpilą, išlyginkite. Dėkite pyragą į orkaitę 30-40 minučių, kepkite, kol iškeps ir tešla lengvai apskrus iki auksinės spalvos. -
Reklama
-
14. Išimkite pyragą iš formos ir patiekite ant stalo. -
15. Pyragas neįtikėtinai skanus tiek karštas, tiek šaltas. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















