Sodrūs mėsos kotletai
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Paruoškime purius, sultingus, minkštus ir labai skanius mėsos kotletus. Naudojau kiaulienos ir jautienos faršą. Dėl sultingumo į faršą įdėjau išmirkytą baltą batoną, grietinę ir majonezą, taip pat daug svogūnų. Kotletų receptų yra labai daug, kiekviena šeima juos ruošia skirtingai, o aš pasidalinsiu savo būdu paruošti maltus kotletus, kad jie būtų minkšti, švelnūs, sultingi ir purūs. Kad kotletai būtų purūs, svarbu gatavą faršą labai gerai išplakti.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Maltos mėsos600 gramų
-
Balta duona70 gramų
-
Svogūnai1 vnt (didelis)
-
Česnakai3 skiltelės
-
Grietinė1 šaukštas (su kaupu)
-
Majonezas1 šaukštas
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Augalinis aliejus50 mililitrų (kotletams kepti)
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Duoną supjaustykite mažais gabalėliais ir 5 minutes pamirkykite vandenyje arba piene. Geriau naudoti šiek tiek pasenusią duoną.
-
Reklama
-
3. Svogūną ir česnaką nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Sudėkite į blenderio dubenį.
-
4. Iš duonos išspauskite skystį ir sudėkite į trintuvą su svogūnu.
-
Reklama
-
5. Sutrinkite į vienalytę masę.
-
6. Čia į maišytuvą sudėkite maltą mėsą, kiaušinį, grietinę ir majonezą. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Ir viską gerai išmaišykite mažu greičiu.
-
Reklama
-
7. Masė taps puri ir klampi. Štai ko reikia kotletams gaminti.
-
8. Faršą sudėkite į tinkamą dubenį.
-
Reklama
-
9. Šiek tiek drėgnomis rankomis formuokite kotletus ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi ant vidutinės ugnies.
-
10. Apverskite kotletus ir apkepkite antroje pusėje.
-
Reklama
-
11. Iškeptus kotletus dėkite į kepimo indą ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 10-15 minučių.
-
12. Mūsų purūs kotletai yra paruošti!
-
13. Patiekite juos šiltus su mėgstamu garnyru. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama