Spagečiai Carbonara

Spagečiai Carbonara

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Makaronai „Carbonara“ yra ikoninis itališkas patiekalas, kurį sudaro spagečiai su šoninės gabalėliais, sumaišytais su parmezano padažu, kiaušiniais ir šviežiai maltais pipirais. Italai šį patiekalą tradiciškai ruošia nepildami į padažą grietinėlės, nes karbonaros makaronų nevirina mažomis porcijomis, dažniausiai 4-6 porcijomis. Bet kai verdame 1-2 porcijas, pasigaminti makaronų carbonara yra be galo sunku. Juk sūrio ir kiaušinių padažą be grietinėlės nesunkiai galima ištirpdyti didelio kiekio ką tik išvirtų karštų makaronų karštyje, o su makaronais, kurie ruošiami 1-2 porcijoms - sūris padaže tirpsta netolygiai. Todėl tokiais atvejais neapsieisite be grietinėlės.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Spagečiai
    200 gramų
  • Šoninė
    100 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Parmezanas
    150 gramų
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Grietinėlė
    150 mililitrų (20% riebumo)
  • Alyvuogių aliejus
    2 arbatiniai šaukšteliai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite savo ingredientus. Parmezaną jau sutarkavau.
    1. Paruoškite savo ingredientus. Parmezaną jau sutarkavau.
  • Šoninę supjaustykite nedideliais kvadratėliais ir dėkite į keptuvę, kepkite iki šviesiai auksinės rudos spalvos. Kad būtų patogiau kepti,...
    2. Šoninę supjaustykite nedideliais kvadratėliais ir dėkite į keptuvę, kepkite iki šviesiai auksinės rudos spalvos. Kad būtų patogiau kepti, galite įpilti 1 šaukštelį alyvuogių aliejus (nebūtina).
  • Reklama
  • Į dubenį suberkite tarkuotą parmezaną, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus (1 šaukštelis) ir įmuškite kiaušinius.
    3. Į dubenį suberkite tarkuotą parmezaną, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus (1 šaukštelis) ir įmuškite kiaušinius.
  • Juodųjų pipirų žirnelius sumalkite kavos malūnėlyje arba sutrinkite plačiu peiliu ant pjaustymo lentos. Šviežiai malti arba šviežiai grūs...
    4. Juodųjų pipirų žirnelius sumalkite kavos malūnėlyje arba sutrinkite plačiu peiliu ant pjaustymo lentos. Šviežiai malti arba šviežiai grūsti pipirai yra labai skanūs.
  • Reklama
  • Į dubenyje esantį parmezano ir kiaušinių mišinį suberkite maltus juoduosius pipirus ir viską išmaišykite šakute iki vientisos masės.
    5. Į dubenyje esantį parmezano ir kiaušinių mišinį suberkite maltus juoduosius pipirus ir viską išmaišykite šakute iki vientisos masės.
  • Puode užvirinkite vandenį, pasūdykite, suberkite spagečius ir virkite iki al dente – ne ilgiau kaip 2 minutes.
    6. Puode užvirinkite vandenį, pasūdykite, suberkite spagečius ir virkite iki al dente – ne ilgiau kaip 2 minutes.
  • Reklama
  • Puode pakaitinkite grietinėlę neužvirę. Nuimkite puodą su karšta grietinėle nuo viryklės ir įpilkite į jį kiaušinių-sūrio mišinį.
    7. Puode pakaitinkite grietinėlę neužvirę. Nuimkite puodą su karšta grietinėle nuo viryklės ir įpilkite į jį kiaušinių-sūrio mišinį.
  • Viską energingai išmaišykite.
    8. Viską energingai išmaišykite.
  • Reklama
  • Spagečius nuvarvinkite kiaurasamtyje ir suberkite į dubenį, supilkite sūrio padažą. Viską išmaišyti.
    9. Spagečius nuvarvinkite kiaurasamtyje ir suberkite į dubenį, supilkite sūrio padažą. Viską išmaišyti.
  • Spagečius sudėkite į serviravimo dubenį ir ant viršaus uždėkite keptą šoninę. Patiekite prie stalo.
    10. Spagečius sudėkite į serviravimo dubenį ir ant viršaus uždėkite keptą šoninę. Patiekite prie stalo.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai