Sūdyta karamelė
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
15 min.
Apie receptą
Desertams ar kepiniams šį padažą galima drąsiai laikyti universaliu. Jei išmoksite taisyklingai virti, papildysite kulinarinę taupyklę tinkamu receptu. Noriu papasakoti išsamiai ir parodyti, kaip pasigaminti sūdytą karamelę tik iš keturių pagrindinių ingredientų. Noriu sutelkti dėmesį į druską. Geriausia naudoti jūros druską ir nebijoti pridėti šaukštą. Šį padažą galima laikyti šaldytuve, tad drąsiai gaminkite didelę porciją.
Paskirtis: Padažų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukrus2 stiklinė
-
Sviestas12 šaukštų
-
Druska1 šaukštas
-
Grietinėlė120 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Supilkite cukrų į puodą ar puodą ir uždėkite ant nedidelės ugnies.
-
2. Nuolat maišykite, kol cukrus taps auksinės spalvos.
-
Reklama
-
3. Ir maišykite toliau.
-
4. Dabar, kai cukrus visiškai ištirps, galite įdėti kubeliais supjaustytą sviestą.
-
Reklama
-
5. Kai sviestas visiškai ištirps ir karamelė taps vienalytė, nukelkite puodą nuo ugnies ir supilkite grietinėlę.
-
6. Švelniai išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Ir galiausiai įberkite druskos. Tai viskas, karamelinį padažą su druska galima supilti į švarų stiklainį, jis paruoštas.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama