Šokoladinis kefyro pyragas

Šokoladinis kefyro pyragas

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Skanus ir lengvai paruošiamas pyragas – kaip tik tai, ko reikia didelei kompanijai. Kefyro pyragas visada užėmė ypatingą vietą tarp desertų ir saldžių kepinių receptų. Jį paruošti nėra labai sunku, o ir surasti jam reikalingus ingredientus – ne problema. Pyragas yra pakankamai didelis, tad jį valgyti gali ir namiškiai, ir svečiai. Norint pagaminti kefyro pyragą, man reikia tik vienos pakuotės kefyro – tai apie 0,5 litro. Viskas priklauso nuo to, kokio storio pyrago norite ir kokios tešlos norite. Patariu siekti tankesnės konsistencijos, kad vėliau pyragą būtų lengviau pjaustyti.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Cukrus
    3 stiklinės
  • Kakava
    100 gramų
  • Kefyras
    500 mililitrų
  • Soda
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Miltai
    3 stiklinės
  • Sviestas
    100 gramų
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Kondensuoto pieno skardinė
    1.5 vnt
  • Sviestas
    1.5 vnt (kremui)
  • Tamsus šokoladas
    140 gramų
  • Grietinėlė
    140 gramų (20% riebumo)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Gaminame tešlą. Dubenyje sumaišykite kakavą ir cukrų. Kitame dubenyje sumaišykite kefyrą ir sodą.
    1. Gaminame tešlą. Dubenyje sumaišykite kakavą ir cukrų. Kitame dubenyje sumaišykite kefyrą ir sodą.
  • Į cukrų įpilkite kefyro. Išplakite kiaušinius ir taip pat supilkite juos. Palaipsniui suberkite miltus ir minkykite. Taip pat ištirpinkit...
    2. Į cukrų įpilkite kefyro. Išplakite kiaušinius ir taip pat supilkite juos. Palaipsniui suberkite miltus ir minkykite. Taip pat ištirpinkite sviestą ir supilkite į tešlą.
  • Reklama
  • Padarome du pyragus ir siunčiame kepti (tada supjaustysime - gausite 4). Kol pyragėliai kepa, pasigaminkite kremą: kondensuotą pieną ir s...
    3. Padarome du pyragus ir siunčiame kepti (tada supjaustysime - gausite 4). Kol pyragėliai kepa, pasigaminkite kremą: kondensuotą pieną ir sviestą išplakite iki vientisos masės. Iškepus pyragams leiskite atvėsti.
  • Supjaustykite pyragus, kad apatinė dalis būtų storiausia. Pyragėlius sutepkite kremu ir surinkite. Atidėkite į šalį ir palikite mirkti. T...
    4. Supjaustykite pyragus, kad apatinė dalis būtų storiausia. Pyragėlius sutepkite kremu ir surinkite. Atidėkite į šalį ir palikite mirkti. Tuo tarpu pasigaminkite ganašą – šokoladinį kremą pyrago viršui. Norėdami tai padaryti, užvirinkite grietinėlę, supilkite šokoladą ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Pyrago viršų patepkite ganašu.
  • Reklama
  • Paruoštą pyragą kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą. Gatavą šokoladinį kefyro pyragą patiekite su arbata ar kava. Gero apetito!
    5. Paruoštą pyragą kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą. Gatavą šokoladinį kefyro pyragą patiekite su arbata ar kava. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai