Sodrūs mėsos kotletai

Sodrūs mėsos kotletai

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Paruoškime purius, sultingus, minkštus ir labai skanius mėsos kotletus. Naudojau kiaulienos ir jautienos faršą. Dėl sultingumo į faršą įdėjau išmirkytą baltą batoną, grietinę ir majonezą, taip pat daug svogūnų. Kotletų receptų yra labai daug, kiekviena šeima juos ruošia skirtingai, o aš pasidalinsiu savo būdu paruošti maltus kotletus, kad jie būtų minkšti, švelnūs, sultingi ir purūs. Kad kotletai būtų purūs, svarbu gatavą faršą labai gerai išplakti.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Maltos mėsos
    600 gramų
  • Balta duona
    70 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt (didelis)
  • Česnakai
    3 skiltelės
  • Grietinė
    1 šaukštas (su kaupu)
  • Majonezas
    1 šaukštas
  • Kiaušiniai
    1 vnt
  • Augalinis aliejus
    50 mililitrų (kotletams kepti)
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Duoną supjaustykite mažais gabalėliais ir 5 minutes pamirkykite vandenyje arba piene. Geriau naudoti šiek tiek pasenusią duoną.
    2. Duoną supjaustykite mažais gabalėliais ir 5 minutes pamirkykite vandenyje arba piene. Geriau naudoti šiek tiek pasenusią duoną.
  • Reklama
  • Svogūną ir česnaką nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Sudėkite į blenderio dubenį.
    3. Svogūną ir česnaką nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Sudėkite į blenderio dubenį.
  • Iš duonos išspauskite skystį ir sudėkite į trintuvą su svogūnu.
    4. Iš duonos išspauskite skystį ir sudėkite į trintuvą su svogūnu.
  • Reklama
  • Sutrinkite į vienalytę masę.
    5. Sutrinkite į vienalytę masę.
  • Čia į maišytuvą sudėkite maltą mėsą, kiaušinį, grietinę ir majonezą. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Ir viską gerai išmaišykite mažu ...
    6. Čia į maišytuvą sudėkite maltą mėsą, kiaušinį, grietinę ir majonezą. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Ir viską gerai išmaišykite mažu greičiu.
  • Reklama
  • Masė taps puri ir klampi. Štai ko reikia kotletams gaminti.
    7. Masė taps puri ir klampi. Štai ko reikia kotletams gaminti.
  • Faršą sudėkite į tinkamą dubenį.
    8. Faršą sudėkite į tinkamą dubenį.
  • Reklama
  • Šiek tiek drėgnomis rankomis formuokite kotletus ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi ant vidutinės ugnies.
    9. Šiek tiek drėgnomis rankomis formuokite kotletus ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi ant vidutinės ugnies.
  • Apverskite kotletus ir apkepkite antroje pusėje.
    10. Apverskite kotletus ir apkepkite antroje pusėje.
  • Reklama
  • Iškeptus kotletus dėkite į kepimo indą ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 10-15 minučių.
    11. Iškeptus kotletus dėkite į kepimo indą ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 10-15 minučių.
  • Mūsų purūs kotletai yra paruošti!
    12. Mūsų purūs kotletai yra paruošti!
  • Patiekite juos šiltus su mėgstamu garnyru. Gero apetito!
    13. Patiekite juos šiltus su mėgstamu garnyru. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai