Skumbrė su burokėliais žiemai
5 (2 įvertinimai)
1 Porcija
2 val. 10 min.
Apie receptą
Daržovių ruošinius žiemai galima paįvairinti įdedant į juos žuvies. Pavyzdžiui, jei skumbrę kepsite su burokėliais, ji primins parduotuvinę konservuotą žuvį. Skumbrės su burokėliais paruošimas yra labai paprastas. Viena pagrindinių sąlygų – švieži ir kokybiški produktai. Tuomet užkandis džiugins jus ir jūsų artimuosius savo skoniu!
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Skumbrė650 gramų (šviežiai šaldyta)
-
Burokėliai1 vnt (didelis, virtas)
-
Svogūnai1 vnt
-
Morkos1 vnt (vidutinio dydis)
-
Pomidorų pasta120 gramų
-
Vanduo600 mililitrų
-
Aliejus50 mililitrų
-
Druska1/2 šaukšto (su kaupeliu)
-
Cukrus1/2 šaukšto
-
Actas 9%2 šaukštai
-
Kalendra1 arbatinis šaukštelis (sėklos)
-
Lauro lapas2 vnt
-
Juodieji pipirai1/4 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Nuplaukite skumbrę, pašalinkite galvas, stuburo kaulą ir mažus kaulus.
-
Reklama
-
3. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustyti ketvirčiais žiedų. Susmulkintas daržoves pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
-
4. Skumbres supjaustykite vidutiniais gabalėliais. Sudėkite juos į keptuvę. Kepkite viską kartu 3-5 minutes.
-
Reklama
-
5. Perkelkite žuvį ir daržoves į didelį storadugnį puodą.
-
6. Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Sumaišykite pomidorų pastą su druska ir cukrumi. Supilkite vandenį, išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Į žuvį sudėkite burokėlius, vandenyje praskiestą pomidorų pastą, kalendrą, lauro lapą, juoduosius pipirus. Uždėkite ant silpnos ugnies ir uždenkite dangčiu. Nuo virimo momento virkite 1 valandą 30 minučių. Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos, įpilkite acto ir švelniai išmaišykite.
-
8. Pasibaigus nustatytam laikui, puodą nukelkite nuo ugnies.
-
Reklama
-
9. Žuvį su daržovėmis išdėliokite į švarų, karštą, stiklinį indą. Sandariai užsandarinkite. Apverskite ant dangtelio. Apvyniokite antklode ir palikite atvėsti šioje padėtyje.
-
10. Laikykite ruošinį vėsioje vietoje. Iš nurodyto ingredientų kiekio gavosi vienas 700 mililitrų stiklainis. Sėkmės ruošiantis!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama