Skanūs šaltibarščiai
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val. 30 min.
Apie receptą
Aš jums papasakosiu, kaip pasigaminti skanius šaltibarščius. Yra šios sriubos variantų labai daug, tradiciškesnis variantas – daržovių sriuba. Burokėliai skiedžiami kefyru, pasukomis, graikišku jogurtu, taip pat šių pieno produktų mišiniu. Burokėliai iš anksto verdami arba kepami. Sriuba patiekiama šalta, papuošta žalumynais, virtu kiaušiniu.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės0.5 kilogramo
-
Burokėliai0.5 kilogramo
-
Kefyras2 litrai
-
Svogūnų laiškai1 ryšulėlis
-
Krapai1 ryšulėlis
-
Petražolės1 ryšulėlis
-
Švieži agurkai3~4 vnt
-
Kiaušiniai6 vnt
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Bulves išvirkite su lupenomis, tada atvėsinkite ir nulupkite. Šviežius agurkus perpjaukite išilgai į 4 dalis, tada supjaustykite plonais griežinėliais. Bulves supjaustykite dideliais gabalėliais.
-
2. Nuplaukite visus žalumynus, smulkiai supjaustykite svogūną, krapus ir petražoles. Išvirkite ir atvėsinkite burokėlius. Išvirkite kiaušinius.
-
Reklama
-
3. Į didelį puodą supilkite kefyrą, nulupkite burokėlius ir stambia tarka sutarkuokite į kefyrą.
-
4. Į puodą suberkite smulkintus žalumynus ir agurkus, pagal skonį pasūdykite ir maišykite, kol susidarys norima spalva. Įdėkite puodąį į šaldytuvą pusvalandžiui.
-
Reklama
-
5. Šaltą sriubą supilstykite į dubenėlius. Kiaušinius supjaustykite griežinėliais ir jais papuoškite sriubą, patiekite su virtomis bulvėmis.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama