Sluoksniuotos tešlos pyragas su abrikosais
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Kai norisi kepinių ar svečiai jau prie slenksčio, pagelbės paprastas, bet labai skanus abrikosų pyragas. Panaudokite idėją! Abrikosų sezonu pyragą geriausia gaminti su šviežiais vaisiais, o žiemą – iš konservuotų. Galite naudoti bet kokią sluoksniuotą tešlą, bet man labiau patinka su mielėmis. Jei pageidaujama, atvėsusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra ir patiekti su arbata ar kava.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sluoksniuota tešla1 vnt
-
Abrikosas300 gramų
-
Krakmolas1 arbatinis šaukštelis
-
Cukrus2 šaukštai
-
Miltai1 šaukštas
-
Riešutai20 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Surinkite visus ingredientus. Iš anksto išimkite tešlą iš šaldiklio, kad ji taptų minkšta. Abrikosus gerai nuplaukite ir nusausinkite.
-
2. Pabarstykite stalviršį miltais ir tešlą šiek tiek iškočiokite viena kryptimi ir perkelkite į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi.
-
Reklama
-
3. Iš abrikosų išimkite kauliukus, supjaustykite griežinėliais ir vienu sluoksniu paskleiskite ant tešlos, atsitraukdami nuo krašto 3-4 centimetrus.
-
4. Riešutus susmulkinkite, sumaišykite cukrų ir krakmolą, pabarstykite abrikosų paviršių.
-
Reklama
-
5. Likusius tešlos kraštus užlenkite ir suimkite.
-
6. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių, kol iškeps.
-
Reklama
-
7. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama