Suktinukai su riešutais ir medumi

Suktinukai su riešutais ir medumi

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
2 val. 40 min.

Apie receptą

Kepiniai su medumi ir riešutais visada yra paklausūs. Siūlau iškepti bandeles iš trapios mielinės tešlos su grūstais žemės riešutais ir medumi. Tai puikus derinys! Suktinukų su riešutais ir medumi gaminimas yra paprastas procesas. Tešlą lengva paruošti. Ji turi minkštą, lengvai valdomą konsistenciją. Įdarui galite naudoti bet kokius jums patinkančius riešutus. Taip pat kepinius būtinai gerai atvėsinkite.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Riešutai
    130 gramų (žemės riešutai ar kiti)
  • Medus
    2~2,5 šaukštai
  • Kvietiniai miltai
    300~370 gramų
  • Pienas
    150 mililitrų
  • Mielės
    0.5 arbatinio šaukštelio (sausos)
  • Kepimo milteliai
    7 gramai
  • Druska
    1/4 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas
    125 gramai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Mieles ištirpinkite šiltame piene ir palikite 10 minučių.
    2. Mieles ištirpinkite šiltame piene ir palikite 10 minučių.
  • Reklama
  • Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską. Įdėkite minkšto sviesto. Rankomis sutrinkite į trupinius.
    3. Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską. Įdėkite minkšto sviesto. Rankomis sutrinkite į trupinius.
  • Įpilkite mielių mišinio.
    4. Įpilkite mielių mišinio.
  • Reklama
  • Pradėkite maišyti šaukštu. Iš pradžių tešla bus lipni, bet palaipsniui minkoma į minkštą, lanksčią tešlą.
    5. Pradėkite maišyti šaukštu. Iš pradžių tešla bus lipni, bet palaipsniui minkoma į minkštą, lanksčią tešlą.
  • Gautą tešlą uždenkite rankšluosčiu. Palikite šiltoje vietoje 1 valandai.
    6. Gautą tešlą uždenkite rankšluosčiu. Palikite šiltoje vietoje 1 valandai.
  • Reklama
  • Kol tešla kyla, pakepinkite riešutus. Jei reikia, nulupkite. Blenderio dubenyje sutrinkite į stambius trupinius.
    7. Kol tešla kyla, pakepinkite riešutus. Jei reikia, nulupkite. Blenderio dubenyje sutrinkite į stambius trupinius.
  • Į susmulkintus riešutus įpilkite medaus. Jums gali prireikti daugiau ar mažiau nei nurodyta, nes jo konsistencija skiriasi. Išmaišykite. ...
    8. Į susmulkintus riešutus įpilkite medaus. Jums gali prireikti daugiau ar mažiau nei nurodyta, nes jo konsistencija skiriasi. Išmaišykite. Gautas įdaras turi būti gana tirštas, ne skystas.
  • Reklama
  • Tešlą iškočiokite į 0,3 cm storio sluoksnį. Supjaustykite 5 cm pločio ir 20-22 cm ilgio juostelėmis. Juostelės centre dėkite 1 arbatinį š...
    9. Tešlą iškočiokite į 0,3 cm storio sluoksnį. Supjaustykite 5 cm pločio ir 20-22 cm ilgio juostelėmis. Juostelės centre dėkite 1 arbatinį šaukštelį įdaro.
  • Susukite suktinukus. Pakartokite procesą su likusia tešla.
    10. Susukite suktinukus. Pakartokite procesą su likusia tešla.
  • Reklama
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite paruoštus suktinukus, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 min. Tada pašaukite į iki...
    11. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite paruoštus suktinukus, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 min. Tada pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
  • Pasibaigus laikui, išimkite suktinukus iš orkaitės ir nuimkite nuo kepimo popieriaus. Perkelkite ir gerai atvėsinkite.
    12. Pasibaigus laikui, išimkite suktinukus iš orkaitės ir nuimkite nuo kepimo popieriaus. Perkelkite ir gerai atvėsinkite.
  • Jei norite, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite. Gero apetito!
    13. Jei norite, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai