Sluoksniuotos tešlos pyragas su abrikosais
5 (1 įvertinimai)
								4  Porcijos
						
								50 min.
						Apie receptą
Kai norisi kepinių ar svečiai jau prie slenksčio, pagelbės paprastas, bet labai skanus abrikosų pyragas. Panaudokite idėją! Abrikosų sezonu pyragą geriausia gaminti su šviežiais vaisiais, o žiemą – iš konservuotų. Galite naudoti bet kokią sluoksniuotą tešlą, bet man labiau patinka su mielėmis. Jei pageidaujama, atvėsusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra ir patiekti su arbata ar kava.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
				Receptai pagal ingredientus: 
					# VaisiaiReklama
- 
                                                    Reikalingi ingredientai:
- 
													Sluoksniuota tešla1 vnt
- 
													Abrikosas300 gramų
- 
													Krakmolas1 arbatinis šaukštelis
- 
													Cukrus2 šaukštai
- 
													Miltai1 šaukštas
- 
													Riešutai20 gramų
Reklama
									Gaminimo eiga
- 
                                                     1. Surinkite visus ingredientus. Iš anksto išimkite tešlą iš šaldiklio, kad ji taptų minkšta. Abrikosus gerai nuplaukite ir nusausinkite. 1. Surinkite visus ingredientus. Iš anksto išimkite tešlą iš šaldiklio, kad ji taptų minkšta. Abrikosus gerai nuplaukite ir nusausinkite.
- 
                                                     2. Pabarstykite stalviršį miltais ir tešlą šiek tiek iškočiokite viena kryptimi ir perkelkite į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi. 2. Pabarstykite stalviršį miltais ir tešlą šiek tiek iškočiokite viena kryptimi ir perkelkite į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi.
- 
Reklama
- 
                                                     3. Iš abrikosų išimkite kauliukus, supjaustykite griežinėliais ir vienu sluoksniu paskleiskite ant tešlos, atsitraukdami nuo krašto 3-4 centimetrus. 3. Iš abrikosų išimkite kauliukus, supjaustykite griežinėliais ir vienu sluoksniu paskleiskite ant tešlos, atsitraukdami nuo krašto 3-4 centimetrus.
- 
                                                     4. Riešutus susmulkinkite, sumaišykite cukrų ir krakmolą, pabarstykite abrikosų paviršių. 4. Riešutus susmulkinkite, sumaišykite cukrų ir krakmolą, pabarstykite abrikosų paviršių.
- 
Reklama
- 
                                                     5. Likusius tešlos kraštus užlenkite ir suimkite. 5. Likusius tešlos kraštus užlenkite ir suimkite.
- 
                                                     6. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių, kol iškeps. 6. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių, kol iškeps.
- 
Reklama
- 
                                                     7. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! 7. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
- 
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
- 
Reklama
 
				


















