Sluoksniuotos tešlos pyragas su abrikosais

Sluoksniuotos tešlos pyragas su abrikosais

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
50 min.

Apie receptą

Kai norisi kepinių ar svečiai jau prie slenksčio, pagelbės paprastas, bet labai skanus abrikosų pyragas. Panaudokite idėją! Abrikosų sezonu pyragą geriausia gaminti su šviežiais vaisiais, o žiemą – iš konservuotų. Galite naudoti bet kokią sluoksniuotą tešlą, bet man labiau patinka su mielėmis. Jei pageidaujama, atvėsusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra ir patiekti su arbata ar kava.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sluoksniuota tešla
    1 vnt
  • Abrikosas
    300 gramų
  • Krakmolas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus
    2 šaukštai
  • Miltai
    1 šaukštas
  • Riešutai
    20 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Surinkite visus ingredientus. Iš anksto išimkite tešlą iš šaldiklio, kad ji taptų minkšta. Abrikosus gerai nuplaukite ir nusausinkite.
    1. Surinkite visus ingredientus. Iš anksto išimkite tešlą iš šaldiklio, kad ji taptų minkšta. Abrikosus gerai nuplaukite ir nusausinkite.
  • Pabarstykite stalviršį miltais ir tešlą šiek tiek iškočiokite viena kryptimi ir perkelkite į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi.
    2. Pabarstykite stalviršį miltais ir tešlą šiek tiek iškočiokite viena kryptimi ir perkelkite į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi.
  • Reklama
  • Iš abrikosų išimkite kauliukus, supjaustykite griežinėliais ir vienu sluoksniu paskleiskite ant tešlos, atsitraukdami nuo krašto 3-4 cent...
    3. Iš abrikosų išimkite kauliukus, supjaustykite griežinėliais ir vienu sluoksniu paskleiskite ant tešlos, atsitraukdami nuo krašto 3-4 centimetrus.
  • Riešutus susmulkinkite, sumaišykite cukrų ir krakmolą, pabarstykite abrikosų paviršių.
    4. Riešutus susmulkinkite, sumaišykite cukrų ir krakmolą, pabarstykite abrikosų paviršių.
  • Reklama
  • Likusius tešlos kraštus užlenkite ir suimkite.
    5. Likusius tešlos kraštus užlenkite ir suimkite.
  • Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių, kol iškeps.
    6. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių, kol iškeps.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    7. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai