Skumbrė su burokėliais žiemai

Skumbrė su burokėliais žiemai

5 (2 įvertinimai)

1 Porcija
2 val. 10 min.

Apie receptą

Daržovių ruošinius žiemai galima paįvairinti įdedant į juos žuvies. Pavyzdžiui, jei skumbrę kepsite su burokėliais, ji primins parduotuvinę konservuotą žuvį. Skumbrės su burokėliais paruošimas yra labai paprastas. Viena pagrindinių sąlygų – švieži ir kokybiški produktai. Tuomet užkandis džiugins jus ir jūsų artimuosius savo skoniu!

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Skumbrė
    650 gramų (šviežiai šaldyta)
  • Burokėliai
    1 vnt (didelis, virtas)
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Morkos
    1 vnt (vidutinio dydis)
  • Pomidorų pasta
    120 gramų
  • Vanduo
    600 mililitrų
  • Aliejus
    50 mililitrų
  • Druska
    1/2 šaukšto (su kaupeliu)
  • Cukrus
    1/2 šaukšto
  • Actas 9%
    2 šaukštai
  • Kalendra
    1 arbatinis šaukštelis (sėklos)
  • Lauro lapas
    2 vnt
  • Juodieji pipirai
    1/4 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Nuplaukite skumbrę, pašalinkite galvas, stuburo kaulą ir mažus kaulus.
    2. Nuplaukite skumbrę, pašalinkite galvas, stuburo kaulą ir mažus kaulus.
  • Reklama
  • Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustyti ketvirčiais žiedų. Susmulkintas daržoves pakepinkite augaliniame aliejuje, kol sum...
    3. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustyti ketvirčiais žiedų. Susmulkintas daržoves pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
  • Skumbres supjaustykite vidutiniais gabalėliais. Sudėkite juos į keptuvę. Kepkite viską kartu 3-5 minutes.
    4. Skumbres supjaustykite vidutiniais gabalėliais. Sudėkite juos į keptuvę. Kepkite viską kartu 3-5 minutes.
  • Reklama
  • Perkelkite žuvį ir daržoves į didelį storadugnį puodą.
    5. Perkelkite žuvį ir daržoves į didelį storadugnį puodą.
  • Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Sumaišykite pomidorų pastą su druska ir cukrumi. Supilkite vandenį, išmaišykite.
    6. Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Sumaišykite pomidorų pastą su druska ir cukrumi. Supilkite vandenį, išmaišykite.
  • Reklama
  • Į žuvį sudėkite burokėlius, vandenyje praskiestą pomidorų pastą, kalendrą, lauro lapą, juoduosius pipirus. Uždėkite ant silpnos ugnies ir...
    7. Į žuvį sudėkite burokėlius, vandenyje praskiestą pomidorų pastą, kalendrą, lauro lapą, juoduosius pipirus. Uždėkite ant silpnos ugnies ir uždenkite dangčiu. Nuo virimo momento virkite 1 valandą 30 minučių. Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos, įpilkite acto ir švelniai išmaišykite.
  • Pasibaigus nustatytam laikui, puodą nukelkite nuo ugnies.
    8. Pasibaigus nustatytam laikui, puodą nukelkite nuo ugnies.
  • Reklama
  • Žuvį su daržovėmis išdėliokite į švarų, karštą, stiklinį indą. Sandariai užsandarinkite. Apverskite ant dangtelio. Apvyniokite antklode i...
    9. Žuvį su daržovėmis išdėliokite į švarų, karštą, stiklinį indą. Sandariai užsandarinkite. Apverskite ant dangtelio. Apvyniokite antklode ir palikite atvėsti šioje padėtyje.
  • Laikykite ruošinį vėsioje vietoje. Iš nurodyto ingredientų kiekio gavosi vienas 700 mililitrų stiklainis. Sėkmės ruošiantis!
    10. Laikykite ruošinį vėsioje vietoje. Iš nurodyto ingredientų kiekio gavosi vienas 700 mililitrų stiklainis. Sėkmės ruošiantis!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai