Šokoladas su pūstais ryžiais
5 (1 įvertinimai)
2
Porcijos
1 val.
Gaminamo laikas
Apie receptą
Šokoladiniai saldainiai su pūstais ryžiais – labai skanus desertas, kurį galima patiekti ir šventei, ir tiesiog prie arbatos. Juos lengva paruošti. Saldumynai gana tankūs, su oriniu įdaru viduje, kuris įkandus traška. Aš naudojau parduotuvinius ryžius mažų rutuliukų pavidalu, bet traškius ryžius galite pasigaminti ir namuose. Tik tokius ryžius dėl to, kad jie dideli, geriau dėti į lydytą šokoladą, o saldumynus gaminti rankomis. Jei migdolų miltų neturite, susmulkinkite migdolus kavos malūnėlyje arba tiesiog praleiskite šį ingredientą.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Juodasis šokoladas100 gramų
-
Medus1 šaukštas (skystas)
-
Migdolų miltai10 gramų
-
Ryžiai išpūsti20 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Šokoladą sulaužykite, ištirpinkite vandens vonelėje ir supilkite medų. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
-
Reklama
-
3. Į šokoladą supilkite migdolų miltus, išmaišykite.
-
4. Supilkite paruoštą šokolado masę į saldainių formeles 1/3 aukščio. Ant viršaus išdėliokite pūstus ryžius.
-
5. Uždenkite ryžius šokolado mišiniu. Lengvai bakstelėkite formą į stalą, tai padės tolygiai paskirstyti šokoladą ir užpildyti tuštumas. Padėkite į šaltą vietą, kol sukietės.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama