Sluoksniuotos tešlos sausainiai

Sluoksniuotos tešlos sausainiai

5 (2 įvertinimai)

24 Porcijos
35 min.

Apie receptą

Labai lengvai pagaminami ausytės formos sluoksniuotos tešlos sausainiai. Skanūs ir traškūs sausainiai kaip vaikystėje! Daugeliui namų šeimininkių paruošta sluoksniuota tešla yra tikras išsigelbėjimas. Iš sluoksniuotos tešlos, sugaišdami minimaliai savo laiką, galite pagaminti daugybę pačių įvairiausių kepinių: nuo paprastų sausainių iki elegantiškų šventinių pyragų. Sausainiai, mums pažįstami nuo vaikystės, yra vienas paprasčiausių ir greičiausių sausainių iš sluoksniuotos tešlos receptų. Rekomenduoju.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Riešutai
    200 gramų (graikiniai riešutai)
  • Tešla
    400 gramų (sluoksniuota tešla be mielių)
  • Cukrus
    100 gramų (rudas)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Iškočiokite tešlą.
    1. Iškočiokite tešlą.
  • Riešutus sumalkite blenderiu.
    2. Riešutus sumalkite blenderiu.
  • Reklama
  • Tešlą pabarstykite smulkintais riešutais ir cukrumi. Lengvai apvoliokite kočėlą ant riešutų, kad jie šiek tiek įsispaustų į tešlą.
    3. Tešlą pabarstykite smulkintais riešutais ir cukrumi. Lengvai apvoliokite kočėlą ant riešutų, kad jie šiek tiek įsispaustų į tešlą.
  • Pažymėkite tešlos vidurį ir suvyniokite tešlą. Pirmiausia iš vieno galo, paskui iš kito, vienas kito link.
    4. Pažymėkite tešlos vidurį ir suvyniokite tešlą. Pirmiausia iš vieno galo, paskui iš kito, vienas kito link.
  • Reklama
  • Gautą vyniotinį supjaustykite 1-1,5 cm storio gabalėliais, skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite ten būsimus sausainius. Pašaukite...
    5. Gautą vyniotinį supjaustykite 1-1,5 cm storio gabalėliais, skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite ten būsimus sausainius. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms.
  • Šiuos sausainius labai skanu valgyti su pienu. Gero apetito!
    6. Šiuos sausainius labai skanu valgyti su pienu. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai