Traškūs žagarėliai
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Daugelis mėgstame skanius pirktinius žagarėlius, bet ne ką blogesni dar ir skanesni žagarėliai gaunasi gaminti namie. Tam tereikia šiek tiek laiko, keletos ingridientų ir noro. Pagal šį receptą rezultatas gaunasi tikrai geras, tikrai tobulo skonio žagareliai pagaminti namie!
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušinių tryniai3 vnt.
-
Kvietiniai miltai250 gramų (aukščiausios rūšies)
-
Kepinių margarinas50 gramų (arba sviestas)
-
Grietinė100 mililitrų
-
Romas2 šaukšteliai (arba konjakas)
-
Cukrus1 šaukštelis
-
Druskažiupsnelis
-
Aliejus1 šaukštas
-
Aliejus500 mililitrų (virimui)
-
Miltinis cukrus1
Reklama
Gaminimo eiga
-
Kiaušinių trynius išplakame su druska.
-
Margariną ištriname su cukrumi. Įmaišome į juos grietinę bei aliejų. Supilame romą arba konjaką. Įmaišome išplaktus trynius.
-
Reklama
-
Įsijojame miltus bei minkome tešlą vis ją užlenkdami bei pamušdami su kočėlu. Kai tešla tampa elastinga, padedame kelioms valandoms į šaldytuvą.
-
Tešlą iškočiojame norimo storio, pjaustome juostelėmis bei formuojame žagarėlius. Paruoštus žagarėlius verdame įkaitintame aliejuje, kol šie gražiai ims rusvėti.
-
Reklama
-
Išvirtus žagarėlius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad pasinaikintų nereikalingas aliejaus perteklius. Po kiek laiko perkeliame į lėkštę bei pabarstome miltiniu cukrumi.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama