Skumbrė su burokėliais žiemai
5 (2 įvertinimai)
								1  Porcija
						
								2 val. 10 min.
						Apie receptą
Daržovių ruošinius žiemai galima paįvairinti įdedant į juos žuvies. Pavyzdžiui, jei skumbrę kepsite su burokėliais, ji primins parduotuvinę konservuotą žuvį. Skumbrės su burokėliais paruošimas yra labai paprastas. Viena pagrindinių sąlygų – švieži ir kokybiški produktai. Tuomet užkandis džiugins jus ir jūsų artimuosius savo skoniu!
Paskirtis: Konservavimo receptai
				Receptai pagal ingredientus: 
					# Žuvis / 
					# DaržovėsReklama
- 
                                                    Reikalingi ingredientai:
- 
													Skumbrė650 gramų (šviežiai šaldyta)
- 
													Burokėliai1 vnt (didelis, virtas)
- 
													Svogūnai1 vnt
- 
													Morkos1 vnt (vidutinio dydis)
- 
													Pomidorų pasta120 gramų
- 
													Vanduo600 mililitrų
- 
													Aliejus50 mililitrų
- 
													Druska1/2 šaukšto (su kaupeliu)
- 
													Cukrus1/2 šaukšto
- 
													Actas 9%2 šaukštai
- 
													Kalendra1 arbatinis šaukštelis (sėklos)
- 
													Lauro lapas2 vnt
- 
													Juodieji pipirai1/4 arbatinio šaukštelio
Reklama
									Gaminimo eiga
- 
                                                     1. Paruoškite reikiamus ingredientus. 1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
- 
                                                     2. Nuplaukite skumbrę, pašalinkite galvas, stuburo kaulą ir mažus kaulus. 2. Nuplaukite skumbrę, pašalinkite galvas, stuburo kaulą ir mažus kaulus.
- 
Reklama
- 
                                                     3. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustyti ketvirčiais žiedų. Susmulkintas daržoves pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės. 3. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustyti ketvirčiais žiedų. Susmulkintas daržoves pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
- 
                                                     4. Skumbres supjaustykite vidutiniais gabalėliais. Sudėkite juos į keptuvę. Kepkite viską kartu 3-5 minutes. 4. Skumbres supjaustykite vidutiniais gabalėliais. Sudėkite juos į keptuvę. Kepkite viską kartu 3-5 minutes.
- 
Reklama
- 
                                                     5. Perkelkite žuvį ir daržoves į didelį storadugnį puodą. 5. Perkelkite žuvį ir daržoves į didelį storadugnį puodą.
- 
                                                     6. Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Sumaišykite pomidorų pastą su druska ir cukrumi. Supilkite vandenį, išmaišykite. 6. Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Sumaišykite pomidorų pastą su druska ir cukrumi. Supilkite vandenį, išmaišykite.
- 
Reklama
- 
                                                     7. Į žuvį sudėkite burokėlius, vandenyje praskiestą pomidorų pastą, kalendrą, lauro lapą, juoduosius pipirus. Uždėkite ant silpnos ugnies ir uždenkite dangčiu. Nuo virimo momento virkite 1 valandą 30 minučių. Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos, įpilkite acto ir švelniai išmaišykite. 7. Į žuvį sudėkite burokėlius, vandenyje praskiestą pomidorų pastą, kalendrą, lauro lapą, juoduosius pipirus. Uždėkite ant silpnos ugnies ir uždenkite dangčiu. Nuo virimo momento virkite 1 valandą 30 minučių. Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos, įpilkite acto ir švelniai išmaišykite.
- 
                                                     8. Pasibaigus nustatytam laikui, puodą nukelkite nuo ugnies. 8. Pasibaigus nustatytam laikui, puodą nukelkite nuo ugnies.
- 
Reklama
- 
                                                     9. Žuvį su daržovėmis išdėliokite į švarų, karštą, stiklinį indą. Sandariai užsandarinkite. Apverskite ant dangtelio. Apvyniokite antklode ir palikite atvėsti šioje padėtyje. 9. Žuvį su daržovėmis išdėliokite į švarų, karštą, stiklinį indą. Sandariai užsandarinkite. Apverskite ant dangtelio. Apvyniokite antklode ir palikite atvėsti šioje padėtyje.
- 
                                                     10. Laikykite ruošinį vėsioje vietoje. Iš nurodyto ingredientų kiekio gavosi vienas 700 mililitrų stiklainis. Sėkmės ruošiantis!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! 10. Laikykite ruošinį vėsioje vietoje. Iš nurodyto ingredientų kiekio gavosi vienas 700 mililitrų stiklainis. Sėkmės ruošiantis!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
- 
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
- 
Reklama
 
				


















