Stintos pomidorų padaže
3.6 (3 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Ne kartą įsitikinu, kad stinta yra labai įvairiapusė žuvis. Ji visada yra labai skani, be to, ją labai lengva ir paprasta paruošti. Dalinuosi stintos receptu pomidorų padaže. Pomidorų padaže labai lengva gaminti stintas, ir tai matyti iš nuoseklios recepto instrukcijos. Net jei po ranka neturite jokių prieskonių, skonis nenukentės, žuvis tiesiog per gera. Gaminkite su malonumu!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Stintos700 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Pomidorų pasta70 gramų
-
Augalinis aliejus100 gramų
-
Miltai100 gramų
-
Lauro lapas1 vnt
-
Kvapieji pipirai5~6 vnt
-
Gvazdikas5~6 vnt
-
Česnakai1 skiltelė
-
Muskato riešutas1 žiupsnelis
-
Cinamonas0.5 arbatinio šaukštelio
-
Druska1 šaukštelis
-
Cukrus1 šaukštelis
-
Actas1 šaukštelis
-
Verdantis vanduo500~700 mililitrų
-
Malti juodieji pipirai1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Stinta turi būti išdarinėta ir be galvos, žuvį nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
-
Reklama
-
3. Žuvį apvoliokite miltuose, įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
-
4. Kepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje.
-
Reklama
-
5. Sudėkite žuvį į puodą.
-
6. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
-
Reklama
-
7. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
-
8. Keptuvėje, kurioje kepėte žuvį, pakepinkite svogūną ir morką, supilkite pomidorų pastą ir vėl kepkite, su pasta, 3-5 minutes.
-
Reklama
-
9. Daržoves užpilkite verdančiu vandeniu, suberkite visus prieskonius (muskato riešutą, cinamoną, kvapiuosius pipirus, gvazdikėlius, lauro lapą), pasūdykite, įberkite šiek tiek granuliuoto cukraus ir acto ir pavirkite 3 minutes.
-
10. Pabaigoje suberkite susmulkintą česnaką.
-
Reklama
-
11. Pomidorų padažu užpilkite žuvį, uždėkite ant mažiausios ugnies ir viską kartu troškinkite 7-10 min.
-
12. Prieš patiekdami leiskite stintoms pasistovėti 30-40 minučių, patiekite su daržovėmis ir žolelėmis. Šiame pomidorų padaže stinta tinka bet kokia forma: karšta ar šalta. Rekomenduoju pasigaminti!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama