Sūdyta karamelė

Sūdyta karamelė

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
15 min.

Apie receptą

Desertams ar kepiniams šį padažą galima drąsiai laikyti universaliu. Jei išmoksite taisyklingai virti, papildysite kulinarinę taupyklę tinkamu receptu. Noriu papasakoti išsamiai ir parodyti, kaip pasigaminti sūdytą karamelę tik iš keturių pagrindinių ingredientų. Noriu sutelkti dėmesį į druską. Geriausia naudoti jūros druską ir nebijoti pridėti šaukštą. Šį padažą galima laikyti šaldytuve, tad drąsiai gaminkite didelę porciją.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Cukrus
    2 stiklinė
  • Sviestas
    12 šaukštų
  • Druska
    1 šaukštas
  • Grietinėlė
    120 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Supilkite cukrų į puodą ar puodą ir uždėkite ant nedidelės ugnies.
    1. Supilkite cukrų į puodą ar puodą ir uždėkite ant nedidelės ugnies.
  • Nuolat maišykite, kol cukrus taps auksinės spalvos.
    2. Nuolat maišykite, kol cukrus taps auksinės spalvos.
  • Reklama
  • Ir maišykite toliau.
    3. Ir maišykite toliau.
  • Dabar, kai cukrus visiškai ištirps, galite įdėti kubeliais supjaustytą sviestą.
    4. Dabar, kai cukrus visiškai ištirps, galite įdėti kubeliais supjaustytą sviestą.
  • Reklama
  • Kai sviestas visiškai ištirps ir karamelė taps vienalytė, nukelkite puodą nuo ugnies ir supilkite grietinėlę.
    5. Kai sviestas visiškai ištirps ir karamelė taps vienalytė, nukelkite puodą nuo ugnies ir supilkite grietinėlę.
  • Švelniai išmaišykite.
    6. Švelniai išmaišykite.
  • Reklama
  • Ir galiausiai įberkite druskos. Tai viskas, karamelinį padažą su druska galima supilti į švarų stiklainį, jis paruoštas.
    7. Ir galiausiai įberkite druskos. Tai viskas, karamelinį padažą su druska galima supilti į švarų stiklainį, jis paruoštas.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai