Traškūs žagarėliai

Traškūs žagarėliai

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Daugelis mėgstame skanius pirktinius žagarėlius, bet ne ką blogesni dar ir skanesni žagarėliai gaunasi gaminti namie. Tam tereikia šiek tiek laiko, keletos ingridientų ir noro. Pagal šį receptą rezultatas gaunasi tikrai geras, tikrai tobulo skonio žagareliai pagaminti namie!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušinių tryniai
    3 vnt.
  • Kvietiniai miltai
    250 gramų (aukščiausios rūšies)
  • Kepinių margarinas
    50 gramų (arba sviestas)
  • Grietinė
    100 mililitrų
  • Romas
    2 šaukšteliai (arba konjakas)
  • Cukrus
    1 šaukštelis
  • Druska
    žiupsnelis
  • Aliejus
    1 šaukštas
  • Aliejus
    500 mililitrų (virimui)
  • Miltinis cukrus
    1
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kiaušinių trynius išplakame su druska.
  • Margariną ištriname su cukrumi. Įmaišome į juos grietinę bei aliejų. Supilame romą arba konjaką. Įmaišome išplaktus trynius.
  • Reklama
  • Įsijojame miltus bei minkome tešlą vis ją užlenkdami bei pamušdami su kočėlu. Kai tešla tampa elastinga, padedame kelioms valandoms į šaldytuvą.
  • Tešlą iškočiojame norimo storio, pjaustome juostelėmis bei formuojame žagarėlius. Paruoštus žagarėlius verdame įkaitintame aliejuje, kol šie gražiai ims rusvėti.
  • Reklama
  • Išvirtus žagarėlius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad pasinaikintų nereikalingas aliejaus perteklius. Po kiek laiko perkeliame į lėkštę bei pabarstome miltiniu cukrumi.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai