Spagečiai Carbonara
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Makaronai „Carbonara“ yra ikoninis itališkas patiekalas, kurį sudaro spagečiai su šoninės gabalėliais, sumaišytais su parmezano padažu, kiaušiniais ir šviežiai maltais pipirais. Italai šį patiekalą tradiciškai ruošia nepildami į padažą grietinėlės, nes karbonaros makaronų nevirina mažomis porcijomis, dažniausiai 4-6 porcijomis. Bet kai verdame 1-2 porcijas, pasigaminti makaronų carbonara yra be galo sunku. Juk sūrio ir kiaušinių padažą be grietinėlės nesunkiai galima ištirpdyti didelio kiekio ką tik išvirtų karštų makaronų karštyje, o su makaronais, kurie ruošiami 1-2 porcijoms - sūris padaže tirpsta netolygiai. Todėl tokiais atvejais neapsieisite be grietinėlės.
- 
                                                    
Reikalingi ingredientai:
 - 
													Spagečiai200 gramų
 - 
													Šoninė100 gramų
 - 
													Kiaušiniai2 vnt
 - 
													Parmezanas150 gramų
 - 
													Juodieji pipiraipagal skonį
 - 
													Druska1/2 arbatinio šaukštelio
 - 
													Grietinėlė150 mililitrų (20% riebumo)
 - 
													Alyvuogių aliejus2 arbatiniai šaukšteliai
 
Gaminimo eiga
- 
                                                    
1. Paruoškite savo ingredientus. Parmezaną jau sutarkavau. - 
                                                    
2. Šoninę supjaustykite nedideliais kvadratėliais ir dėkite į keptuvę, kepkite iki šviesiai auksinės rudos spalvos. Kad būtų patogiau kepti, galite įpilti 1 šaukštelį alyvuogių aliejus (nebūtina). - 
Reklama
 - 
                                                    
3. Į dubenį suberkite tarkuotą parmezaną, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus (1 šaukštelis) ir įmuškite kiaušinius. - 
                                                    
4. Juodųjų pipirų žirnelius sumalkite kavos malūnėlyje arba sutrinkite plačiu peiliu ant pjaustymo lentos. Šviežiai malti arba šviežiai grūsti pipirai yra labai skanūs. - 
Reklama
 - 
                                                    
5. Į dubenyje esantį parmezano ir kiaušinių mišinį suberkite maltus juoduosius pipirus ir viską išmaišykite šakute iki vientisos masės. - 
                                                    
6. Puode užvirinkite vandenį, pasūdykite, suberkite spagečius ir virkite iki al dente – ne ilgiau kaip 2 minutes. - 
Reklama
 - 
                                                    
7. Puode pakaitinkite grietinėlę neužvirę. Nuimkite puodą su karšta grietinėle nuo viryklės ir įpilkite į jį kiaušinių-sūrio mišinį. - 
                                                    
8. Viską energingai išmaišykite. - 
Reklama
 - 
                                                    
9. Spagečius nuvarvinkite kiaurasamtyje ir suberkite į dubenį, supilkite sūrio padažą. Viską išmaišyti. - 
                                                    
10. Spagečius sudėkite į serviravimo dubenį ir ant viršaus uždėkite keptą šoninę. Patiekite prie stalo.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! - 
Reklama
 
Šiandien populiariausi receptai
- 
Reklama
 
				


















